Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Θέματα - fmas

#101


Η Intel ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης σειράς παραγωγής των νέων επεξεργαστών με δύο πυρήνες (dual-core). Όπως όλα δείχνουν οι πρώτοι επεξεργαστές αυτού του είδους θα φέρουν τη στάμπα "Extreme-Edition". Με δύο πλέον πυρήνες θα υπάρχει υποστήριξη για 4 Hyperthreads (διαφορετικές αυτόνομες λειτουργίες ταυτόχρονα), 2 για τον κάθε πυρήνα. Αναμένεται να παρουσιαστούνε στο τέλος του μήνα στο San Fransisco.


Την ίδια στιγμή αναμένεται και η παρουσίαση ενός καινούργιου συστήματος από τη DELL, το οποίο θα "φοράει" τον καινούργιο επεξεργαστή. Είναι γνωστή η δέσμευση της DELL με την Intel τα τελευταία χρόνια, αφού η DELL δεν παρέχει κανέναν υπολογιστή με επεξεργαστές της AMD!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παραγωγή δειγμάτων έχει ξεκινήσει και ελπίζουμε να δούμε το νέο προϊόν στην αγορά πριν το καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό, μεσολαβεί πάντα κάποιο σημαντικό διάστημα μεταξύ των παρουσιάσεων νέων προϊόντων και την πραγματική ημερομηνία που αυτά είναι διαθέσιμα στην αγορά σε μεγάλες ποσότητες.

Δυστυχώς, αυτοί οι νέοι επεξεργαστές δεν θα είναι συμβατοί με κανένα υπάρχον chipset και θα χρειάζονται καινούργια motherboard με το ερχόμενο chipset 955X Express Core Logic της Intel. Για την μεσαία κατηγορία χρηστών η Intel θα ανακοινώσει 2 ακόμη chipset, τα 945G και 945P (με/χωρίς κύκλωμα για επιτάχυνση 3D γραφικών αντίστοιχα).

Πηγή: TechNews.gr
#102


H Dell ανακοίνωσε την υπογραφή επταετούς συμβολαίου συνεργασίας με τη μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία σκαφών και snowmobiles Bombardier Recreational Products (BRP), για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας μέσα από το παγκόσμιο δίκτυό της. Η συμφωνία περιλαμβάνει Dell servers, αποθηκευτικά μέσα, desktops, notebooks, workstations και εκτυπωτές. Η Dell θα παράσχει επίσης μια ολοκληρωμένη σειρά από επαγγελματικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης για πολυάριθμα γραφεία της BRP παγκοσμίως.

Οι υπηρεσίες διαχείρισης που παρέχονται από την Dell, συμπεριλαμβάνουν την υποστήριξη υπολογιστών γραφείου καθώς επίσης και asset and image management σε πάνω από 5.200 συστήματα. Οι επαγγελματικές υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν application packaging, servers και συστήματα αποθήκευσης, active directory και τις υπηρεσίες συναλλαγών. Η πρώτη φάση της συμφωνίας είναι εν εξελίξει στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ένα μέρος και στην Ευρώπη.

Η ευελιξία και η ευκολία επιχειρηματικής συνεργασίας, ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η BRP επέλεξε την Dell για το συνδυασμό της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών.

''Πελάτες όπως είναι η Bombardier Recreational Products μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα του περιβάλλοντος μηχανογράφησής τους και να μειώσουν σημαντικά τις δαπάνες τους, μέσα από τυποποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες της Dell'', δήλωσε σχετικά ο κος Vito Fabiano, αντιπρόεδρος των managed services της Dell.

