Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 379
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 240
  • Total: 241
  • Leon

Τι θα γίνει τελικά το 2012;

Ξεκίνησε από Bijoux, Ιανουαρίου 04, 2006, 09:15:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Εγω μια απορια εχω... Γιατι ολοι μιλαμε για την συντελεια του κοσμου????? Δεν υπαρχει αυτη η περιπτωση κατα τη γνωμη μου, παρα μονο εαν ανατιναχτει ολοκληρη η Γη!!!! Δεν πιστευω οτι θα υπαρξει λοιπον συντελεια του κοσμου, αλλα πιστευω οτι καποια στιγμη, ειτε αυριο ειτε σε αρκετες εκατονταδες χρονια, η Γη μας θα αλλαξει. Δεν θα ειναι οπως την ξερουμε.... Σε αυτο μεγαλο ρολο εχουμε κι εμεις οι ανθρωποι και ο "πολιτισμος" μας... Αρα δεν τιθεται θεμα συντελειας, αλλα (το πιο πιθανο) τελος μιας περιοδου και αρχη μιας νεας. Κι επισης για να μην παρεξηγηθω, πιστευω στον Θεο ακραδαντα, πιστευω στην ημερα της Κρισης, αλλα στο δικο μου το μυαλο δεν ειναι κατι σαν "αφανισμος" ολοκληρης της ανθρωποτητας! Δεν υπαρχει θεμα να τρομοκρατειται κανεις.. Οπως και να εχει το θεμα, ο ανθρωπος εδω και χιλιαδες χρονια επιβιωσε απο πολλες τετοιες αλλαγες.

Ταξιδι, σε οτι αφορα για το αν σε διαβασα απροσεχτα, θελω να σου πω οτι ο τροπος που εκφραστικες μου φανηκε λιγο ειρωνικος. Εφ'οσον παρεσμηνευσα σου ζηταω συγνωμη!

Τεσπα, εγω θελω να καταληξω στο οτι ΔΕΝ πρεπει να τρομοκρατηθει κανεις, παντα κατα τη γνωμη μου. Δεν ερχεται η συντελεια του κοσμου (πολυ Χολιγουντ βλεπουμε νομιζω... :roll: ). Θα διανυσουμε μια μεταβατικη περιοδο... Αυτο πιστευω εγω. Και δεν τιθεται θεμα θρησκειας σε αυτο...

Φιλακια!!!

