Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Μηνύματα - Andreas

#1
Θρησκείες / Re: Μοναχισμός...Σωστό ή λάθος?
Σεπτεμβρίου 30, 2010, 01:37:44 ΜΜ
[quote user="black_velvet" post="333938"]
Και ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι σας κάνει, όλους εσάς που το (κατα)κρίνετε, να θεωρείτε πως το έχετε το δικαίωμα αυτό!  :mad:[/quote]

Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα:
Άρθρο 19.
Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης
#2
Πολιτικός καφενές / Re: Ρατσισμός
Μάρτιος 27, 2010, 07:24:41 ΜΜ
χμμ..το κείμενο δε μου κάτσε καθόλου καλά..
Συγγνώμη για το ύφος μου,εννοείται οτι δεν απευθύνεται στην τιτικα  ;-) αλλα στον συγγραφέα/πηγή του κειμένου.

κατ αρχήν ας βάλουμε έναν ορισμό του ρατσισμού,απ'τη Βικιπαίδεια

Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου ν΄ αναγάγει μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική, ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (από την αγγλική race = φυλή), - λεγόμενος "ρασιαλισμός", ή εκ της ιταλικής "ράτσα" (razza) ο φυλετικός ρατσισμός.
Οι ρατσιστές πιστεύουν σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών, βάσει των οποίων και προσδιορίζουν αυτές σε ανώτερες και κατώτερες. Έτσι, με την θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα (ανώτερα) εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν της ανώτερη από τις άλλες.
Σήμερα, η λέξη ρατσισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων εναντίον μίας άλλης ομάδας. Έτσι, οι ρατσιστές υποστηρίζουν την διαφορετικότητα των φυλών. Επίσης, οι φυλετικοί ρατσιστές θεωρούν μία συγκεκριμένη ομοιογενή ομάδα ανθρώπων ως ανώτερη, π.χ. θεωρούν τους "λευκούς" ανθρώπους ανώτερους από τους "μαύρους". Ο ρατσισμός θεωρείται παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος του ανθρώπου στην ισότητα στους τομείς της εργασίας, της πολιτικής, της οικονομίας και άλλων παραγόντων της καθημερινότητας.