''Τα τυποποιημένα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι πολύ σημαντικά για την Bombardier Recreational Products δεδομένου ότι αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας και αναζητούμε τρόπους να βελτιστοποιήσουμε την τεχνολογία μας και τις επενδύσεις μας σ' αυτή'', πρόσθεσε ο κος Real Deslauriers, αντιπρόεδρος των πληροφοριακών συστημάτων της Bombardier Recreational Products. ''Η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη και είμαστε βέβαιοι ότι μ' αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες θα προχωρήσουμε μπροστά σε κάθε μας δραστηριότητα.''
Πηγή: Flash.gr
#103
[size=24]ΠΡΟΣΟΧΗ[/size]

Διορθώστε το πιθανό σας Πρόβλημα.......

Πολύ συχνά έχουν αναφερθεί μέσω των ειδήσεων στα αλλεπάλληλα κενά ασφάλειας που εντοπίζονται στον Internet Explorer, μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επίλυσή τους. Αυτή τη φορά όμως ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό... ένα νέο κενό, που αποτελεί μία από τις σπάνιες εξαιρέσεις που αφήνουν ανεπηρέαστο τον Internet Explorer.  

Σύμφωνα με μελέτη που εξέδωσε πρόσφατα ο Eric Johanson, του μη-κερδοσκοπικού φορέα ερευνών ασφαλείας Shmoo Group, οι χρήστες όλων των Gecko/KHTML browsers βρίσκονται εκτεθειμένοι σε σοβαρό κενό ασφαλείας, στο σύστημα International Domain Name (IDN) για την διαχείριση των URL.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι web browsers Mozilla, Mozilla Firefox, Netscape, Opera, Safari είναι ευάλωτοι και οι χρήστες τους μπορεί να ξεγελαστούν, βλέποντας διαφορετικό web site, από αυτό που εμφανίζεται στην address bar του browser τους. Έτσι, ένας κακόβουλος χρήστης μπορεί να τους προτρέψει να επισκεφθούν κάποιο site, το οποίο θα φαίνεται ως αξιόπιστο, συμπληρώνοντας σημαντικά προσωπικά τους στοιχεία.

Όσον αφορά τους Mozilla και Mozilla Firefox η λύση φαίνεται ότι έχει βρεθεί ήδη:
1. Στην address bar του browser πληκτρολογήστε τη διεύθυνση:
about:config
2. Εντοπίστε την παράμετρο:
network.enableIDN
3. Κάντε σε αυτή διπλό κλικ, ώστε η τιμή της ("Value") να αλλάξει από true σε false
4. Επανεκκινήστε τον browser

Για τους browsers Opera και Safari, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, μέσω κάποιας ρύθμισης ή patch.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.shmoo.com/idn/homograph.txt

Ελέγξτε αν ο browser σας είναι ευάλωτος στο κενό αυτό:
Πατήστε εδώ.
Πρόκειται για παραποιημένη δοκιμαστική σελίδα, που έχει δημιουργηθεί από το Shmoo Group, για τη δοκιμή του κενού ασφαλείας. Η σελίδα αυτή φαίνεται σαν να πρόκειται για το αξιόπιστο paypal.com, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για άλλη διεύθυνση.
Αν το link ανοίξει, τότε ο browser σας είναι εκτεθειμένος. Αντίθετα, αν εμφανιστεί ένα σφάλμα που αναφέρει ότι η σελίδα δεν βρέθηκε, δεν διατρέχετε κινδυνο.

Περισσότερα αντίστοιχα τεστ:
http://www.retrosynth.com/misc/phishing.html
 
 
Πηγη: http://www.techteam.gr
#104
Αλλα αθλήματα - Αγώνες / Grand Prix Τουρκίας....
Ιανουαρίου 03, 2005, 01:05:40 ΠΜ
Από την F.I.A. (Federation Internationale D' Automobile) Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αγώνων για την Formula 1 στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία... Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στις 21/08/2005..........

