Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 214
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 179
  • Total: 179

Think Positive!

Ξεκίνησε από pixie, Αυγούστου 08, 2010, 12:33:45 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, ιδού μια μεγάλη αλήθεια!

Πάντα υπάρχει η θετική πλευρά των πραγμάτων ακόμα κι όταν οι δοκιμασίες, οι αναποδιές, οι απογοητεύσεις ή άλλες επώδυνες καταστάσεις δείχνουν να παίζουν διαρκώς τον ρόλο τους ή μας βασανίζουν καθημερινά. Αρκεί να μάθουμε να απωθούμε τα αρνητικά συναισθήματα και να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες πιστεύοντας πως - γιατί όχι - μπορούμε να τα καταφέρουμε σε οτιδήποτε φέρνει η ζωή μπροστά μας.

Είναι θέμα νοοτροπίας, λοιπόν! Η ποιότητα των σκέψεών μας καθορίζει με ουσιαστικό τρόπο και την ποιότητα της ζωής μας!

'Οταν υιοθετούμε μια θετική στάση, όταν νοητικά εξασκούμαστε στο να προσεγγίζουμε τις καταστάσεις βρίσκοντας την θετική τους διάσταση, ακόμα κι αν η ζωή δείχνει ένα πρόσωπο γεμάτο προκλήσεις, εμείς μπορούμε να δούμε αυτές τις δοκιμασίες σαν ένα δρόμο για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε, κι η ζωή τα φέρνει ανάλογα με τον τρόπο σκέψης μας.

Το πιστεύετε? Πιστεύετε πως με τη δύναμη της θετικής σκέψης, όλα μπορούν ν' αλλάξουν προς το καλύτερο?

Crazy

είμαι εκ γεννετής άνθρωπος αισιόδοξος και θετικός
το "ουδέν κακόν αμιγές καλού" πάλι.. δε το χαίρομαι.
γιατί δηλαδή να συμβεί αυτό το "κακόν" για να δούμε το "καλό" ???
επίσης δε μου αρέσει και το "υπάρχουν και χειρότερα".
τι φράση κι αυτή? ..
και τι με νοιάζουν δηλαδίς τα χειρότερα γλυκιά μου ??
τα δικά μου τα στραβά είναι το θέμα να .. ισιώσουν !!!
και θα το κάνουν !
θα το κάνω εγώ να συμβεί !!!
γιατί .. πολύ απλά .. Χειρότερα ΔΕ γίνετε !!!
μόνο καλύτερα μπορεί να πάνε τα πράγματα !!!
και μόνο όμορφα πράγματα πρέπει να προσδοκούμε.
μόνο καλό να ζητάμε!
κι όχι να ευχόμαστε να ΜΗΝ συμβεί το κακό ...
το σύμπαν είναι ανοιχτό κι ακούει ...
και δε ξέρει να ξεχωρίζει τις "κακές" και "αρνητικές" λέξεις ...
γι αυτό το νου σας !!!
μόνο θετικές σκέψεις !!!
γιατί "τραβάμε" πάνω μας αυτά που σκεφτόμαστε και ζητάμε ...

θείε σύμπαν .. που είναι εκείνα τα λεφτάκια που τόσο καιρό περιμένω ???

pixie

Πόσο δίκιο έχεις, Κρεϊζούλι! ;-)
Ειδικά όταν τα πράγματα πιάσουν πάτο, μόνο αισιόδοξες σκεπτομορφές πλέον θα πρέπει να δημιουργούμε... Θέληση και αυτοπεποίθηση χρειάζεται... Και ανεπτυγμένο αίσθημα αυτοσεβασμού... Κι επίσης προσαρμογή και ώριμη συμπεριφορά...

