Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 187
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 265
  • Total: 266
  • Leon

Eίστε YΠEP ή KATA των καταλήψεων??????????????????

Ξεκίνησε από forest48, Νοεμβρίου 06, 2007, 06:07:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

forest48

Kαι το δίλημμα «είστε YΠEP ή KATA των καταλήψεων»?
Ζούμε σε μια εποχή που περισσεύει η υποκρισία, η παραπληροφόρηση με την υπερπληροφόρηση, η υπεκφυγή, ο αποπροσανατολισμός.
Ζούμε μια κοινωνία, χωρίς κοινωνική συνοχή, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς διακριτές αξίες.
Ζούμε μια παιδεία «πειραματόζωο», προσανατολισμένη στις ανάγκες της αγοράς του ανταγωνισμού και του κέρδους.
Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, καλούμε τους νέους ανθρώπους να διαμορφώσουν συνείδηση και ολοκληρωμένη προσωπικότητα...
Ποια συνείδηση, ποιων αξιών; Kαι ποια προσωπικότητα; Όταν η ίδια η πολιτεία πρώτη κοροϊδεύει προεκλογικά την κοινωνία, λέγοντας ότι η παιδεία είναι η προτεραιότητα και τάζει 5% του AEΠ και μετά το αναιρεί. Όταν οι κυβερνόντες πρώτοι ψεύδονται και λένε τη μισή αλήθεια κρύβοντας τις προθέσεις τους. Όταν η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα κοντόφθαλμα κοιτά μόνο το δικό της κομμάτι απ’ τη μικρή πίτα της υποχρωματοδότησης. Όταν οι δάσκαλοι έχουν πάψει σε μεγάλο βαθμό να είναι λειτουργοί και λειτουργούν σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Όταν ο δάσκαλος γίνεται «επαίτης» εργασίας και απαξιώνεται ο ρόλος του. Όταν η μισή Eλλάδα κάνει φροντιστήρια στην άλλη μισή. Όταν οι γονείς μπροστά στην αβεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών τους και το άγχος της ανεργίας τους «τα δίνουν όλα»... και τίποτα.
Όταν οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να κάνουν αγώνες κι αυτοί ή αδιαφορούν ή τρέχουν να μαζέψουν λεφτά για τα φροντιστήριά τους...
Όταν ο πνευματικός κόσμος και οι διανοούμενοι είτε σιωπούν, είτε βολεύονται...
Όταν οι μητροπολίτες «θα σκεφτούν» αν θα κατεβάσουν τον κόσμο σε διαδήλωση όχι για την παιδεία, αλλά για το όνομα των Σκοπίων...
Όταν τα κόμματα σκυλεύουν πάνω απ’ το πτώμα της παιδείας και οι συνδικαλιστές παίζουν τα παιχνίδια των κομμάτων...
Tότε λοιπόν ίσως η φωνή των παιδιών «που τους λεν αλήτες» πρέπει να ακουστεί!
Eκείνο που θέλουν οι νέοι, οι μαθητές, είναι την αλήθεια. Θέλουν να μορφωθούν με σωστές διαδικασίες. Θέλουν να έχουν σωστά σχολεία, δημόσια, με σωστούς καθηγητές και δασκάλους. Θέλουν να έχουν χρόνο για να χαρούν, να ερωτευτούν, να παίξουν. Θέλουν να βλέπουν τους γονείς τους, όχι σαν παροχείς χρημάτων, αλλά σαν γονείς!
Θέλουν τη μόρφωση σαν διαδικασία ανθρώπινη και αξιακή κι όχι σαν «πακέτο εξεταστικό» με τιμή απάνω!
Θέλουν να ξαναβρούν τις χαμένες αξίες και την παιδική αθωότητα μέσα στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος των μεγάλων. Θέλουν τα σχολεία χώρους δημιουργίας και ζωής κι όχι βαθμολογικά κέντρα. Τέλος, θέλουν να ξέρουν ότι αύριο θα έχουν μια δουλειά με αξιοπρέπεια!
Ποιος θα τους τα δώσει; Άραγε οι εκβιασμοί, οι απειλές, οι εισαγγελείς, οι κάμερες και οι κάθε είδους κατασταλτικοί μηχανισμοί θα τους δώσουν απαντήσεις σ’ αυτά που ζητούν; Ίσως ακόμα οι μαθητές να μην ξέρουν καλά πώς να οργανώσουν και πώς να εκφράσουν το δίκιο τους. Aντιδρούν έτσι άναρχα... εξεγείρονται, θυμώνουν, αμφισβητούν, καταλαμβάνουν τα σχολεία... Aν κάτι πρέπει να κάνουμε οι «μεγάλοι», πρέπει να ακούσουμε πίσω από τις καταλήψεις τη φωνή τους, που δεν έχει δομημένο λόγο και ιεράρχηση. Πρέπει οι γονείς, οι καθηγητές, η κοινωνία να σταθεί δίπλα στα παιδιά, να μιλήσει, να τους εξηγήσει «αν μπορεί», να δώσει λύση στα προβλήματά τους. Γιατί αν δεν το κάνει σωστά, τότε οι νέοι ιστορικά... εκπλήσσουν!

Athinoula

Eimai KATA ton katalipseon gia askopous logous opos ginete tora kai 8a sunexistoun mexri ton dekembri.

Eimai kata giati den uparxoun dikaia etimata, diladi to den mas ka8arizoune px tis toualettes to vrisko an miti allo xazomara gia katalipsei.

Sthn zoh mou exo kanei mia mera katalispei kai auto giati skoto8hke ena palikari...dioti den upirxan endixeis gia leoforia forouse kai skora rouxa kai den ton eidan telos pandon kaname katalipsei (vasika san siopili diamartiria htane) kai telikos valane tis endixeis pou eprepe kai ola kala ola orea

Ego vlepo pos ta paidia mas exoun 8a borousan na fandastous, pou emeis dne ta eixame kai olo diamartirondai...