Η πίστα φτιάχτηκε στην Κωνσταντινούπολη (που αλλού και μάλιστα μέσα σε [size=24]ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ[/size]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Τεχνικά Στοιχεία:

In the mean time you can find some brief information about the GP Circuit below

Racing circuit length is 5,378(m)

Total number of turns is 13

Maximum speed is 320.58 km/h

Main grandstand capacity is 30,000 spectators

Temporary grandstand capacity is 60,000 spectators

Natural grandstand capacity is 60,000 spectators

Capacity of the VIP lounges is 5,000 guests

GP circuit is about 80 - 90 km. far from the central of Istanbul. Located in Anatolian side of
Istanbul.


site: Θα σας το δώσω μόλις το βρώ στα αγγλικά εκτός αν ξέρεται Τούρκικα....

Πότε Θα δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα??????????????
#105
Cafe / Απίστευτο και όμως Αμερικάνικο.......
Δεκεμβρίου 15, 2004, 11:34:30 ΠΜ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha , αν θυμάμαι καλά, πουριτανοί Αμερικανοί κατέθεσαν μύνηση κατά του τηλεοπτικού σταθμού NBC που είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα της μετάδοσης της Τελετής Έναρξης των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004, μιας ομολογουμένης εκπληκτικής τελετής σύμφωνα με όλα τα ξένα Μ.Μ.Ε., για την Αμερική διότι θίχτικαν από τις σκηνές που έδειχναν τον έρωτα μεταξύ της Γαίας και του ουρανού, Σκηνές οι οποίες εκτυλίχθικαν μέσα στο νερό για όσους δεν θυμούνται, την παρέλαση των Κούρων και την έγκυο που στο τέλος φωτίστικε η κοιλιά της....

Αν είναι δυνατόν.................

Περιμένω τα σχόλιά σας.......
#106
Εχθές 11/12/2004 ήρθε στην Θεσσαλονίκη ο Φώτης με άλλα 3 άτομα............. Τον ερχομό του τον συνόδεψε ένα mini meeting με τα μέλη του a33.gr.

Παρουσίες.............
Summer_time
Elen
Sofi (το alter Ego mou πλέον)
Fotis
Livelia
oneiropagida
και φυσικά η αφεντιά μου..........................

Ακόμα την παρέα μας τιμούσαν και οι Βαλάντης και Κατερίνα (Φίλοι του Φώτη από Αθήνα....)


Η συνάντηση ξεκίνησε από το ξενοδοχείο Plaza στα Λαδάδικα όπου και διαμένουν οι Κύριοι και Κυρίες, συνεχίστηκε με οινοποσία και φαγητό στο Ούζο Μέλαθρον οπού στην παρέα μας προστέθηκε και η Livelia, συνεχίστηκε στο Fix Live όπου και τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος και ολοκληρώθηκε με πρωϊνή μπουγάτσα στην οδό Μάρκου Μπότσαρη!!!!

Ήταν υπέροχα και για μια ακόμη φορά ο Φώτης επιβαιβέωσε την ικανότητά του στην κατανάλωση αλκοόλ χωρίς ρε παιδιά να τον πιάνει.... ΗΜΑΡΤΟΝ...

Σας περιμένουμε στο Official Meeting του forum στις 18/12.......

Fmas......
#107
[size=24]Θεσσαλονίκη[/size]
Meeting το [size=24]Σάββατο 18-12-2004 [/size]στο [size=24]ΖΩΓΙΑ [/size]καφέ Ελευθερίου Βενιζέλου 1.

Ώρα που ξεκινάμε να μαζευόμαστε 21,30

Να βρεθούμε να γνωρισθούμε όσοι δεν έχουμε γνωριστεί ακόμα και να διασκεδάσουμε

Αργότερα και ανάλογα με τα κέφια αποφασίζουμε και για τα περαιτέρωMeta to meeting stin Athina to voreio tmima to a33 pou itan ekei apofasise na kinisei tin diadikasia gia na organothei ena meeting stin Thessaloniki to Sabbato 18/12/2004.. Na gnoristoume vre paidia........

To meros tha to sizitisoume oi katikoedreuontes edo kai tha anakoinothei poly sintoma mesa sto Topic..........

To meeting ginetai Sabbato gia na boresoun na erthoun kai ta Paidia apo Athina na mas gnorisoun........