κ η γνώμη μου για το κείμενο,αναλυτικά

ΠαράθεσηΡΑΤΣΙΣΜΟΣ υπάρχει όταν κάποιος υποστηρίζει ότι εγγενείς λόγοι καθιστούν τους ανθρώπους της λευκής φυλής ανώτερους από εκείνους της μαύρης φυλής.
Περίπου...δεν αφορά μόνο φυλές όπως είδαμε παραπάνω, και πολλοί ρατσιστές προσπάθησαν να βρουν 'επιχειρήματα' κ πέραν 'εγγενών' λόγων, τελοσπάντων σωστά μέχρι εδώ..
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν λες ότι ένας πολιτισμός είναι διαφορετικός από κάποιον άλλον.
Προφανώς οχι..
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν συγκρίνοντας μεταξύ τους τούς 2 πολιτισμούς καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ο ένας υπερτερεί του άλλου. Όταν π.χ. αποδείξεις ότι η επιρροή του ενός φτάνει μέχρι τις μέρες μας ενώ του άλλου εξαφανίστηκε χωρίς να συντρέχει φυσική ή άλλη καταστροφή.
ααα μάλιστα.. Οπότε δεν αρκούμαστε να πούμε οτι 2 πολιτισμοί διαφέρουν,αλλά τους αξιολογούμε, στην προκειμένη περίπτωση με κριτήριο την επιρροή στις μέρες μας.. Εάν είσαι ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ κάνεις έρευνα για αρχαίους πολιτισμούς κ σίγουρα μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Αν όμως συγκρίνεις την ιστορία τις χώρας σου με βάση οσα έχεις μάθει 12 χρόνια στο σχολείο με μίας άλλης χώρας με βάση κατι που διάβασες εδω και κάτι που άκουσες εκεί τότε παίζει να καταλήξεις σε εντελώς αστήριχτα συμπεράσματα που μπορεί να κοροϊδέψει κάθε ιστορικός. Χώρια που ο καθένας μπορεί να πάρει ότι κριτήριο θέλει για να καταλήξει οτι ο χ πολιτισμός υπερτερεί του ψ. Κοινώς, δεν 'αποδεικνύεις' τπτ, ουτε ρατσιστής είσαι αν καταλήξεις σε τέτοιο συμπέρασμα, απλά αρκετά αφελής.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να πεις ότι το θέατρο, η πολιτική, η βουλή, η δημοκρατία, οι αρχές διοίκησης της πόλης, οι αρχές που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις προέρχονται από την Ελλάδα και όχι από αλλού.
Εννοείται. Αν όμως κοκορεύεσαι γι αυτά λες και εσύ προσωπικά τα έκανες, μάλλον εισαι πολύ αφελής!
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να υποστηρίξεις ότι εξ ορισμού ο Χριστιανός είναι καλύτερος άνθρωπος από τον Μουσουλμάνο.
Ρατσισμός είναι να υποστηρίξεις ότι εξ ορισμού ο (οποιοσδήποτε ανήκει στην χ ομάδα) είναι καλύτερος άνθρωπος από τον (οποιοσδήποτε ανήκει στην χ ομάδα).
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν υποστηρίζεις ότι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και ότι η σύγκρουση των κοσμοθεωριών στις οποίες πιστεύουν, πολύ συχνά προκαλούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο στερέωμα μιας κανονικής ανθρώπινης σχέσης.
χμμ..όχι ,αλλά ίσως να υπάρχει λίγη προκατάληψη(προκατάληψη->όλοι οι χ είναι ψ->καλή αρχή προς τον ρατσισμό κατά τη γνώμη μου). Προσωπικά διαφωνώ στο ότι δυο άνθρωποι έχουν 'ανυπέρβλητα εμπόδια στο στερέωμα μιας κανονικής ανθρώπινης σχέσης' απλά και μόνο λόγω διαφορετικής θρησκείας, κ υπάρχουν πολλά παραδείγματα,στη χώρα μας κ αλλού, που συνηγορούν.  
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι κάθε τι που δέχεσαι αξιωματικά και που αποβαίνει εις όφελος ενός ανθρώπου έναντι κάποιου άλλου.
Κολλάμε τη ταμπέλα λίγο όπου να 'ναι ε; Τεσπα, ας πούμε ναι..
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να δέχεσαι ότι υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι.
Να δέχεσαι;;;;; 'Να πιστεύεις' δε θα'ταν πιο σωστό;
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να αποδείξεις ότι υπάρχει ανώτερος και κατώτερος τρόπος σκέψης. Πώς να το κάνουμε;
Οχι, αυτό δεν είναι ρατσισμός. Θα το χαρακτήριζα απλή βλακεία. Ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται διαφορετικά και αξιολογεί διαφορετικά,ενδεχομένως και με διαφορετικό κώδικα αξιών και ηθικής. Άλλο τι πιστεύεις προσωπικά ως καλύτερο (άκου ανώτερο..) και άλλο να ''αποδείξεις''. Μ'αρέσει και το ύφος του ανθρώπου που βρήκε ανώτερο τρόπο σκέψης(Πώς να το κάνουμε;!!).

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να ισχυρίζεσαι ότι επειδή με την βούρτσα μπορείς να βάψεις το ταβάνι τότε η π..τσα πρέπει να καεί στην πυρά.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να ισχυρίζεσαι ότι επειδή μόνο με την π..τσα μπορείς να κάνεις παιδιά τότε η βούρτσα πρέπει να πεταχτεί στα σκυλιά!
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να ισχυριστείς ότι κάθε πράγμα, είναι τόσο χρήσιμο όσο το έργο που επιτελεί άρα κάποιο από τα δύο είναι πολύτιμο.
Εδώ πλέον μιλάμε για κλινική περίπτωση.. Δυσκολεύομαι  να αντιμετωπίσω αυτά ως επιχειρήματα. Δηλαδή η σύγκριση μεταξύ πραγμάτων σχετικά με την χρησιμότητα είναι το ίδιο με τη σύγκριση μεταξύ ανθρώπων.Δηλαδή αξιολογούμε τους ανθρώπους με βάση τη 'χρησιμότητα';;Για τη οποία φαντάζομαι υπάρχουν κ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια έτσι; Να υποθέσω ότι εγώ αν δουλεύω σε μια χ δουλειά με το χ χαρτί απ το πανεπιστήμιο που σπούδασα είμαι πιο χρήσιμος (και άρα πολυτιμότερος..) απο κάποιον ζητιάνο; Το ότι εγώ μπορεί να τα βρήκα όλα στρωμένα αυτός να χει περάσει τα απίστευτα στη ζωή του κ να χει προσπαθήσει τα πάντα, χωρίς πλάτες απο κανέναν παίζει κάποιο ρόλο;
Μήπως ο συγγραφέας του πονήματος είναι λίιιγο ρατσιστής κ προσπαθεί κάπως να το μπαλώσει;


