Μπαρμπούνια σχάρας σε ψητά Λαχανικά, με πουρέ Κουκιών

Ξεκίνησε από ChEf, Ιουνίου 25, 2010, 11:34:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf






ΥΛΙΚΑ

6 μπαρμπούνια μεγάλα 200 γραμ. το
καθένα, φιλεταρισμένα,
4 μικρές μελιτζάνες,
4 μικρά κολοκυθάκια,
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια,
4 μικρές ντομάτες φοινικωτές,
20 μπάμιες,
4 σκελίδες σκόρδο,
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη στα τέσσερα,
4 κουταλιές ελαιόλαδο.


Για τον πουρέ με κουκιά:

2 φλ. ξερά κουκιά καλοβρασμένα,
6 κουταλιές ελαιόλαδο,
χυμό από ½ λεμόνι,
αλάτι, πιπέρι.

Ελαιόλαδο με παλαιωμένο ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά παλαιωμένο ξύδι (βαλσαμικό)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί βάζετε όλα τα λαχανικά κομμένα στη μέση, μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Αλατοπιπερώνετε τα μπαρμπούνια και τα ψήνετε στη σχάρα.

Βάζετε τα ψημένα κουκιά στο μπλέντερ, προσθέτοντας αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Σερβίρετε τα μπαρμπούνια πάνω στα ψημένα λαχανικά και τα γαρνίρετε με πράσινη σαλάτα Ρούκολι, και τελειώνετε με τον πουρέ από τα κουκιά, το ελαιόλαδο και το παλαιωμένο ξύδι (βαλσαμικό).