Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Πώς καταψύχουμε Ψάρια!

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 09, 2010, 12:17:58 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσως; Πήραμε από τον ψαρά μας, αλλά θέλουμε να τα διατηρήσουμε φρέσκα μέχρι να τα καταναλώσουμε; Η κατάψυξη είναι η λύση, αρκεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Στο ψυγείο τα ψάρια μας διατηρούνται για 2-3 μέρες το πολύ. Αν μέχρι το μαγείρεμα θα μεσολαβήσει μεγαλύτερος χρόνος από αυτόν, θα πρέπει να τα καταψύξουμε.
Πρώτα πρέπει να κάνουμε σωστή προετοιμασία.

Αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια. Τα πλένουμε καλά με κρύο τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Έπειτα μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη, όπου μπορούν να διατηρηθούν από 3 μήνες (τα λιπαρά ψάρια) έως 5 μήνες (τα άπαχα ψάρια).
Όταν θελήσουμε να τα ξεπαγώσουμε καλό είναι να μη τα βγάλουμε απλώς από την κατάψυξη, αλλά να τα αφήσουμε στη συντήρηση να ξεπαγώσουν. Είναι πιο υγειινό να αποφεύγονται οι μεγάλες μεταβολές στη θερμοκρασία.


Εάν θελήσουμε να διατηρήσουμε τα ψάρια στο ψυγείο, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, αλλά τα σκεπάζουμε ελαφρά με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο πιο κρύο ράφι του ψυγείου. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια στρώση πάγου από κάτω. Μην τα αλατίσετε όμως γιατί το αλάτι τα αφυδατώνει.


Και μια συμβουλή!
Αφού τα προετοιμάσουμε με τον τρόπο που αναφέρεται, βάζουμε τα ψάρια σε ένα τάπερ (υπάρχουν ειδικά για την κατάψυξη), το γεμίζουμε με νερό και το καταψύχουμε. Δοκιμάστε το και μολις ξεπαγώσουν, θα δείτε τα ψάρια σας να έχουν την όψη και την υφή του ολόφρεσκου ψαριού που τοποθετήσατε στο τάπερ!!!


Από τις Συνταγές της Παρέας