Αυτά κι άλλα πολλά διαβάζοντας το pare-dose.net

Ξαναλέω ότι απευθύνομαι στον αρχικό συγγραφέα του κειμένου. Το οποίο διάβασα ολόκληρο στην πηγή που δίνει η τιτίκα, κ πρόκειται για ενα απο τα πιό χυδαία κείμενα (και δεν αναφέρομαι καν στις βρισιές) πού έχω διαβάσει τελευταία. Γι'αυτό και η αντιμετώπιση.
#3
Ελλάδα Κύπρος Βαλκάνια /
Απριλίου 08, 2008, 12:30:55 ΜΜ
Παράθεση από: "Pappas10"Και στην τελική, γιατί όταν κάποιος έχει εθνικές ή πατριωτικές ή φυλετικές ανησυχίες και διεκδικήσεις είναι ντε και καλά αδιάφορος ως προς τις κοινωνικές διεκδικήσεις;
 Εχώ βαρεθεί αυτήν τον ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ αντίθεση Πατριωτισμού και κοινωνικής στράτευσης και τον τρόπο που παρουσιάζεται από κάποιους. Διατηρώ το δικαίωμα να θεωρώ ότι μπορώ να είμαι και εγώ και άλλοι ομοιδεάτες μου διεκδικητές και υποστηρικτές τόσο εθνικών όσο και κοινωνικών επιδιώξεων.
Καταλαβαινω τον εκνευρισμο σου Μιχαλη(ελπιζω να μην ενοχλεισαι που σου απευθυνομαι στον ενικο).
Αλλα,οπως θα χεις προσεξει κ εσυ,απο κοινωνικης αποψεως παμε απ το κακο στο χειροτερο.Οταν καποιος,λογο ιδεολογιας προσωπικων αποψεων κλπ,δεν εχει τρελες πατριωτικες ανησυχιες κ εχει το μυαλο του προσκολλημενο στις συνταξεις,στις κοινωνικες ανισοτητες,στην ελλειψη πραγματικης δωρεαν παιδειας κ υγειας,του φαινεται τελειως παραλογο να αγχωνεται πχ για το αν οι Τουρκοι διδασκουν πατριωτικες προπαγανδιστικες ανοησιες στα σχολεια τους(οπως κανουμε κ εμεις στα δικα μας,κ οι Αμερικανοι κοκ).Του φαιναται πολυ πιο επικινδυνο ενα νομοσχεδιο της κυβερνηση που θα λεηλατησει τις λαικες κατακτησεις παρα το (απιθανο στο μυαλο του) ενδεχομενο να μας κανει ντου η Τουρκια.Κ κατα συνεπεια τα 'εθνικα θεμετα' του ακουγονται ως 'ο κοσμος καιγεται κ το αιδειο χτενιζεται'..
Πιθανον γι αυτο να τον θεωρεις κοντοφθαλμο κ αυτος να σε θεωρει συνομωσιολογο.
Αλλα νομιζω οτι αυτη η διαφορα στον τροπο σκεψης ειναι αρκετη για να δικαιολογηθει αυτη η,αδικη ισως,αναιτια οχι,'αντίθεση Πατριωτισμού και κοινωνικής στράτευσης' στο μυαλο ορισμενων..
#4
Καλλιτεχνικός καφενές /
Απριλίου 08, 2008, 11:53:55 ΠΜ
Παράθεση από: "Shadowlord"I surrender(live) - Stratovarius

(Αντρικο τσεκαρε το! ;) )

Αυτο ακουω τωρα!δεν ειναι ασχημαο,αλλα δεν τρελαινομαι κιολας.. :evil:  :wink: Θα το τσεκαρω κ απο Rainbow για να κανω τη συγκριση! 8)
#5
Δεν εχω ακουσει ολοκληρο το αλμπουμ Purple,αλλα το σινγκλ δε μ ενθουσιασε κ βρηκα τη διασκευη στο Poison επιεικως απαραδεκτη. :?

Τι εννοεις Jc,οτι προτιμας μακραν την Annete?Αν ναι εισαι απ τους λιγους νομιζω..Προσωπικα παντως δεν εχω κ τρελλη αδυναμια στα οπερατικα φωνητικα,οποτε κ τις δυο τις χαιρομαι με διαφορετικο τροπο!Πιστεω οτι η μουσικη εχει περισσοτερη σημασια,κ το τελευταιο αλμπουμ παραμενει στο υψος του προηγουμενου..
#6
ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑL FANS:

Αφου παραπανω σχολιασαμε τα ακουσματα μας κ συζητησαμε για την κατασταση στη σημερινη μεταλ σκηνη,αποφασισα να μοιραστω μαζι σας μερικα συγκροτηματα που θεωρω οτι ανανεωνουν τη μουσικη μας,πατωντας φυσικα σε στοιχεια του παρελθοντως,κ ως εκ τουτου αφορουν τον ελληνα μεταλλα που θελει να βρει κατι καινουργιο κ ποιοτικο να ακουσει.(κατα την ταπεινη μου αποψη παντα)