TaKs|D|_PoLyTaRaXo

Ουφ.......αλλη μια νυχτερινη βαρδια μολις αρχισε και φυσικα τι καλυτερο απο το μπω στο φορουμ αρχικα για να ανταλλαξω αποψεις με εσας αγαπητοι και αγαπητες. (καθολου ειρωνικο......μιλω ειλικρινα :) )
Αγαπητη μου bijoux  νομιζω θα παρατηρησεις τις καλοπροεραιτες διαθεσεις μου εαν προσεξεις πως εκανα αυτη την "προσπαθεια ελληνικης γραφης" οπως ειχες παραπονεθει.  :)
    Και μιας και αναφερθηκα πρωτα σε σενα.....μπορω να συνεχισω και να απαντησω στην τελευταια σου δημοσιευση.
ειπες......"σιγα...μια ερωτηση εκανα και θιχτηκες?"
δεν θελω να το παιξω πολυ θρησκος.....ομως ναι! θιγομαι οταν προκειται για τετοια θεματα.εαν δεν αντιδρασω οταν με ρωτανε αν πιστευω στο Θεο τοτε που θα αντιδρασω.ΚΑΙ για μενα οπως για παρα πολλους....η πιστη στο Θεο ειναι ιερη.Και νομιζω δικαιολογημενα αντεδρασα.(ειδικα αν λαβουμε υπ'οψη πως πριν ρωτησεις......ειχα υποστηριξει ακραδαντα τον Θεο και πως Εκεινος μονον ξερει για τη χρονικη αυτη στιγμη.)
Οσο αναφορα το "ρε" οπως ειπες και τονισες.......νομιζω ειναι απλα ενα ατυχο επιχειρημα.απλως επρεπε απο καπου να πιαστεις ,κατι να φερεις ως επιχειρημα ωστε να υποστηρικσεις τον εαυτο σου.
Και φυσικα πολυ καλα εκανες.Αλιμονο αν δεν υποστηριζαμε τον ιδιο μας τον εαυτο.Κι εγω αυτη τη στιγμη αυτο κανω εξαλλου. Παραπανω αυτο το "ρε" δεν θα το σχολιασω.Δεν νομιζω οτι η φραση αυτη προσεβαλλε καποιον κι αν το εκανε ζητω συγνωμη διοτι δεν ειχα αυτο το σκοπο γραφοντας την.....παρα μονο να δειξω την εκπληξη μου που καποιοι πιστευουν στα οσα λενε οι Μαγια και ο Λιακοπουλος και ο καθε Λιακοπουλος περι "συντελιας".Αυτα τα βρισκω (προσωπικη γνωμη) αστεια χωρις και παλι να θελω να θειξω κανεναν! ειναι δικαωμα του καθενος να εχει τη δικη του γνωμη και να την εξωτερικευει μεσα σε λογικα πλαισια.κατι τετοιο ειναι τελειως σεβαστο.
Ειπα μια λεξη......."αστεια" και την εξηγω προχωροντας στον φιλο μου τον Κωστα που ειμαστε και συνονοματοι που μιλισε πιο πανω.
Αγαπητε μου Κωστη να ξερεις πως συμφωνω απολυτα μαζι σου σε ολα οσα ειπες.Αυτα που εξεφρασες ειναι οτι νοιωθω κι εγω και απλα το ειχα εκφρασει λιγο νωριτερα απο εσενα με διαφορετικα λογια.
Εαν κοιταξεις,θα δεις πως μιλησα κι εγω για την κερδοσκοπια του καθενος ο οποιος εκμεταλλευεται την περιεργεια αλλα και τον φοβο καποιων που θελουν να ενημερωθουν για τετοια ζητηματα νομιζωντας πως αυτα που γραφουν η λενε ειναι προφητικα.Και θα συμφωνησω επισης με τα παραδειγματα που εφερες δηθεν προφητων οι οποιοι καθε τρεις και λιγο βγαζουν και απο μια ημερομηνια στην οποια οπως λενε θα καταστραφει η γη.ενα παραδειγμα που ανεφερα και χθες ειναι του 2000 οπου ειχαμε δυστηχως ομαδικες αυτοκτονιες.Βλεπουμε λοιπον τι κακο κανει ο φοβος.
Ενω στην πραγματικοτητα δεν πρεπει να φοβομαστε.....
Αυτο ειναι ενα θεμα που εθιξε η αγαπητη kisses η οποια με στεναχωρησε λιγακι  :)   πολυ λιγακι ομως   :P
Γλυκια μου θα ηθελα να σου πω οτι δεν ημουν σε καμμια περιπτωση ειρωνικος οπως ειπες.οτι λεω το λεω καθαρα.Και φυσικα δεν καταλαβαινω γιατι μου ζητας συγνωμη. :)  δεν υπαρχει πραγματικα κανενας λογος και ομολογω ξαφνιαστηκα.δεν ειπες κατι που να πειραξε.ισα ισα εισαι πολυ γλυκια και πολυ ευγενικη στις εκφρασεις σου.Θα ηθελα να σου πω οτι οσα ειπες ειναι κατα τη δικη μου γνωμη πολυ σωστα.Δεν πιστευω πως θα ερθει η καταστροφη αλλα μια αλλαγη.Αλλαγη που θα φερει στο τελος αυτο που λεμε..... "παραδεισος" ..... στη γη!Αυτη ξαναλεω ειναι γνωμη δικη μου (πριν υπαρξουν αντιδρασεις) και δεν ζητω απο κανεναν να την ασπαστει παρα μονο να τη σεβαστει!

