Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

ΟΜΕΛΕΤΕΣ ....

Ξεκίνησε από joking, Ιανουαρίου 04, 2007, 10:23:16 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

joking



Μου αρέσουν πολύ τα αυγά - δυστυχώς δεν μπορώ να τρώω όσο συχνά θα ήθελα  ]Καγιανά[/u]

Τρίβω φρέσκες ώριμες τομάτες στο τηγάνι και τις αφήνω μέχρι να πιούν το χυμό τους. Μόλις αρχίσουν να "στεγνώνουν" προσθέτω λίγο ελαιόλαδο, αφήνω να τσιγαριστούν λίγο και μετά προσθέτω τα αυγά χτυπημένα.
Τη γυρίζω μ ένα πιάτο για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, προσθέτω αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κατ ευθείαν στο πιάτο  :)


(μ ένα κομμάτι φέτα, πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι είναι το τέλειο καλοκαιρινό δείπνο)



Παστουρμά

Τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο κομματάκια παστουρμά (χωρίς το τσιμίνι) και πιπερίτσες (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη). Μόλις μαλακώσουν ρίχνω τα αυγά και ανακατεύω μέσα στο τηγάνι.


(με ζεστό ψωμάκι κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί .... σούπερ!! )




Ψεύτικο σουφλέ


Βουτυρώνω ένα πυρέξ και στρώνω τον πάτο με τηγανητές πατάτες (μπορεί να είναι και από περίσευμα). Προσθέτω κομμένο σε κυβάκια ένα ζαμπονάκι swan, τυρί φέτα και τα αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα και λίγο αλεύρι. Αλάτι, Πιπέρι, μια ιδέα μοσχοκάρυδο και στο φούρνο.

(είναι τέλειο ακόμα και κρύο)


αχχχ!!  μου άνοιξε η όρεξη!!!

heinrich

Υπάρχει και η κλασσική εργένικη ομελέτα κατά hein κατά την οποία
λίγο πριν ψηθεί η ομελέτα, πετάτε τα χτεσινά μακαρόνια στο τηγάνι....