 :arrow: Για αρχη εχω να πω τους Mercenary,ενα συγκροτημα που συνδιαζει τον μοντερνο σκληροτερι μεταλ ηχο με τον κλασσικο.Κατι σαν συνδιασμο Judas Priest με Ιn Flames ή Iron Maiden με Soilwork,συχνα με Nevermore αισθητικη κτη μελαγχολια των Paradise Lost στις μελωδιες τους.
Τσεκαρετε το πιο μελωδικο Isolation (The Loneliness In December):
http://www.youtube.com/watch?v=nJ4Zv56o-8E
η το σκληροτερο Soul Decision:
http://www.youtube.com/watch?v=SrZwBPGTQPU&feature=related
για να παρετε μια ιδεα

 :arrow: Απ τον μελωδικο power μεταλ ηχο σιγουρα ξεχωριζουν οι Κamelot,με τις επιρροες απο κλασσικη μουσικη κ συγχρονο ηχο στις κιθαρες.
Τελευταια τους βιντεο(πολυ καλογυρισμενα) ειναι τα Rule The World:
http://www.youtube.com/watch?v=qJeqUW-T5hE
κ το Human Stain:
http://www.youtube.com/watch?v=4n3LobCY5HE

 :arrow: Τελος (για τωρα),το μεγαλυτερο νεο ελληνικο σχημα αυτη τη στιγμη ειναι οι Firewind,που πατανε κυριως σε 80s φορμες,δεν ανοιγουν νεους οριζοντες,αλλα εκπροσωπουν επαξια τη χωρα μας με πολυ ποιοτικο μελωδικο Power.Απ το τελευταιο αλμπουμ το Mercenary man:
http://www.youtube.com/watch?v=R2gvQ_9gPDM
κ απο το προηγουμενο το Falling to Pieces:
http://www.youtube.com/watch?v=tGxVsCom92s


Ελπιζω να σας αρεσαν.Εστιασα σε μερικα μελωδικα σχηματα για σημερα,καποια αλλη στιγμη θα επανελθω κ με σκληροτερα συγκροτηματα που εξελισσουν τον σκληρο ηχο(Dillinger escape plan,Mesuggah,Mastodon κλπ),οπως κ με αλλα συγκροτηματα που αξιζουν (tool,Nevermore,Disillusion κλπ).
Καλες ακροασεις,περιμενω κ δικες σας προτασεις!PS:Hail to Shadowlord,purple,Bass-beast! :D  :wink:
#7
Καλλιτεχνικός καφενές /
Μάρτιος 26, 2008, 12:38:29 ΜΜ
:arrow: Heaven Shall Burn - No One Will Shed A Tear
#8
Cafe /
Μάρτιος 26, 2008, 12:28:00 ΜΜ
Παράθεση από: "Ludwig"lazopoulos sucks

Why that Ludwig?
Γενικα δε συμφωνω με ολα οσα λεει,εχεις τις καλες κ τις κακες στιγμες του αλλα κατα τη γνωμη μου απεχει πολυ απ το sucks!
#9
Καλλιτεχνικός καφενές /
Μάρτιος 26, 2008, 12:13:32 ΜΜ
:arrow: Meshuggah - obZen
#10
Magazino a33 e-pi παντός e-pi στητού /
Μάρτιος 26, 2008, 12:09:07 ΜΜ
Παράθεση από: "Rakendytos"Δειτε το βιντεακι που ανεβασαν.. το ανεβασε μελος της ΚΝΕ..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ    :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=JJu05PLfrZc

το ειδα..κ διαβασα κ τα σχολια απο κατω..πραγματικα αηδιασα.. :puker:
Τελικα αμα θελουμε να ειμαστε συντηριτικοι,οπισθοδρομικοι κ κολλημενοι μας βγαινει,οπου κ να (λεμε οτι) ανηκουμε ιδεολογικα..

Αλλα (για να επιστρεψω στο θεμα) οι φωνες πουλανε.
Πολυ καλυτερα για τα δελτια ειδησεων να ασχοληθουν με φωνακλαδες ομοφοβικους,παρα να συζητησουν κ να μας ενημερωσουν σωστα για τον νεο :?: νομο..
#11
Οι Nightwish είναι ένα Φινλανδικό μουσικό συγκρότημα συμφωνικής μέταλ μουσικής, το οποίο δημιουργήθηκε το 1996 στο Κίτεε της Φινλανδίας.

