Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 214
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 167
  • Total: 168
  • Leon

Αλμυρό Κέικ με Τυριά και Μυρωδικά

Ξεκίνησε από ChEf, Οκτωβρίου 26, 2010, 11:39:09 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. στεγνή μαγιά
3 μεγάλα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. λάδι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
1 κοφτό κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια ή 1 ξερό ψιλοκομμένο
1 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά (ό,τι έχετε)
350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
5 - 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (αν θέλετε)
λίγο σουσάμι και γάλα για την επιφάνεια

 

Οδηγίες

Βάζουμε σε λεκανίτσα (ή στο μίξερ) το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Τα δουλεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το γάλα. Πρέπει να γίνει ένα πολύ πηχτό κουρκούτι ή μια πολύ μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
Την αλείφουμε με το λάδι και την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν (περίπου 1 ώρα).
Τότε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδια, τυριά, άνηθος, λιαστές ντομάτες) και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι δύο μακρόστενες φόρμες ή μια μεγάλη στρογγυλή (ακόμα και σε ταψάκι μπορούμε να το βάλουμε).
Αδειάζουμε το υλικό στις φόρμες, το ισιώνουμε με ένα βρεγμένο κουτάλι, αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε γύρω στα 25 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι ψημένο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο, αν βγει με υπολείμματα ζύμης, συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αν δεν έχει γίνει και κινδυνεύει να καεί η επιφάνειά του, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο και ψήνουμε μέχρι να γίνει.

167 Επισκέπτες, 1 Χρήστης