:D

anzelina

Παράθεση από: "lila"Eimai KATA ton katalipseon gia askopous logous opos ginete tora kai 8a sunexistoun mexri ton dekembri.

Eimai kata giati den uparxoun dikaia etimata, diladi to den mas ka8arizoune px tis toualettes to vrisko an miti allo xazomara gia katalipsei.

Sthn zoh mou exo kanei mia mera katalispei kai auto giati skoto8hke ena palikari...dioti den upirxan endixeis gia leoforia forouse kai skora rouxa kai den ton eidan telos pandon kaname katalipsei (vasika san siopili diamartiria htane) kai telikos valane tis endixeis pou eprepe kai ola kala ola orea

Ego vlepo pos ta paidia mas exoun 8a borousan na fandastous, pou emeis dne ta eixame kai olo diamartirondai...

με κάλυψαν απολυτά σύμφωνο και εγώ με αυτά....οχι στις άσκοπες καταλήψεις......και βασικά όλα αυτά μετά ισόβαρος των παιδιών είναι.....έτσι δεν μαθαίνουν τιποτα.....και  χάνουν από τα μαθήματα...
 :roll:  :roll:

anzelina

Παράθεσηισόβαρος

:28:

μα καλά τι λέω εδώ....καλά δεν πάω
καλά καθόλου καλά λεμέ...
ήθελα να πω εις βάρος...
 :drunken: άλλος πίνει άλλο μεθάει
και δεν ξέρει τι γραφεί... :lol:  :lol:

Athinoula

Παράθεση από: "anzelina"
Παράθεση από: "lila"Eimai KATA ton katalipseon gia askopous logous opos ginete tora (..)

με κάλυψαν απολυτά σύμφωνο και εγώ με αυτά....οχι στις άσκοπες καταλήψεις......και βασικά όλα αυτά μετά ισόβαρος των παιδιών είναι.....έτσι δεν μαθαίνουν τιποτα.....και  χάνουν από τα μαθήματα...
 :roll:  :roll:

etsi zouzou emeis simfonoume! :wink:

Athinoula

Παράθεσηισόβαρος

:28:

μα καλά τι λέω εδώ....καλά δεν πάω
καλά καθόλου καλά λεμέ...
ήθελα να πω εις βάρος...
 :drunken: άλλος πίνει άλλο μεθάει
και δεν ξέρει τι γραφεί... :lol:  :lol:
:24:

Rakendytos

..καλα τα ειπατε ..καλα τα συμφωνισατε
Καντε μια προσπαθεια να ξαναδιαβασετε το κειμενο του κυριου Φορεστ
Μαλλον αυτο δεν το καταλαβατε.. :wink:
Και κλειστε την τηλεοραση..

cuba

anzelina

Παράθεση από: "Rakendytos"..καλα τα ειπατε ..καλα τα συμφωνισατε

:roll:  :roll:  :roll:  :girl:  :girl:
αααα δεν το διάβασα τι λεει ....τα μεγάλα κείμενα με κουράζουν....
και έτσι τα αποφεύγω... :wink: όσο για το άλλο που λες......
για την τηλεόραση..... :hit: δεν βλέπω μονό λίγο ειδήσεις
και τίποτε άλλο  :roll: τι να κόψω και τις ειδήσεις....θα καταστραφεί
ο πλανητής και εγώ θα έχω αγρία μεσάνυχτα...... :shock:
zame......  :P  :P

Athinoula

Παράθεση από: "Rakendytos"..καλα τα ειπατε ..καλα τα συμφωνισατε

:roll:  :roll:  :roll:  :girl:  :girl:
αααα δεν το διάβασα τι λεει ....τα μεγάλα κείμενα με κουράζουν....
και έτσι τα αποφεύγω... :wink: όσο για το άλλο που λες......
για την τηλεόραση..... :hit: δεν βλέπω μονό λίγο ειδήσεις
και τίποτε άλλο  :roll: τι να κόψω και τις ειδήσεις....θα καταστραφεί
ο πλανητής και εγώ θα έχω αγρία μεσάνυχτα...... :shock:
zame......  :P  :P

ANZELINA OUTE EGO TO DIAVASA  :santa:

oute ego vlepo tv mou kourazei kai exo kai galazoprasina matakia euais8hta..mono eidhshs vlepo kai ego kai poli tous einai..
zame ton zamon...kai zambon episeis!!!!

kala simfonoume poli me thn anzelina... :roll:

Nasia9

Τη προηγούμενη βδομάδα...το σχολείο του αδερφού μου..είχε κατάληψη..

κάποια στιγμή που ρώτησα τον μικρό,για ποιο λόγο κάνουν ''κατάληψη''...

μου είπε το εξής]

Rakendytos

Εγω προτεινω θανατικη ποινη..

κώστας

(Μου τη σπας τώρα γιατί σου την είχα στημένη με το δίκαννο αλλά μου βγήκες πολύ καρατζαφερικά...)  :lol:
eLe

Nasia9

Να με συγχωρέσετε,αλλά με τη θανατική ποινή,μια χαρά θα τη βρούνε

Θα ξεμπερδέψουν μια και έξω

Το θέμα δεν είναι να τους διευκολύνουμε  ]

Rakendytos

:24:
..με αφοπλισε η Κυρια φιλε
 Τα επιχειρηματα της ηταν τετοια που η θανατικη ποινη ειναι μονοδρομος.. :D
Να παραδειγματιστουνε και τα νεογεννητα..

265 Επισκέπτες, 1 Χρήστης