Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Φυσιογνωμίες...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 18, 2009, 05:26:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

saliara

Επέστρεψε το παιδί???? :D

Εγώ είμαι Α!!! Και κρατάω το:
"Προσπερνά εύκολα τα εμπόδια και προχωρά μπροστά χωρίς να κοιτά πίσω γιατί γι αυτόν η ζωή συμβαίνει εδώ και τώρα." 8)

Nikos Apomakros

ναι αυτό σίγουρα δεν θα μου ταίριαζε.
Θα ταίριαζε το "αγνοεί τα εμπόδια αλλά όχι απαραίτητα για να προχωρήσει μπροστά"

pixie

Πάντως, είναι αξιοσημείωτες και οι διαφορές μέσα στον ίδιο τύπο. Επί της ουσίας δεν μιλάμε μόνο για 3 τύπους ανθρώπινων χαρακτήρων αλλά και για 4 υποενότητες μέσα σε κάθε γενικό τύπο. Γίνεται αρχικά ο διαχωρισμός αν προέρχεσαι γονιδιακά από τον πατέρα ή τη μητέρα. Και επίσης παίζει ρόλο το φύλο, αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Δλδ. πρέπει να διευκρινίσουμε, για παράδειγμα: Γ τύπος από μητέρα/γυναίκα ή Γ τύπος από πατέρα/γυναίκα και το ίδιο για έναν άντρα.
Έχω δανειστεί το συγκεκριμένο βιβλίο από μια φίλη, λέγεται ''Αποδέσμευση από το Πεπρωμένο'' λέω να διαβάσω κάποια στιγμή πώς γίνεται η ανάλυση των χαρακτήρων.ΥΓ. Ο άντρας Γ τύπου από πατέρα, Νίκο, χαρακτηρίζεται άτομο με ηγετικές τάσεις, στρατιώτης, τρέχει και προσφέρει ακούραστα περιμένοντας ωστόσο να του το αναγνωρίσουν, αγωνιστής, επίμονος, τελειομανής, βιώνει τα πάντα με πάθος, θεωρεί τον εαυτό του τον ικανότερο όλων, επικεντρώνεται με πείσμα στον στόχο του, η ζωή του ένας αγώνας δίχως τέλος κλπ. πολλά άλλα.

Ο άντρας τώρα Γ τύπου και πάλι που έχει όμως γονιδιακή ρίζα από τη μητέρα χαρακτηρίζεται ως ένας σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ζωής. Χάνεται μέσα σε ατέλειωτες σκέψεις, προσπαθεί να καθορίσει με ακρίβεια τον δικό του ρόλο, μελετά ή σχεδιάζει ακόμα και τα σενάρια που ενδέχεται να του προκύψουν. Φύση ανικανοποίητη, παθιασμένη, απολαμβάνει την αμηχανία των άλλων μπροστά του, πολυδιάστατος, απεχθάνεται τον καθωσπρεπισμό, άριστος διπλωμάτης αλλά απόλυτος[φτάνει να λειτουργεί αθόρυβα ή παραπλανητικά αρκεί να επιβάλλει άποψη], ένας στυλίστας της επικοινωνίας κλπ.

Nikos Apomakros

Και πως ακριβώς βρίσκεις αν είσαι από πατέρα ή μητέρα;

Η περιγραφή πάντως από πατέρα δεν ταίριαζε σχεδόν καθόλου
ενώ από μητέρα ένιωσα λες και κάποιος είχε βαλθεί να μου
αποδείξει ότι με ξέρει με την παραμικρή λεπτομέρεια.

pixie

Χα, καλή ερώτηση που δεν μπορώ όμως να απαντήσω ακόμα, αλλά αυτό που εγώ κατάλαβα είναι ότι υπάρχει ένα κυρίαρχο γονίδιο που καθορίζει την συμπεριφορά του ανθρώπου και προσδιορίζεται σε θηλυκό ή αρσενικό ανεξάρτητα από το φύλο.
Είμαστε ο κλώνος ενός εκ των δυο γονέων και το ισχυρότερο γονίδιο που κυριαρχεί, κληρονομιά από τους γονείς, διαμορφώνει κατά κάποιον τρόπο τον χαρακτήρα.

Κάποια φίλη που προσπαθεί κι αυτή να ασχοληθεί αλλά αποσπασματικά διαβάζει, με ενημέρωσε ότι συνήθως στο πρώτο παιδί κυριαρχεί το γονίδιο του πατέρα και στο δεύτερο η μητέρα.