Καμιά φορά βέβαια τα εμπόδια δεν έχουν καν ρεαλιστική βάση και κατοικοεδρεύουν μόνο στη φαντασία μας, οπότε είναι στο χέρι μας να τα εξουδετερώνουμε!
Δεν θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη διάσταση στους φόβους που εισβάλλουν στο μυαλό μας, όπως και σε κάθε πιθανή δυσκολία.

black_velvet

[quote user="Crazy" post="340662"]είμαι εκ γεννετής άνθρωπος αισιόδοξος και θετικός
το "ουδέν κακόν αμιγές καλού" πάλι.. δε το χαίρομαι.
γιατί δηλαδή να συμβεί αυτό το "κακόν" για να δούμε το "καλό" ???
...

[/quote]

Γιατί πάντα επέρχεται η ισορροπία.
Όσο κι αν τα πάντα τείνουν προς την εντροπία.....

[quote user="Crazy" post="340662"]
θείε σύμπαν .. που είναι εκείνα τα λεφτάκια που τόσο καιρό περιμένω ???
[/quote]

Τώρα το χαλάς. Το χαλάς εντελώς. Λεφτά από το σύμπαν; τς τς τς!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Delmar

Aν δεν την ''ακουσεις'' στην κυριολεξια το κλικ στο μυαλο δεν ερχεται ποτε για να βλεπεις το ποτηρι παντα μισογεματο.Αποψη μου ειναι οτι ενα ισχυρο σοκ σε ξυπναει και σε επαναπροσδιοριζει στις βασικες σου τις αρχες...του εαυτου σου.

pixie

Συμφωνώ, έτσι είναι...  ;-)

black_velvet

Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα.
Όχι γιατί θεωρώ αδύνατο να αρχίσει κάποιος μετά από ένα σοκ να βλέπει αλλιώς τα πράγματα.

Αλλά διότι υπάρχουνε πράγματι άνθρωποι που βλέπουνε "εκ γενετής" όπως είπε και η crazy μισογεμάτο το ποτήρι. Και ναι, είμαι κι εγώ φύσει και θέσει αισιόδοξη. Δεν χρειάστηκε κανένα σοκ για να γίνω. Ήμουν, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ένα χαζό παιδί χαρά γεμάτο.  :razz:  :mryellow:  :cool:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

rain

Μη αφήνεται μισογεμάτα ούτε μισοάδεια τα ποτήρια σας. Μια γουλιά και άδειασμα και πάμε για το επόμενο ποτήρι.  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

pixie

Άραγε πόσο εύκολο είναι να αντικαθιστά κάποιος μια ανεπιθύμητη ή αρνητική σκέψη με μια ισοδύναμή της αλλά θετική?

Εγώ απλά, με νοητό τρόπο, λέω: ΑΚΥΡΟ!  ;-)  :idea:

Στη συνέχεια χαμογελώ δημιουργώντας αμέσως τη θετική εικόνα και έχοντας την πεποίθηση ότι έχω εξουδετερώσει τις άσκοπες ανώφελες σκεπτομορφές, νιώθω υπέροχα δυνατή...

Τελικά, ο υποσυνείδητος νους είναι τα πάντα!

pixie

Είναι αρκετοί που, στα θέματα προσωπικής βελτίωσης, έχουν την άποψη ότι με το να λέμε διαρκώς θετικά πράγματα στον εαυτό μας, όχι μόνο θα γίνουν πιστευτά από εμάς τους ίδιους αλλά είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν!

Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να μηρυκάζουμε τα αρνητικά στο μυαλό μας...

Εν ολίγοις, αν μάθουμε να αλλάζουμε την ροή των πραγμάτων αντικαθιστώντας τους φόβους, τις αναστολές, τα όποια καταπιεσμένα συναισθήματα κλπ.με θετικές δηλώσεις και μάλιστα αποφασισμένα, πολλές φορές και σε χρόνο ενεστώτα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τη ζωή μας να αλλάζει ριζικά!

pixie

Ο νόμος της έλξης! Είναι δυνατόν να οραματιζόμαστε και να προσελκύουμε αυτό που επιθυμούμε?
Είναι δυνατόν να προσελκύουμε αυτό που σκεφτόμαστε ή ευχόμαστε?
Να γίνουμε οι δημιουργοί της ''μοίρας'' μας?

179 Επισκέπτες, 0 Χρήστες