Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 222
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 227
  • Total: 227

Θιβετιανή Αστρολογία...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 10, 2009, 03:10:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Γεννημένη στην Jaffa και ζώντας πάνω απο 12 χρόνια στο Κibbutz και στο Νepal, κάποια στιγμή αποδέχτηκα την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης των εκεί Διδασκάλων μου...
Σύμφωνα λοιπόν με τη Θιβετιανή παράδοση, από τη στιγμή που ερχόμαστε σ’ αυτό τον κόσμο, υπάρχει κάποια πνευματική οντότητα που μας ακολουθεί και μας προστατεύει.

Είναι ακριβώς ίσως η ίδια λογική με τα Ζώδια, μόνο που εκεί ονομάζονται Πνευματικοί ‘Αρχοντες και είναι επίσης 12! Η μόνη διαφορά είναι πως για να μάθεις απο ποιά πνευματική οντότητα έχεις πάρει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου, δεν έχει σημασία η ημερομηνία γέννησης αλλά η χρονολογία γέννησης.

Θα κάνω μια σύντομη αναφορά, πολύ περιληπτικά βέβαια για όποιον ενδιαφέρεται γιαυτές τις πληροφορίες. Ξεκινώ από τους 12 Πνευματικούς ‘Αρχοντες και τους ονομάζω:

1.ΒΑΖΡΑΝΑΤΑΡ
2.ΣΥΡΑΜ
3.ΛΑΝΤΧΑΡΜΑ
4.ΜΑΡΚΧΟΡ
5.ΜΙΣΤΑΡ
6.ΣΑΝΤΡΟΡ
7.ΟΥΝΤΧΑΣΑΤΙΓΙΑ
8.ΠΡΑΣΑΝΤΡΑ
9.ΣΑΝΤΟΓΚΙΑ
10.ΠΕΝΣΑΜ
11.ΕΣΒΑΧΑΡΑ
12.ΡΙΝΤΖΕ..

1.- Ο Βαζρανατάρ είναι λαμπερός σαν τον ήλιο και πάντα έτοιμος να εισακουστεί η αλήθεια, μαχητικός μπροστά σε κάθε εμπόδιο, μεγαλοπρεπής, αποφασισμένος, γενναιόδωρος και με εξαιρετική δύναμη.
Χαρίζει τις ιδιότητες του σε χρονολογίες γέννησης 1948,1960,1972,1984,1996.

2.- Ο Συράμ αντιπροσωπεύει τον κόσμο του ονείρου, δίνει ευαισθησία, γλυκύτητα και λεπτότητα στο πνεύμα και μια υπερ-δεκτικότητα. ‘Εχει σαν αρχή την λεπτή κατανόηση της ψυχής και του ανθρώπου γενικότερα. ’Εχει το χάρισμα να ανακαλύπτει το κρυμμένο πρόσωπο των πραγμάτων. Η Θιβετιανή παράδοση συνδυάζει τον Συράμ με τη Σελήνη.
Ημερομ.1937,1949,1961,1973,1985.

3.- Ο Λαντχάρμα είναι ο θεός της υπέρμετρης φιλοδοξίας, κυρίαρχη προσωπικότητα, προικισμένος στον προφορικό λόγο, ικανός να φέρει σε πέρας τα πιο επικίνδυνα σχέδια. Δίνει χάρη και πολύπλευρα χαρίσματα. Εμπνέει εμπιστοσύνη και θαυμασμό!
Ημερομ.1938,1950,1962,1974,1986.

4.- Ο Μαρκχόρ είναι πνεύμα καυστικό και ευέλικτο με ικανότητες διαφυγής από τις πιο πολύπλοκες καταστάσεις, οξυδερκής, ανακαλύπτει πολύ γρήγορα το αδύνατο σημείο του άλλου. Χειρίζεται με επιδεξιότητα τη σκέψη, γεννημένος για συγγραφέας ή ηθοποιός.
Ημερομ.1939,1951,1963,1975,1987.

