Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Θέματα - saliara

#1   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#2
Κατάλαβες τώρα γιατί... σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα γιατί... σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής  πατρίδας σου· θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι παριστάνουν την... κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί... πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60.
Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι τού Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα γιατί... κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες .
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί... σου δίνανε τζάμπα  κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν  δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί... σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά τουστο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
Κατάλαβες τώρα ότι. κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί... γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί... αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;  Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα. ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί... αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό; Θέλεις 75 ? ! πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί... σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια τών... σήριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί... σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο"; Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί... πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί... στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο τών 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα γιατί... τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ,
για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!
#3
Σχέσεις / Για'σένα Άχ...
Φεβρουαρίου 21, 2008, 07:10:52 ΜΜ
Χτές το βράδυ στην προσπάθειά μου ν'αποκοιμηθώ,σ'έφερα πάλι στη σκέψη μου..Είδα τη μορφή σου..το βλέμμα σου,αλλά όχι το χαμόγελό σου...Προσπάθησα να θυμηθώ,το μόνο πράγμα που μ'έκανε να σ'ερωτευτώ..ίσως και να Σ'αγαπήσω..Τότε θυμήθηκα κάτι στιχάκια που σου είχα αφιερώσει..Πήγαινε κάπως έτσι :
Σε γνώρισα...σα το μωρό που βλέπει πρώτη φορά τη μητέρα και σκάει ένα χαμόγελο σα να την ήξερε καιρό!!
Σε ερωτεύτηκα..σα κεραυνός μέσα στη νύχτα που χτυπά και φωτίζει το σκοτάδι με τον δικό του μοναδικό τρόπο!!
Πληγώθηκα..όπως τα δέντρα όταν τα κόβουν,δε μιλάνε αλλά πονάνε σιωπηλά,χωρίς να στο δείξουν!!
Γιατρεύτηκα..έκλεισε η πληγή σαν τη βροχή που σταματάει έτσι ξαφνικά,χωρίς να το περιμένεις!!
Και όλα αυτά για'σένα..Άχ...
Έτσι σε φώναζα..Άχ..Όπως το επιφώνημα.Κρατάει μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα,αλλά σημαίνει τόσα πολλά!!Έτσι κι εσύ..Όχι...Εσύ τουλάχιστον κράτησες περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα κι όμως σήμαινες τόσα πολλά για'μένα..
όσο περνάει ο καιρός άλλο τόσο σε θυμάμαι..Αλλά σιγά σιγά χάνονται οι λεπτομέρειες..αυτές οι λεπτομέρειες που τόσο είχα αγαπήσει..
Τα πράσινα μάτια αρχίζουν και ξεθωριάζουν..Η μορφή σου αρχίζει και σβήνεται και το χαμόγελό σου ούτε που μου θυμίζει τίποτα πια!
Έτσι λοιπόν είναι αγάπη μου..Όταν κάτι σ'έχει πονέσει πολύ έχεις δυό επιλογές..να το κρατήσεις ζωντανό,η να το διαγράψεις..
Μα εγώ προσπάθησα να το κρατήσω ζωντανό αυτό το συναίσθημα..αλήθεια προσπάθησα..Προσπάθησα να μη σε ξεχάσω..
Προσπάθησα να σε σκέφτομαι κάθε μέρα...
Προσπάθησα να σε κρατήσω..μόνο που αυτό αποφάσισε να με αφήσει..
Εσύ βλέπεις εκφραζόσουν πάντα με τραγούδια..εγώ εκφραζόμουν με τα λόγια της καρδιάς..
Ίσως αυτό φοβήθηκες..Και όπως πάντα λέω :
  Στην αγάπη βλέπεις..δε πρέπει να περιμένεις ανταλλάγματα..Το μόνο που παίρνεις είναι η ευτυχία που κερδίζεις

Για'σένα λοιπόν..Άχ..
#4
Cafe / 20άρης με 40άρα και 50άρης με 20άρα
Ιανουαρίου 20, 2008, 01:07:23 ΠΜ
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί όταν είστε 20 θέλετε μία 40άρα(και μη μου πέιτε για εμπειρίες,βαρέθηκα να τ'ακούω) και όταν φτάσετε τα 50 και κάτι αρχίζετε και πέφτετε στις μικρές..Αυτό γιατί..δεν το κατάλαβα ποτέ.. :roll:
#5
Cafe / μία βδομάδα χωρίς τη σαλιάρα...
Ιανουαρίου 04, 2008, 12:28:19 ΜΜ
Μικρά μου αγαπητά και μη παιζάκια..
Μία βδομάδα θα λείψω δυστυχώς λόγω της εξεταστικής..
Μια βδομάδα χωρίς τις δικές μου μοναδικές απαντήσεις..χωρίς τα σαλιωμένα μου φιλάκια..χωρίς ...δεν έχω τπτ άλλο :roll:
Το ξέρω ότι θα σας λείψω πάρα μα πάρα πολύ,αλλά μη στεναχωριέστε..σε μια βδομάδα επιστρέφω..(αυτό είναι προειδοποίηση) :P  :P
#6
Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν..Και στις κοπελιές φυσικά..Δε γνωρίζω αν έχουμε κανέναν εδώ..Αλλά χρόνια πολλά!!!Να σας χαίρονται τα δικά σας πρόσωπα.. :wink:
#7
Αρχείο ανακοινώσεων / Χρόνια πολλά anastasiaa!!!!
Δεκεμβρίου 22, 2007, 02:19:28 ΜΜ
#8
Σχέσεις / Εξωτερίκευση συναισθημάτων...
Δεκεμβρίου 21, 2007, 06:23:41 ΜΜ
Γιατί να μη μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα???Γιατί όταν όλα έχουν τελιειώσει μερικές φορές ξαναζητάμε πίσω αυτό που έχουμε χάσει???
Και γιατί μερικές φορές ενώ έχουμε ξεχάσει κάτι όταν γυρίζει μας πονάει ακόμη περισσότερο και απ'την πρώτη φορά???Τελικά τι είναι προτιμότερο??Να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου αλλά ίσως πληγώνοντας κάποιον,ή να τα κρατάς μέσα σου και να μη πείς ποτέ αυτό που νιώθεις  αφήνοντας τον άλλον να είναι ευτυχισμένος???..... ]
#9
Αρχείο ανακοινώσεων / ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ LOVEDEPY!!!
Αυγούστου 15, 2006, 12:30:22 ΠΜ
Χρόνια πολλά...Πολύχρονη και ότι ποθεί η καρδιά σου... :flower:  :flower:  :sunny:
#10
Ξέρει κανείς στίχους από τα τραγούδια της???
όπως το γερνάω μαμά,οι μοίρες...το παπάκι?? :)

Έχω ένα παπάκι που μου κάνει πα που μου κάνει πα πα πα...