Αυτα ειχα να πω ......Και να προσθεσω πως αν με καποια απο οσα ειπα καποιοι αισθανθηκαν να θηγοντε......ζητω συγνωμη και να ξερουν πως ειναι παντα μα παντα καλοπροεραιτα !!!! κι αυτο εχει σημασια μεγαλη!
( :P  μπιχτη για την bijoux  :P  :P  :P  χαχα)

Φιλια σε ολους και καλη δυναμη και σημερα σε οσους εργαζοντε νυχτα  :D

TaKs|D|_PoLyTaRaXo

Αν μου επιτρεπετε αγαπητοι μου φιλοι .....
ξεχασα να προσθεσω κατι το οποιο το διαβασα μολις τωρα.
Ειναι η απαντηση του energizer........
Καλε μου.......εαν καταλαβα καλα (διοτι υπαρχει και περιπτωση να μη καταλαβα καλα..... :P )   υποστηριξες πως το σωστο ειναι......
"πιστευε και μη,    ερευνα!"
Και μαλιστα το υποστηριξες με τροπο ειρωνικο προς εμε......
που εγραψα "πιστευε .....  και μη ερευνα". δηλαδη να πιστευεις χωρις να ερευνας.Και λεω με τροπο ειρωνικο παρα τη προσπαθεια σου στο τελος να καλυψεις αυτη την ειρωνεια σου με το  "τιποα προσωπικο με κανεναν".
Εννοειται πως δεν ειναι κατι προσωπικο. Αλιμονο ! Τι εχουμε να χωρισουμε?
Απλα θα ηθελα να σου εξηγησω κατι με ολο τον σεβασμο που σου εχω.
Θα μπορουσα να σου πω..... "πηγαινε σε εναν παπα να ρωτησεις πως ειναι το σωστο",θα μπορουσα να σου πω κι αλλα πολλα απο θυμο διαβαζοντας τα οσα ειπες.
Ομως θα σου πω οτι πιο απλο.Ας χρησιμοποιησουμε λοιπον τη κοινη λογικη.
Πιστευεις εσυ καλε μου,οτι ο Χριστος θα ελεγε   "Ειτε πιστευετε ειτε οχι.....να ερευνατε!"  ?
Αντι να πει ...."   Να πιστευετε! χωρις να ερευνατε" ?
που σημαινει κοινως   "να εχετε πιστη! να μη ψαχνετε ,να μην ειστε καχυποπτοι αλλα να πιστευετε !"
Αφηνω τη συνεχεια της σκεψης αυτης σε εσενα.
Πριν κλεισω ομως θα σου πω οτι σου μιλω με απολυτο σεβασμο και με εντελως καλοπροεραιτες διαθεσεις.Κατι που κανω και στην Bijoux η οποια συμφωνησε αμεσως μαζι σου!Και σου πε μπραβο! Ειναι  "πιστευε και μη,    ερευνα !"Δηλαδη τον Χριστουλη που σταυρωθηκε για να παρει τις αμαρτιες μας δεν θα τον ενοιαζε αν πιστευουμε σε Εκεινον η οχι! Αλλα μονο αν ερευνουμε! ........  τι αλλο να πω πανω σε αυτο?
Δεν με πειραξε καθολου το οτι ειπες τη δικη σου γνωμη.....αλλα ο τροπος σου.Πιστεψε με εχω ακουσει και χειροτερα ομως οταν ο αλλος μου απανταει καλοπροεραιτα δεν με νοιαζει που να πει τα χειροτερα διοτι ξερω οτι τα λεει για καλο. Ετσι τα λεω εγω σε εσενα αυτη τη στιγμη και το ξαναλεω για να αποφυγουμε καθε λογις παρεξηγηση  :)  :D

Αντε.......μ'αυτα και μ'αυτα περασε και λιγακι η ωρα.....
    Λιγο ακομη να σχολασω  :D
    Φιλια σε ολους και οτι καλυτερο  :D
   Καλημερααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