An ginetai na bei anakoinosi........
#108
Το meeting έγινε....... Αρχίσαμε να γνωρίζουμε φατσικά τα παιδιά με τα οποία μιλάμε........

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα στον Κώστα, Τον Φώτη, τον Γιάννη, Τον Oleg, την Χριστίνα, τον Μιχάλη (Pappas10) και σε όλους όσους γνώρισα χθες...

Ευχαριστώ. Πέρασα πολύ όμορφα....
Ραντεβού στην Θεσσαλονίκη τώρα.........
Γιάννης
#109
Cafe / Quiz: Guess Who
Οκτωβρίου 22, 2004, 12:29:59 ΜΜ
Μαντέψετε Ποιός είναι ο κύριος με τον κύκλο στο κεφάλι??????????? Ο Νικητής Θα κερδίσει 100 pts στο προφίλ του.
Περιμένουμε Απαντήσεις.......
#110
H Microsoft kikloforise tin Sp2 gia ta XP... Osoi einai katoxoi Authenikon kai registered XP boroun na tin katebasoun kai apo to Live Update arkei na exoun xrono, xrima kai oreksi giati einai peripou 81 MB.. Allios iparxei kai se cd sto PC Magazine autou tou mina.
#111
Cafe / O Mitnick Στην Ελλάδα!!!!!!!!
Οκτωβρίου 15, 2004, 10:26:24 ΜΜ
Ο Διασημότερος Hacker Παγκοσμίως Kevin Mitnick θα είναι επίτιμος προσκεκλημένος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης  για το δεύτερο IST Forum ή 2ο Συνέδριο Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων που θα διοργανωθεί στην Αθήνα από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2004 στο ξενοδοχείο Divani Caravel...............

Μερικά στοιχεία για τον Kevin Mitnick....

Ο κ. Mitnick, έγινε γνωστός τέλη της δεκαετίας του 80 και απασχόλησε την Αμερικανική δικαιοσύνη για περισσότερα από 15 χρόνια, όταν έφηβος ακόμη ξεκίνησε το απίθανο ταξίδι του από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, αποκτώντας παράνομη πρόσβαση με διάφορα μέσα (τεχνολογικά και μη) σε δεδομένα και πληροφορικά συστήματα επιχειρήσεων.

Ο Mitnick, παθιασμένος για γνώση - και όχι για χρήμα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει - έγινε μέλος διαφόρων ομάδων hackers, έμαθε τη τέχνη της παραπλάνησης ανυποψίαστων χρηστών στο να του φανερώνουν τις κατάλληλες πληροφορίες και κατάφερνε επί σειρά ετών να ξεφεύγει από τους διώκτες του, το FBI, σχεδόν την τελευταία στιγμή.

Όταν τελικά οι Αμερικανικές Αρχές τον συνέλαβαν το 1992, αρχικά τον άφησαν ελεύθερο υπό επιτήρηση διότι δεν υπήρχαν νόμοι για να στηρίξουν τις κατηγορίες.

Αργότερα, νόμοι κατά της ηλεκτρονικής δολιοφθοράς οδήγησαν στην σύλληψη του Kevin και την παραμονή του στη φυλακή για 4 περίπου χρόνια.

Σήμερα, μεταμελημένος πλέον για τα όσα προβλήματα προκάλεσε, θεωρείται γνήσιος αντιπρόσωπος μιας εφυιούς γενιάς, ατόμων παθιασμένων με τη τεχνολογία και με κίνητρα κυρίως την αναγνώριση του ταλέντου και της υπομονής τους καθώς και την γλυκιά πρόκληση του απαγορευμένου.

Για πολλούς λάτρεις της τεχνολογίας, ο Mitnick είναι ένας ήρωας, για τους περισσότερους και βέβαια για τις επιχειρήσεις, είναι ένας πρώην εγκληματίας του ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο οποίος τώρα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω σε θέματα κουλτούρας και πολιτικής ασφαλείας από τη νόμιμη πλευρά της Πληροφορικής, ακόμη και στον, άλλοτε διώκτη του, δημόσιο φορέα.