5.- Ο Μιστάρ είναι το πνεύμα της δικαιοσύνης με ικανότητα άντλησης του καλύτερου από το χειρότερο!
Απεχθάνεται τα μισοτελειωμένα πράγματα κι αυτά που αφήνονται στην τύχη τους. Εξαιρετικά επιλεκτικός, ιδανικός σύμβουλος στα προβλήματα των άλλων, βρίσκει λύσεις, πιστός φίλος μέχρι αυτοθυσιας.
Ημερομ.1940,1952,1964,1976,1988.

6.- Ο Σαντρόρ είναι ελεύθερος σαν την πεταλούδα! Ειναι θαυματοποιός! Δυσκολεύεται να δημιουργήσει αληθινούς δεσμούς, θολώνει τα νερά, είναι μέρος του παιχνιδιού του και της επιθυμίας του για ελευθερία, γοητεία, φαντασία και αισθησιασμό.
Ημερομ.1941,1953,1965,1977,1989.

7.- Ο Ουντχασατίγια είναι ο μύστης. Αντικείμενο φόβου και λατρείας, αντιπροσωπεύει τη θεική δύναμη! Ανήκει στη φωτιά, είναι το μυστικιστικό και αλτρουιστικό πνεύμα. Παρατηρητής και αναζητητής της ουσίας των πραγμάτων. ‘Εχει έντονες διαισθήσεις.
Ημερομην.1942,1954,1966,1978,1990.

8.- Ο Πρασαντρά είναι το πνεύμα των εσωτερικών αξιών. Αδιαλλαξία, σεβασμός στις παραδόσεις και μια διαρκής ανθρωπιστική κίνηση. Ειναι ο οδηγός, ξέρει τον τρόπο να ξυπνάει στους άλλους συναισθήματα και νέα κίνητρα.
Ημερομην.1943,1955,1967,1979,1991.

9.- Ο Σαντόγκια είναι ο ‘Αρχοντας που προστατεύει τις επιχειρήσεις, προικισμένος με ακεραιότητα, αποφεύγει την πεπατημένη οδό, φύση περίεργη, οι πράξεις του χαρακτηρίζονται πάντα από κάποια πρωτοτυπία. Δεν συμβιβάζεται εύκολα με τους κανόνες, η κίνηση, μια καινούργια ανακάλυψη και τα ταξίδια διεγείρουν το πνεύμα του.
Ημερομην.1944,1956,1968,1980,1992.

10.- Ο Πενσάμ χαρακτηρίζεται από μεγάλα ιδανικά. Υπερευαίσθητος και ταυτόχρονα δυνατός, παραμένει ασύλληπτος στα μάτια της κοινής λογικής. Διαλογισμός, υπερβολικό πάθος, μελαγχολία αλλά και ικανότητα αναγέννησης από τις στάχτες του.
Ημερομην.1945,1957,1969,1981,1993.

11.- Τα ισχυρά σημεία του Εσβαχάρα είναι η αδιαλλαξία, η ισχυρογνωμοσύνη, το άγχος, η ηθική ευθύτητα, η αγνότητα και συστολή. Αγαπητός και απόμακρος.
Ημερομην.1946,1958,1970,1982,1994.

12.- Ο Ριντζέ... Μοναξιά, πίστη, έντονος συναισθηματισμός, ανεξαρτησία και ισχυρή μαχητικότητα! ‘Εχει τη δική του λογική, εξελίσσεται ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. ‘Ελκεται από την περιπέτεια.
Η πνευματική του δύναμη εντυπωσιάζει!
Ημερομην.1947,1959,1971,1983,1995.-

κώστας

Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
ποια πνευματική οντότητα
τον ακολούθησε και τον προστάτεψε;
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="318208"]Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
ποια πνευματική οντότητα
[/quote]

Oι πνευματικές οντότητες βέβαια δεν είναι φαντάσματα... :lol:
Αλλά υποθετικά πάντα, και η Κατίνα η Στραγαλού  και η κυρα-Φρόσω η Φρυγανού, και εσύ ακόμα εξίσου με τον Κολοκοτρώνη...
δικαιούστε έναν πνευματικό ''Οδηγό''...

katinaki

Σωστό μου φαίνεται (ως προς τα χαρακτηριστικά που μου προσδίδει) ]1967,1979,1991.