energizer

...λαθος καταλαβες...ποτε δεν γραφω για προσωπα  :!:
...1 φορα το εκανα αφου προκληθηκα(& προσπαθησα να το αποφυγω με συνδρομη οp..!)  :!:
...τεσπα...εχεις την αποψη σου & εχω την δικη μου...
...να το αναλυσουμε...
...που βλεπεις αντιδιαστολη ΕΡΕΥΝΑΣ & ΠΙΣΤΗΣ  :?:
...ξερεις κανεναν "επιστημονα" που δεν πιστευε σ'αυτο που εκανε  :?:
...η μηπως κανεναν "θρησκο" (ασκητη/μοναχο,ιερεα,απλο πιστο) που δεν "ερευνα" το επισημο εργαλειο της πιστης...τις Γραφες  :?:
...θα εμμεινω στην θεση μου περι ΠΙΣΤΕΥΕ & ΜΗ , ΕΡΕΥΝΑ...
 :roll:
...διαφορετικα φιλε η θεωρια του BIG BANG ή ακομα & η αντιθετη της ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ θα ηταν δισδιαστατες   :lol:  & το κεντρο του γαλαξια η & του συμπαντος θα παρεμενε η γαια...
 :lol:
...αστειο ακουγεται αλλα στην πραγματικοτητα θα ηταν ζοφερο  :!:
...καθεις εφ'ω εταχθη αγαπητε...
...& μην φανταστεις οτι απαξιωνω καποια θρησκεια...
...ισα-ισα απονεμω...ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ & ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩ ΘΕΩ  :!:
 :salut:

TaKs|D|_PoLyTaRaXo

Βεβαιως και ειναι σεβαστο να διατηρησεις τη θεση σου  :)
Καλη σου μερα ξενυχτη energizer  :wink:

Nikos28

Με τις προφητείες συμβαίνει ό,τι και με τα όνειρα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι απάτη ή ανεπιτυχείς προσπάθειες να αποκαλυφθεί η βουλή, η σκέψη του Θεού... κάτι που, ουσιαστικά, είναι μια μεταμορφωμένη εκδοχή της προαιώνιας, ενδόμυχης επιθυμίας για ισχύ.

Κι όμως, ανάμεσα στους τόνους ''χώματος'' υπάρχουν και κάποιοι κόκκοι ''χρυσού''. Ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν...

Κατ' αρχάς να επισημάνω (μιας και έχω ασχοληθεί) ότι οι χρονολογίες που δίνονται υπο κλίμακα στο σχέδιο των διαδρόμων και θαλάμων της Μεγάλης Πυραμίδας, ΔΕΝ προκύπτουν αυθαίρετα. Προκύπτουν εφ' όσον θεωρηθεί ότι μια συγκεκριμένη μονάδα μήκους αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη, δεδομένη μονάδα χρόνου (π.χ 1 Βασιλικός πήχυς=1 χρόνος κλπ). Η Μεγάλη Πυραμίδα δίνει στο εσωτερικό της σχέδιο ορισμένα σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως η εποχή κτίσεως της ίδιας της Πυραμίδας, το έτος της Σταύρωσης του Ιησού (33 μ.Χ), η αρχή και το τέλος του Α' Παγκοσμίου πολέμου κλπ. Η τελευταία ημερομηνία που δίνεται στο (επισήμως γνωστό απο τους πυραμιδολόγους) σχέδιο, είναι η 19η Αυγούστου του 1953 και όχι το 2000... Προσωπικά, δε, έχω υπόψη μου σχέδιο υπο άλλη κλίμακα (εξ ίσου μη αυθαίρετο) που ενσωματώνει την εποχή της γέννησης του Ιουλίου Καίσαρα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ιησού Χριστού, της πτώσης της ρωμαικής αυτοκρατορίας, της εποχής του (κατά Πλάτωνα) καταποντισμού της Ατλαντίδας και των σημαντικότερων σταθμών της αιγυπτιακής ιστορίας... με τελευταία εποχή, τα μέσα του 20ου αιώνα, πάλι γύρω στο 1953.
Δεν αναφέρω το πώς προκύπτουν όλα αυτά όχι απο μυστικοπάθεια αλλά γιατί πρέπει πρώτα να κάνω μια (επιεικώς πολυσέλιδη!) εισαγωγή στη Μεγάλη Πυραμίδα, στους εσωτερικούς της χώρους, να δώσω σχεδιαγράμματα, να πω λίγα λόγια για το συμβολισμό και, στη συνέχεια, να εξηγήσω και τις χρονολογίες. Κάτι που, εδώ, είναι αδύνατο!

Εν πάση περιπτώσει, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ΔΕΝ είναι τσαρλατάνοι ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται με την αποκρυπτογράφηση του μέλλοντος. Ό,τι κι αν αυτή εξυπηρετεί... ούτε είναι ανοησίες ΟΛΑ όσα πραγματεύονται και γράφονται για το εν λόγω ζήτημα.
Κι αυτό το γράφω με πλήρη ευθύνη και επίγνωση.