Ιστορικό
Το συγκρότημα γεννήθηκε από μια ιδέα του Τουόμας Χολοπάινεν, μετά από ένα βράδι που πέρασε με φίλους γύρω από μια φωτιά στην εξοχή. Στην αρχική σύνθεση, εκτός από τον Χολοπάινεν, συμμετείχε ο Έμπου Βουόρινεν, τον οποίο ο Χολοπάινεν μόλις είχε γνωρίσει, και η Τάρια Τούρουνεν, συμμαθήτρια του Χολοπάινεν στην διάσημη μουσική Ακαδημία Σιμπέλιους, όπου και είχε ξεχωρίσει για το ταλέντο της.

Λίγο πριν την ηχογράφηση του πρώτου τους album, "Angels Fall First", προστέθηκε στο συγκρότημα ο ντράμερ Γιούκα Νεβαλάινεν. Τον Μάιο του 1997, υπέγραψαν με την Spinefarm Records για δύο albums, ωστόσο λίγο αργότερα η εταιρεία ανανέωσε το συμβόλαιό τους για τρία albums.

Το 1998, προστέθηκε στο συγκρότημα ο Σάμι Βάνσκα, παλιός φίλος του Χολοπάινεν, και μ' αυτή τη σύνθεση το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο ακόμη albums ("Oceanborn", "Wishmaster") και ένα EP ("Over The Hills And Far Away"), το οποίο περιείχε, μεταξύ άλλων, μια διασκευή στο ομώνυμο κομμάτι του Garry Moore και μια επανεκτέλεση στο "Astral Romance" από το πρώτο τους album, με αντρικά φωνητικά από τον Tony Kakko, τραγουδιστή του επίσης φινλανδικού συγκροτήματος Sonata Arctica (στην εκδοχή του "Angels Fall First, τα συγκεκριμένα φωνητικά είχε αναλάβει ο ίδιος ο Χολοπάινεν).

Λίγο αργότερα, ο Σάμι Βάνσκα εγκατέλειψε το συγκρότημα, για να αντικατασταθεί από τον Μάρκο Χιέταλα, τραγουδιστή και μπασίστα του συγκροτήματος Tarot. Μ' αυτή τη νέα σύνθεση, οι Nightwish ηχογράφησαν το "Century Child" και το "Once", το οποίο θεωρείται από πολλούς το καλύτερό τους album. Τόσο στο "Century Child" όσο και στο "Once", ο Μάρκο συμμετέχει και φωνητικά.

Μετά από την περιοδεία τους που ακολούθησε την κυκλοφορία του "Once" (και που έχει καταγραφεί στο DVD "End Of An Era", οι Nightwish ανακοίνωσαν στην Τάρια την απόλυσή της από το συγκρότημα, μέσα από μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Η Τάρια απάντησε με μια ανάλογη επιστολή και η συνεργασία της με το συγκρότημα έληξε εκεί.

Το 2006, οι Nightwish ξεκίνησαν ακροάσεις προς αναζήτηση νέας τραγουδίστριας. Υπήρξαν διάφορες φήμες σχετικά με τη διάδοχο της Τάρια, ενώ ακούστηκαν τα ονόματα της Σιμόν Σίμονς (Epica), της Liv Kristine (Theatre of Tragedy, Leave's Eyes) και ιδιαίτερα έντονα της Vibeke Stene, που είχε στο μεταξύ εγκαταλείψει τους Tristania. Ωστόσο ο Χολοπάινεν ποτέ δεν επιβεβαίωσε αυτές τις φήμες, διευκρινίζοντας πως ό,τι δεν αναφέρεται στο επίσημο site του συγκροτήματος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, και πράγματι τον Μάιο του 2007, ανακοινώθηκε επιτέλους η ταυτότητα της υποψήφιας που είχε καταφέρει να κερδίσει τη θέση της στο συγκρότημα: επρόκειτο για την σχετικά άγνωστη Σουηδέζα Ανέτ Όλζον, η οποία μέχρι την πρόσληψή της στους Nightwish ήταν η τραγουδίστρια του Σουηδικού ροκ συγκροτήματος Alyson Avenue.

Με την Ανέτ, οι Nightwish ηχογράφησαν το έκτο studio album τους, "Dark Passion Play", το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2007. Σε αντίθεση με την μεγαλοπρεπή, έντονα οπερετική φωνή της Τάρια, η Ανέτ διαθέτει μια απαλή, γλυκιά χροιά, ιδιαίτερα εκφραστική, δυνατή και ευαίσθητη φωνή, που μοιάζει να δένει απόλυτα με το έντονα συναισθηματικό, σκοτεινό ύφος του "Dark Passion Play".