Στο Συνέδριο, ο Mitnick θα μιλήσει για τη τέχνη που τον έκανε γνωστό, την τέχνη της παραπλάνησης.

Ο όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί της Πληροφορικής για τα άτομα που αποσπούν πληροφορίες με συνδυασμό τεχνικών και διαπροσωπικών μέσω είναι η «κοινωνική μηχανική» (social engineering).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τεχνική, οι hackers καταφέρνουν να παραπλανήσουν ανυποψίαστους και βέβαια ελλιπώς εκπαιδευμένους, τελικούς χρήστες, να αποκαλύπτουν πληροφορίες (passwords, access points etc) ανοίγοντας έτσι κενά στη λογική, τεχνολογική και φυσική ασφάλεια των ηλεκτρονικών δικτύων. Ο Mitnick, θα αναφερθεί επίσης σε μεθόδους με τις οποίες οι επιχειρήσεις μπορούν να καλύψουν τα κενά αυτά και να ενισχύσουν την τήρηση των διαδικασιών και της φυσικής ασφάλειας.

Ομιλιτές στο συνέδριο εκτός του Kevin Mitnick θα είναι οι:

Ofir Arkin, Ιδρυτής της The Sys-Security Group, UK
Mirza Asrar, Διευθύνων Σύμβουλος, IT Matrix, Saudi Arabia
Bob Ayers, Διευθυντής Τομέα Επιχειρήσεων Εθνικής Ασφάλειας Ευρώπης, Northrop Grumman Mission Systems, UK
Ian Cook, Αντιπρόεδρος, Intelligence Services Division, Cogenta, UK
Ian Curry, Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων Ευρωπαϊκού Τομέα, Reuters, UK
Πάνος Δημητρίου, Director Managed Security Services, ENCODE S.A.
Simon Furey, Διευθυντής Ασφάλειας, Lockheed Martin, UK
Καθηγητής Δημήτρης Γκρίτζαλης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Jan Hereijgers, EMEA Account Executive, eSecurity Inc, USA
Steve Hunt, Αντιπρόεδρος, Forrester/GIGA Group, USA
Richard Jacobs, Διευθυντής Τεχνολογίας, Sophos Plc, UK
Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Dr. John Meakin, Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφορικής του Ομίλου Standard Chartered Bank, UK
Καθηγητής. Fred Piper, Information Security Group, Royal Holloway, University of London, UK
Σωτήρης Συρμακέζης, Διευθυντής Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς
Maria E. Teigeiro, Διευθύντρια Τηλεπικοινωνιών, SecureLogix, USA
Mike Small, Διευθυντής Στρατηγικής, Computer Associates International Inc., USA
Κώστας Παπαδάτος, Διευθυντής, ENCODE SA
Δημήτρης Τσαπακίδης, Σύμβουλος, ENCODE SA
Νίκος Στειακάκης, Στέλεχος Ανάπτυξης Λογισμικού Ασφαλείας, ENCODE SA
Αλέξανδρος Ηλιάδης, Στέλεχος Δ/νσης Έρευνας & Ανάπτυξης, ENCODE SA
Lee Fisher, Security Strategist, McAfee, USA

Για όσους διαθέτουν το Κονδύλιο αυτό Πραγματικά Αξίζει.......
Η τιμή είναι 650 Euro για το Forum και τα Workshops και 250 euro μόνο για τα Workshops.....

Site: www.securitymatrix.net
#112
Cafe / Paraolympiakoi Agones...... Athens 2004
Σεπτεμβρίου 19, 2004, 11:22:22 ΜΜ
Oi Paraolympiakoi ksekinisan kai idi axrisan ta prota metaleia gia tin elliniki omada............

Mexri Stigmis
Gold: 1
Silver: 0
Bronze: 1
Thesi stin katataksi: 18

Syndeys Record : 11

Tha spasei???????