Υπάρχουν κείμενα ή ακόμα και φράσεις μεμονωμένες, που είναι προφητικά. Κι αυτό γιατί, απλούστατα, αναφέρονται σε μελλοντικά (εν σχέσει με την εποχή συγγραφής)  γεγονότα, που δεν μπορούν να εξηγηθούν ούτε σα σύμπτωση ούτε σαν προιόν απλής πρόβλεψης.
Παράδειγμα: Ο Ιησούς Χριστός είχε πει (δε θυμάμαι το ακριβές εδάφιο αλλά μπορείτε εύκολα να το βρείτε) ότι ο ναός του Σολομώντα θα καταστρεφόταν, οι Εβραίοι θα διώκονταν και οι Ιερουσαλήμ θα καταπατούνταν απο τα ''έθνη'' (τους μη Εβραίους, σύμφωνα με την ορολογία της εποχής) μέχρι να συμπληρωθούν ''οι καιροί των εθνών''. Πράγματι ο ναός του Σολομώντα καταστράφηκε το 70 μ.Χ και οι Εβραίοι σύρθηκαν στην εξορία.
Καλά, θα μου πείτε τώρα, κι αν τελικά η Καινή Διαθήκη γράφτηκε τελικά μετά απο αυτά τα γεγονότα, κατόπιν εορτής;
Σύμφωνοι. Ας προσέξουμε, όμως, το εξής: Οι αρχαιότεροι πλήρεις κώδικες της Καινής Διαθήκης ανάγονται (επιστημονικώς) στον 4ο αιώνα, γύρω στο 350 μ.Χ. Η παύση της καταπάτησης της Ιερουσαλήμ απο τα ''έθνη'' συνέβη (για πρώτη φορά μετά απο 2000 περίπου χρόνια) το 1967, στον πόλεμο των 6 ημερών, όταν τα ισραηλινά στρατεύματα κατέλαβαν την αρχαία (ανατολική) Ιερουσαλήμ απο την Ιορδανία που την κατείχε μέχρι τότε.
Πώς το ήξερε αυτό ο Ιησούς; Πώς μπόρεσε να ''προβλέψει'' κάτι που συνέβη 2000 χρόνια μετά την εποχή του;
Πώς εξηγείται λογικά το ότι αναφέρεται γραπτώς ένα συμβάν 1600 χρόνια πριν την ιστορική του πραγματοποίηση; Και μάλιστα η ''πρόγνωση'' αυτή γίνεται ακόμα πιο έντονη αν σκεφτούμε ότι οι Εβραίοι, ως λαός, θα μπορούσαν να είχαν εξαφανιστεί, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι λαοί (όποτε όλα θα πήγαιναν περίπατο!)...
Υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα.
Έχω υπόψη μου, π.χ, ένα απόσπασμα απο το βιβλίο του Μπραμ Στόουκερ, το ''Δράκουλα''. Είναι ένα κομμάτι που αιωρείται ανάμεσα στην πρόγνωση και την προφητεία, με την έννοια ότι δεν μπορεί ν' αποδειχθεί ότι πρόκειται για το ένα ή το άλλο.
Είναι ένα σημείο που μιλάει ο τρελός Ρένφιλντ και διατυπώνει την ''πρόγνωση'' ότι η Ηνωμένες Πολιτείες θα κυριαρχήσουν στον κόσμο (οι πόλοι και οι τροπικοί, όπως λέει) και θα παρέμβουν στην Ευρώπη (όταν το Δόγμα Μονρόε, όπως λέει, θα πάρει τη θέση του στην ιστορία σαν πολιτική απάτη).
Το Δράκουλα τον έγραψε το 1896. Εκείνη την εποχή οι ΗΠΑ ήταν μια ανερχόμενη δύναμη αλλά τίποτα παραπάνω. Δεν είχαν κάνει ακόμα το νικηφόρο γι' αυτές πόλεμο με την Ισπανία (που τους εξασφάλισε την κυριαρχία στον Ειρηνικό και στην Καραιβική). Ανερχόμενη τότε δύναμη ήταν και η Γερμανία... και, βέβαια, εκείνη την εποχή μεσουρανούσε η βρετανική αυτοκρατορία.
Πώς μάντεψε ο Στόουκερ την αμερικανική κοσμοκρατορία, που άρχισε να ξεδιπλώνεται 22 χρόνια αργότερα για να ολοκληρωθεί 95 χρόνια μετά;!
Σήμερα μπορεί να μαντέψει κανείς ποιά θα είναι η ηγέτιδα δύναμη το 2090 ας πούμε;