Το πρώτο single που βγήκε από το album ήταν το "Eva", το οποίο κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ονόματος της τραγουδίστριας, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Τα έσοδα από την αγορά του θα προσφέρονταν σε φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το συγκεριμένο τραγούδι δεν θα υπήρχε στο "Dark Passion Play", όμως τελικά συμπεριλήφθηκε. Δεύτερο single ήταν το "Amaranth", το οποίο κυκλοφόρησε και σε DVD, λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του album. Στις αρχές Δεκεμβρίου (2007) κυκλοφόρησε το τρίτο single, "Erämaan Viimeinen", το οποίο ουσιαστικά επρόκειτο για τη φωνητική εκδοχή του ορχηστρικού "Last of the Wilds" από το "Dark Passion Play". Το τραγούδι ερμηνεύει στα φινλανδικά η Jonsu (Johanna Salomaa) από το φινλανδικό συγκρότημα Indica που έκανε support στους Nightwish σε αρκετές από τις συναυλίες της τουρνέ τους το 2007. Το τέταρτο single πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2008, και θα είναι το "Bye Bye Beautiful".

To "Dark Passion Play" κυκλοφόρησε επίσης και σε 2-CD limited edition, όπου στο δεύτερο CD συμπεριλαμβάνονται ορχηστρικές εκδοχές όλων των κομματιών του album. Ο Χολοπάινεν έχει χαρακτηρίσει το Dark Passion Play το πιο προσωπικό του δημιούργημα, ενώ έχει δηλώσει ότι το τραγούδι που ανοίγει το album, το 14λεπτο "The Poet And The Pendulum", είναι το ωραιότερο που έγραψε ποτέ.

Αυτή την περίοδο, οι Nightwish βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία που θα συνεχιστεί και το 2008. Στις 8 Μαρτίου 2008 θα βρεθουν στο Φεστιβαλ March Metal Day στην Αθήνα!

Δισκογραφία

Angels Fall First (1997)
Oceanborn (1998)
Wishmaster (2000)
Over The Hills And Far Away EP (2001)
Century Child (2002)
Once (2004)
Dark Passion Play (2007)
#12
Χιούμορ / Facts about Makis
Μάρτιος 20, 2008, 12:57:26 ΜΜ
Εν αρχή ήν ο Μάκης

Ο Μάκης δεν σφίγγεται στο χέσιμο. Κάνει ρεπορτάζ μέχρι να βγουν όλα στη φόρα

Ο Μάκης έχει σε DVD την Τσέκου να βιντεοσκοπεί το Ζαχόπουλο.

Ο Μάκης γνωρίζει για την διπλή ταυτότητα του Κλαρκ Κεντ. Ας δούμε το βιντεο...

Όταν γαμάς (και όχι μόνο) σε βλέπει ο Μάκης

Είδες τον Μάκη; Σε είδε πρώτος!

Όταν ο Μάκης αγόρασε το σπίτι στην Εκάλη ξέπλυνε τις αμαρτίες των κατοίκων της

Ο Μάκης είναι ο μεγάλος αδερφός του Μεγάλου Αδερφού.

Ο Μάκης έχει την κασέτα με το Προπατορικό Αμάρτημα. Γι' αυτό ο Θεός αναγκάστηκε να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία με το Χριστό.

Ο Μάκης γνωρίζει τον άγνωστο στρατιώτη.

Ο Μάκης νικάει τον EXODIA.

Ο Μάκης ξέρει το τελευταίο δεκαδικό του π. Tο έχει σε βιντεο...

Ο Μακης ξερει τι εκανες περσι το καλοκαιρι

Ο Σωκράτης ήπιε κώνιο γιατί θα τον έβγαζε ο Μάκης

Ο Μάκης έχει σε DVD το Big Bang. Μαζί με τα extras. ΚΑΙ director's cut!

Ο Μάκης έστησε αυτή την σελίδα για να φακελώσει oσους τον ειρωνεύονται

Ο Μάκης ξέρει πως θα τελειωσει το lost

Ο Μάκης δεν αφήνει κανέναν καλεσμένο να μιλήσει γιατι ήδη ξέρει τι θέλουν να πουν.

Ο Μάκης μπορεί να διαβάζει αρχεία video σε οποιοδήποτε format χωρίς να έχει τα codec, με το μάτι

Αν ο Σάρουμαν είχε τον Μάκη για βοηθό, θα είχε βρει τον Φρόντο σε μία ώρα.

Ο Μακης τραβηξε το βιντεο απο τη γέννησή του, μονος του.

Όταν ο Μάκης λούστηκε με Herbal Essences, το σαμπουάν είχε οργασμό.

Όταν ο Μάκης παίζει Call of Duty οι σφαίρες του σκοτώνουν παίχτες και σε άλλους servers.

O Νοστράδαμος δεν εβλεπε οραματα. Εβλεπε τα dvd του Μακη.

Η Στάση του Νίκα προκλήθηκε μετά από ρεπορτάζ του Μάκη για στημένες κούρσες

Ο Μάκης ξέρει τη μυστική συνταγή του Drambuie..

