Έφυγε σε ηλικία 97 ετών ο Ζυλ Ντασσέν

Ξεκίνησε από fmas, Απριλίου 02, 2008, 09:33:56 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

fmas

Απεβίωσε την Δευτέρα 31/03 στις 21:00 ο Ζυλ Ντασσέν. Ο Θρυλικός Τζούλη όπως τον αποκαλούσε η μεγάλη Μελίνα Μερκούρη "έφυγε" από κοντά μας για να πάει να συναντήσει την αγαπημένη του στην γειτονιά των αγγέλων χτυπημένος από πνευμονία μετά από παραμονή 15 ημερών σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Υπερασπίστηκε με πάθος το όνειρο της Μελίνας Μερκούρη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και ευτύχισε να δει το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ήταν ένας Έλληνας ακόμα και όταν δεν το γνώριζε είχε δηλώσει κάποτε ο ίδιος ο Ζυλ Ντασσέν.

Την Θλίψη τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σύνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρος Αλαβάνος, ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Σιούφας, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία Δαπάνη από τον Ισραηλιτικό τομέα του Γ' Νεκροταφείου Αθηνών, θα θαφτεί δε δίπλα στην αγαπημένη του Μελίνα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

In.gr[/url]
Προεδρία της Δημοκρατίας
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός
Βουλή των Ελλήνων
Υπουργείο Πολιτισμού
Δήμος Αθηναίων
[size=12]