Τέλος πάντων...
(συνεχίζεται, με όποιον/α είχε την υπομονή να διαβάσει μέχρι εδώ!)

energizer

...αγαπητε με την ιδια λογικη συνεχεια & αντιληψη των πραγματων...
...κοσμολογος & προφητης θα πρεπει να θεωρηθει & ο Ιουλιος Βερν π.χ  :!:
...δεν προστρεχω να απαξιωσω τις πεποιθησεις σου(/σας/των..)...
...το ζητημα της διαφορετικοτητας ειναι εγγενες στον ανθρωπο  :!:
 :wink:
...τοποθετουμαι παντα οσο δυναμαι ορθολογιστικοτερα...
 :scratch:
...εκ των υστερων αγαπητε,& δεδομενων των γεγονοτων υπαρχει η πολυτελεια του συνδυασμου...της αποκρυψης - εντονωσης - παραποιησης πληροφοριων  :!:
...δεν απαξιωνω αρχαιους & παλαιοτερους πολιτισμους-ιστοριες-παραδοσεις...
...αλλα αρνουμαι την "απολυτοτητα" οιασδηποτε ιστορικης αληθειας οιονδηποτε τιτλο-κορωνιδα & αν φερει...
 :twisted:

...que sera...sera  :!:
 :salut:

TaKs|D|_PoLyTaRaXo

Νικο σιγουρα οπως προειπες ΔΕΝ ειναι ολοι ψευτοπροφητες.εγω θα ηθελα ομως να σταθω στο πρωτο σου παραδειγμα.ειπες για τον Ιησου και πως μπορεσε να προβλεψει κατι τετοιο 1600 χρονια πριν.Απλουστατα διοτι ειναι ο Ιησους! Και ο λογος Του ειναι η Αληθεια.Σε αυτη τη περιπτωση λοιπον δεν μιλαμε για καποιον προφητη.
Περα απο αυτο θα συμφωνησω πως μεσα στη σκονη υπαρχουν και κοκκοι χρυσου.Δηλαδη εχουν γραφτει και αληθινες προφητιες.Θυμιζω τον Νοστραδαμο ο οποιος ειχε προβλεψει απιστευτα πραγματα.Σε αλλα επεσε μεσα σε αλλα ομως απετυχε.
Τελος παντων ειναι μεγαλο αυτο το θεμα και δεν λεγοντε ολα απο ενα φορουμ.Εγω θα εμμεινψ στην αρχικη μου θεση παντως δηλαδη πως μονον στον Θεο πρεπει να πιστευουμε και οχι στις προβλεψεις που θα κανει ο καθε προφητης.Ειδικα οταν αληθινος προφητης ειναι 1 στους 10 απο αυτους που κανουν μια προβλεψη για το μελλον .

Nikos28

Παράθεση από: "TaKs|D|_PoLyTaRaXo"Εγω θα εμμεινψ στην αρχικη μου θεση παντως δηλαδη πως μονον στον Θεο πρεπει να πιστευουμε και οχι στις προβλεψεις που θα κανει ο καθε προφητης..

Φίλε Ταξίδι
όπως ίσως ξέρεις, το πνεύμα πνέει όπου θέλει.