Ο Μάκης ξέρει τι είπε ο παράγοντας εδεσσαϊκού

Αυτός που δεν ξέρει και νομίζει ότι ξέρει είναι ανόητος. Αυτός που ξέρει και γνωρίζει ότι ξέρει είναι ο Μάκης

H Kιμ έχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι έχει οργασμό. Ο Μάκης το ξέρει.

Makis knows Victoria's secret.

Ο Μάκης έχει σε video την κατασκευή της πρώτης βιντεοκάμερας.

Ο Μάκης έχει καταγράψει βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Μάκης να καταγράφει σε βίντεο στο οποίο...

Ο Μάκης δέν έκανε πρόταση γάμου στην Κιμ. Της έδειξε το DVD του γάμου τους.

Ο Μάκης κατήγγειλε την καταπάτηση αιγιαλού από τον Μωυσή στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Μάκης δε χρησιμοποιεί το Google Earth. Το Google Earth χρησιμοποιεί το Μάκη.

Ο Μάκης θα κρίνει το Χριστό στη Δευτέρα Παρουσία

Ο Μάκης τραβάει τα βίντεο του Μπιν Λάντεν

Ο Μάκης έχει κάνει λάθος μόνο μία φορά! Όταν νόμιζε πως έκανε λάθος...

Ο Μάκης ξέρει πότε θα πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ.

When I say jump you say how high. Όταν ο Μάκης λέει πήδα, πηδάς από τον 4ο.

Ο Μάκης δένει τα κορδόνια του με Γόρδιο Δεσμό.

Ο Μάκης ήξερε σε ποια θέση παίζει ο Τζιοβάνι

Ο Μάκης ξέρει πόσα απίδια βάνει ο σάκος

Ο Μάκης είναι ο εκλεκτός του Matrix

Ο Μάκης έβγαζε video το μάτι του Μεγάλου Αδερφού

Ο Μάκης έχει αποκαλυπτικό video με τον Tupac, τον Elvis Presley, τον Jimmi Hendrix και τον Kurt Cobain στο νέο τους εξωχικό στης Μπαχάμες. Δυστυχώς δεν το προβάλλει στην εκπομπή του λόγω ακατάλληλου περιεχομένου για άτομα κάτω των 18 μεταξύ των τεσσάρων αυτών

Ο Μάκης έχει σε DVD τη δημιουργία των Πρωτοπλάστων από τον Θεό. Λόγω επικίνδυνου -για την Εύα- περιεχομένου, το DVD είναι κρυμμένο κάτω απ'το ράσο του Πάπα, μαζί με τα 19 Απόκρυφα Ευαγγέλια των 7 Μαθητών, το Ημερολόγιο της Μαγδαληνής, την Ατζέντα του Πιλάτου καθώς και τις Λίστες για τα ψώνια της γυναίκας του Άσωτου Υιού. Φήμες που θέλουν τον Μάκη να έχει ηχογραφημένο τον τηλεφωνικό καβγά μεταξύ Αδάμ και Εύας (όταν ο καθένας ήταν στη δουλειά του) για το ποιος θα πλύνει πρώτος τα πιάτα, κρίνονται λίαν ερευνήσιμες και πολύ κοντά στην πραγματικότητα..

Ο Μάκης έχει κινηματογραφήσει με το κινητό του το τέλος του κόσμου. Δεν το προβάλλει για να μας κρατά σε αγωνία και να μη σκορπίσει τον πανικό. Ο ίδιος, όμως, το βλέπει κάθε πρωί όταν ξυπνά, γι'αυτό και κάθε μέρα της ζωής του είναι και μια προσπάθεια συμφιλίωσης με όλους τους ανθρώπους και ειρήνευσης του κόσμου.

Ο Μάκης έκλεψε τον παπαγάλο του Λουμίδη για να τον έχει στη Ζούγκλα και θα λέει "Bravo: ΑΥΤΟΣ είναι χαφιές!"

Ο Μάκης πήρε την παρθενιά της Jenna Jameson...

Είναι αδύνατο να κάνεις στο Μάκη Πάρτυ Έκπληξη

Μονο ο Μάκης εχει δει την Νινετα στους 2 ξένους..

Πάνω στα δυο βλέφαρα του Μάκη είναι γραμμένες οι λέξεις REC & PLAY αντίστοιχα

Όταν η κόρη του Μάκη χάσει την παρθενιά της,ο Μάκης θα τη βρεί και θα την ξαναβάλει πίσω στη θέση της.

Ο Μάκης ξέρει τι χρώμα την έβαψες

Ο Μάκης ξέρει πόσο κόστιζαν όλα πριν τις εκπτώσεις

Ο Μάκης ξέρει τι σκατά έχει μέσα το στρώμα του κρεβατιού σου

Ο Μάκης εξηγεί πάντα μετά στο Χαρδαβέλα τα ανεξήγητα της εκπομπής του

Ο Μάκης είναι η ομάδα Έψιλον

Ο Μάκης βρήκε ακόμη έναν Μοϊκανό.