rain

ποια πνευματική οντότητα
[/quote] Η Αγία Ελεούσα

rain

[quote user="pixie" post="318188"]
7.- Ο Ουντχασατίγια είναι ο μύστης. Αντικείμενο φόβου και λατρείας, αντιπροσωπεύει τη θεική δύναμη! Ανήκει στη φωτιά, είναι το μυστικιστικό και αλτρουιστικό πνεύμα. Παρατηρητής και αναζητητής της ουσίας των πραγμάτων. ‘Εχει έντονες διαισθήσεις.
Ημερομην.1942,1954,1966,1978,1990.
 [/quote]

το λεγααααααααα είμαι μυστηςς και αντικείμενο λατρείαςςςςς ειμαι και αλτρουιστής  :mrgreen:  :mrgreen:
δεν παίζομαι  :mrorange:

Crazy

5.- Ο Μιστάρ είναι το πνεύμα της δικαιοσύνης με ικανότητα άντλησης του καλύτερου από το χειρότερο! (κρατάμε μόνο τα καλά !!!)
Απεχθάνεται τα μισοτελειωμένα πράγματα (ειδικά αν αυτά είναι φαγώσιμα !!!) κι αυτά που αφήνονται στην τύχη τους. (όπου φυσάει ο άνεμος πάω !!!)
Εξαιρετικά επιλεκτικός, (ένα γούστο παραπάνω το έχω !!!) ιδανικός σύμβουλος στα προβλήματα των άλλων, (κάποιος να ασχοληθεί και με τα δικά μου καλέεεεε!!!) βρίσκει λύσεις, (μόνο στα προσωπικά μου βρίσκω..δέσεις!!!) πιστός φίλος μέχρι αυτοθυσιας. (για σένανε μπορώ τις φλέβες μου να σκίσω!!! όχι ότι καταλαβαίνω τι νόημα θα είχε μια τέτοια πράξη...)

(πάντως πέραν της χιουμοριστικής πρωινής μου διάθεσης... δε τα λέει και άσχημα !!!)

kuria

ποια πνευματική οντότητα
[/quote]

καμια... γιατι γεννηθηκε πριν το 1937
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

[quote user="rain" post="318260"]το λεγααααααααα είμαι μυστηςς και αντικείμενο λατρείαςςςςς ειμαι και αλτρουιστής  :mrgreen:  :mrgreen:
δεν παίζομαι  :mrorange:[/quote]

Καλά τώρα, εσύ μην το πάρεις και απολύτως τοις μετρητοίς, αρζάν κοντάν που λένε... :mrblue:

Είμαστε κι εμείς εδώ... Αντιπροσωπεύουμε εξίσου τη θεϊκή δύναμη...  :razz:  :mricy:

Delmar

Σαντογκια.....το ονομα...μου θυμιζει...ρονιν...σαμουραι...που στο τελος τους ''τεμαχισε'' ολους......κατι σαν το ''χαρακιρι'' του κομπαγιασι ενα πραγμα.....

Υ.Γ.Ελα ρε συ pixie...12 χρονια στο θιβετ...παρεα με τον Δαλαι Λαμα.....αν κι αυτος την ''σκαπουλαρε'' νομιζω....χαχαχχαχαχααχχαα

pixie

[quote user="Delmar" post="343828"]Ελα ρε συ pixie...12 χρονια στο θιβετ...παρεα με τον Δαλαι Λαμα.....[/quote]

'Οχι, βρε... Τον σύζυγό μου είχα παρέα... ;-)

Και ο Δαλάϊ Λάμα είναι τίτλος πνευματικού ηγέτη, υποτίθεται ότι ενσαρκώνει τον Βαδισάτβα Αβαλοκιτέσβαρα [Βούδα] πάνω στη γη. Την ώρα του θανάτου ενός Δαλάϊ Λάμα, πιστεύουν οι Θιβετιανοί, ότι το παιδί που έρχεται στον κόσμο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η νέα ενσάρκωση του Βούδα!

'Οταν ήμουν εκεί πάντως, ήταν ο 14ος Δαλάϊ Λάμα ο Λάμο Θοντάπ κατά κόσμο και ήταν φοβερός ηγέτης. Μαρξιστής, υποστηρικτής του κομμουνισμού, ανθρωπιστής, διαφωτιστής, συγγραφέας και είχε πάρει και το Νόμπελ ειρήνης το 1989.

227 Επισκέπτες, 0 Χρήστες