πολυχρονος Gerogriniarh!!!

Ξεκίνησε από kuria, Νοεμβρίου 30, 2009, 06:01:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kuria

[size=34]χρονια σου πολλα και ομορφα λατρεμενε μου παλιογκρινιαρη!!![albumimg]9440[/albumimg]

να εισαι παντα καλα να σε χαιρομαστε!!![/size]
[albumimg]9480[/albumimg]
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

spellbound


skou70

xronia polla sumforumisti sunadelfe (gero) gkriniari mas

larus audouinii

Ανδρέα Πολύχρονος  Να χαιρόμαστε την γιορτή σου, την ανθρώπινη ζεστασιά σου  
Πολλά φιλιά Σ.Μ
larus audouinii

και λόγω της ημέρας, και λόγω του ότι το κοκκινάκι της κυρίας καταλαμβάνει το χρωματικό τόνο της σελίδας ...  :grin:  :grin:  :razz:


Απόστολος Ανδρέας
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Ανδρέας (ή Ανδρεύς ή Ανδρείας) ήταν αδελφός του Σίμωνα Πέτρου[1]. Φέρει ελληνικό όνομα και καταγόταν από την πόλη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας[2]. Οι γονείς του ονομάζονταν Ιωνάς ή Ιωάννης[3] και Ιωάννα. Με τον αδελφό του, Σίμωνα Πέτρο, μετερχόταν το επάγγελμα του ψαρά στη λίμνη της Τιβεριάδος. Η Καινή Διαθήκη ουσιαστικά σιωπά για το πρόσωπό του ενώ οι σχετικές παραδόσεις και θρύλοι πολλαπλασιάζονται από τον 3ο αιώνα και ιδιαίτερα κατά τον 8ο και 9ο αιώνα.

Ο Ανδρέας μαζί με τον αδελφό του τον Πέτρο ήταν οι πρώτοι που κλήθηκαν και ακολούθησαν τον Χριστό. Έτσι, ο Ανδρέας αποκαλείται και «Πρωτόκλητος». Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά την Πεντηκοστή και το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, με τον αδερφό του Πέτρο και άλλους μαθητές βρέθηκαν στη Σινώπη του Ευξείνου Πόντου και εκεί έδρασε ανάμεσα στους Εθνικούς και Ιουδαίους, έχοντας ως ορμητήριο μια νησίδα κοντά στη Σινώπη. Από τη Σινώπη ο Ανδρέας μαζί με το Ματθία και άλλους μαθητές πήγαν στην Αμισό (Σαμψούντα), όπου ίδρυσαν Εκκλησία. Αφού περιήλθε τις περιοχές του Πόντου, της Ιβηρίας και την Παρθία γύρισε στα Ιεροσόλυμα μάλλον το 34 μ.Χ. για να γιορτάσει το Πάσχα με τους λοιπούς μαθητές.
Στη δεύτερη πορεία του, μέσω της Αντιοχείας, πήγε στην Έφεσο, τη Λαοδίκεια της Φρυγίας, την Οδυσσούπολη της Μυσίας, στη Νίκαια και την ευρύτερη περιοχή της Βιθυνίας, τη Νικομήδεια, τη Χαλκηδόνα, την Άμαστρη, για να καταλήξει και πάλι στη Σινώπη. Αργότερα επισκέφτηκε τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα, τους Αλανούς, τους Ζηκχούς, τους Βοσπορινούς και τους Χερσονήτες για να επιστρέψει στη Σινώπη. Στη συνέχεια πέρασε από το Βυζάντιο, την Ηράκλεια της Θράκης, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο με τελικό σταθμό την Πάτρα. Με ορμητήριο την Πάτρα ο Ανδρέας κήρυττε σε όλη την Αχαΐα την εποχή που ήταν ανθύπατοι ο Λεσβίος και ο διάδοχος του Αιγεάτης. Εκεί η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς. Ακόμα και η Μαξιμίλλα, σύζυγος του ανθύπατου Αιγεάτου, αφού τη θεράπευσε ο Απόστολος από τη βαρειά αρρώστια που είχε, πίστεψε στο Χριστό. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον ανθύπατο και με την παρότρυνση ειδωλολατρών ιερέων συνέλαβε τον Ανδρέα και τον οδήγησε στο μαρτύριο με σταυρικό θάνατο, πιθανώς την εποχή του διωγμού του Νέρωνα. Το λείψανό του έθαψε με ευλάβεια ο πρώτος επίσκοπος Πατρών Στρατοκλής.


pixie

Να ζήσεις Gerogriniarh!!

Νομίζω πως είσαι ένας στυλίστας της επικοινωνίας με πολύ χιούμορ...

Σου εύχομαι, λοιπόν, η πρόωρη εφηβεία, η ζωντάνια, η υγεία, η χαρά και η διαύγεια να σε ακολουθούν έως ''βαθιού'' γήρατος!  :grin:  :mrviolet:

angelatr21

Αντρεα μου χρονια πολλα

Απο την καρδια μου σου ευχομαι να εισαι παντα καλα και ευτυχισμενος

Με αγαπη

Αγγελω

black_velvet

Α ρε παλιογκρινιάρη!
Ακόμη και στις ευχές σου, θαύμα έγινε.  :razz:

Χρόνια σου πολλά και, κυρίως, καλά.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

katinaki

Χρόνια Πολλά και ταξιδιάρικα  :smile:

kuria

θαυμα δε θα πει τιποτα βελουδενια μου!
η αγαπη ακομα και βουνα μετακινει... ποσο μαλλον ενα νεο θεμα μεσα σε ενα αρχαιο...  
ετσι για να ξερεις βρε παλιογκρινιαρη μου ποσο σε αγαπαω... :lol:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Jezebell

Χρονιαααααααα πολλαααααα.ομορφαααααααα,ευτυχισμεναααααααααα,με ατελειωτη αγαπη-υγεια και σκανταλιες!!!!!

Gerogriniarhs

Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας,για τις ευχές σας.