Φιλικά

Nikos28

Αγαπητέ energiser,
αν διάβαζες προσεκτικότερα τα όσα έγραψα, θα έβλεπες ότι αντιδιαστέλλω την πρόγνωση απο την προφητεία... άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Η πρόγνωση (ή πρόβλεψη) στηρίζεται στην ορθολογική εκτίμηση με βάση διάφορα πραγματικά ή υποθετικά δεδομένα. Ενώ η προφητεία υπάρχει όταν κάθε δυνατή λογική εξήγηση για μια συγκεκριμένη πρόβλεψη αποκλείεται ή πρέπει να αποκλεισθεί εν ονόματι ακριβώς της ίδιας της λογικής!
Αν πιστεύεις ότι μπορείς με επιχειρήματα να απαξιώσεις τις απόψεις μου, τότε κάντο. Αλλά θέλω πρώτα να επισημάνω ότι είναι μεγάλο λάθος να θεωρείται απόλυτη κάθε άποψη που προσπαθεί να ερμηνεύσει ένα ιστορικό γεγονός, όπως είναι η προφητεία.
Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν της ύλης, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Δεν είναι, όμως, δικαίωμά σου να θεωρείς ως ''απόλυτη'' κάθε άποψη που δε συνάδει με τη δική σου.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι μπαίνεις, άθελά σου, σε άλλα τρυπάκια ''απολυτότητας''.

Αν έχεις κάποια ένσταση επι της ουσίας των όσων έγραψα, με χαρά να τη διαβάσω!  :twisted:

TaKs|D|_PoLyTaRaXo

Niko sigoyra to pneyma pneei opou thelei.....
eprepe loipon na prosthesw......
   "kai oxi se profhtes.......oi opoioi omws kerdoskopoun me ayta pou lene i grafoun"
elpizw twra na se kalipsa.
na sai kala

Nikos28

Κι εσύ να σαι καλά φίλε μου Ταξίδι...
Χαίρομαι που σε τέτοια ηλικία ασχολείσαι με τέτοια ζητήματα. Μου θυμίζεις λίγο τον εαυτό μου!  :lol:  :D

Bijoux

Παράθεση από: "KiSSeS"Εγω μια απορια εχω... Γιατι ολοι μιλαμε για την συντελεια του κοσμου????? Δεν υπαρχει αυτη η περιπτωση κατα τη γνωμη μου, παρα μονο εαν ανατιναχτει ολοκληρη η Γη!!!! Δεν πιστευω οτι θα υπαρξει λοιπον συντελεια του κοσμου, αλλα πιστευω οτι καποια στιγμη, ειτε αυριο ειτε σε αρκετες εκατονταδες χρονια, η Γη μας θα αλλαξει. Δεν θα ειναι οπως την ξερουμε.... Σε αυτο μεγαλο ρολο εχουμε κι εμεις οι ανθρωποι και ο "πολιτισμος" μας... Αρα δεν τιθεται θεμα συντελειας, αλλα (το πιο πιθανο) τελος μιας περιοδου και αρχη μιας νεας.

για την συντέλεια του κόσμου, επί φράση, τέθηκε στο θέμα μου..
από κει και πέρα ουδείς χρήστης έγραψε ότι πιστεύει σε αυτό..
εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι τελειώνει ένας κύκλος χρονικά κατά τους Μάγια..

Bijoux

Όσο για τον Λιακόπουλο, ακουστά μόνο τον έχω
και ας μην μπούμε στο κλιπάκι να συγκρίνουμε
τους Μάγιας μαζί του..
Οι Μάγιας δεν ήθελαν κάτι να πουλήσουν..
Τα όσα απέμειναν από τον πολιτισμό τους παραφράστηκαν..
Οι πάντες, ινδιάνοι, ινδοί, αμερικάνικες εφημερίδες,
εκπρόσωποι διαφόρων θρησκειών το γύρισαν στην συντέλεια του Κόσμου..
τώρα το ποιο το όφελος τους ;...δεν ξέρω!!

Bijoux

Ταξίδι, μα όταν γράφεις ότι μόνο ο θεός ξέρει το τέλος του κόσμου
και για την ανάσταση των νεκρών, δευτέρα παρουσία ....
ε κάπου ενίσταμαι..ίσως η ερώτηση να μην ήταν σωστή..αλλά έχω κάποια κενά για το αν ο άνθρωπος δημιουργήθηκε ή εξελίχθηκε ..εκεί στόχευα με την ερώτηση..φόρουμ είναι συζητάμε και πάνω από όλα σεβόμαστε
τα πιστεύω του άλλου..άποψη σου, άποψη μου δεν θέλω να σου αλλάξω τπτ από τα πιστεύω σου.. αυτά περί της ερώτησης μου ας μην το μακρύνουμε και άλλο..χάνουμε την ουσία του θέματος..

240 Επισκέπτες, 1 Χρήστης