Ο Μάκης ξέρει τη διαφορά που έχει το ιερό από το όσιο

Ο Μάκης έχει σε DVD τον Άι Βασίλη να πίνει PEPSI...

Ο Μάκης ξέρει γιατί ο Μίκυ δεν παντρεύεται τη Μίνυ

Ο Μάκης ξέρει πότε ακριβώς είναι οι προάλλες

Ο Μάκης ξέρει την συνταγή για να κάνει την ΙΟΝ πιο σοκολάτα γάλακτος

Ο Μάκης έχει σε DVD το νηστικό αρκούδι να χορεύει

Ο Μάκης οδηγάει ένα πειραγμένο Delorian

Ο Μάκης έχει το βίντεο που σπάει ο διάολος το ποδάρι του.

Ο Μάκης ξέρει τι ζώο είναι ο Γκούφυ.

Όταν η μάνα του είπε στον Μάκη ότι τον έφερε ο πελαργός εκείνος σκέφτηκε "την καημένη! να της πω την αλήθεια;"

Ο Μακης μπορει να κρυφτει πισω απο το δακτυλο του

Σάλος ξέσπασε μετά το video ντοκουμέντο που δείχνει τα 3 γουρουνάκια να λαδώνουν υπάλληλο της πολεοδομίας! Ο λύκος εξομολογείται στο Μάκη οτι αισθάνεται δικαιωμένος

Ο Μάκης μπορεί να πάει στην πόλη χωρίς να ρωτήσει...

Ο Μάκης ξέρει τι εννοεί ο Τσαλίκης με το se se se!

ο Μάκης έχει δει την Παπαρήγα με φανέλα της Lazio

Ο Μάκης μπορεί να δώσει αρνητικές τιμές στην e^x

ο Μάκης έχει βίντεο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να πετάει στραγάλια στην μαθητική παρέλαση

Ένα το χελιδόνι κι η Άνοιξη ακριβή....ο Μάκης κατήγγειλε την άνοιξη για αισχροκέρδια

Ο Μάκης έχει σε DVD το μάρτη να λείπει από την Σαρακοστή!!!!

Ο Μάκης ρουφιάνεψε στον Πάρη το τρωτό σημείο του Αχιλλέα.

Ο μακης ξερει γιατι η γρια η κοτα εχει το ζουμι...

Μονο ο μακης καταλαβε τι εγινε στο mulholland drive

Δείτε απόψε στη ζούγκλα : video σοκ του Λιακόπουλου να τα παίρνει απο γνωστό Νεφελίμ

Ο μακης παντα κερδιζει στη Monopoly !Βγαζει αυθαιρετα τα κτηρια των αντιπαλων....

Ο μακης ξερει οσα λεν οι αντρες μεταξυ τους...

Ο Μάκης έπεισε τον Ζαχόπουλο οτι μπορεί να κάνει bungee jumping χωρίς σχοινί

Ο μακης ξερει το μικρο ονομα του mr.Bean

Ο μακης εβγαλε τη φραση <<βλεποντας και κανοντας>>

Ο μακης ξερει τι τρεχει στα γυφτικα

Ο Μάκης ξέρει τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμμύδια

Ο Μάκης ξέρει και τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων..

Ο Μάκης ξερει πόσους σπόρους έχει το πολύσπορο

Ο Μάκης έχει το DVD που ο Γεωργίου βουρτσίζει τα δόντια του.

Ο Μάκης έχει DVD με την Λουκά και τον Πανούση σε τρυφερές στιγμές.

Η Σαλώμη ζήτησε το κεφάλι του Ιωάννη σε δίσκο γιατί το είχε ήδη σε κασσέτα και cd από τον Μάκη.

Ο Μάκης ξέρει τι πίνεις, εσύ και δεν μας δίνεις.

ο Μάκης ξέρει την ιδεολογική διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο Μακης ξερει τι καπνο φουμαρεις, ακομα και αν δεν εισαι καπνιστης..

Ο Μάκης ξέρει γιατι όλα τα κινητά τηλέφωνα ξεκινούν απο 69

Το αγαπημένο τραγούδι του Μάκη:"The ΡΟΥΦ is on fire"

Ο Μάκης έχει dvd την Λιάνα Κανέλλη να παρακολουθεί τον «καφέ με την Ελένη», παρέα με την Παπαρήγα καθώς τυλίγουν ντολμαδάκια.

Μόνο ο Μάκης ξέρει πόσα βγάζει ο Μπομπ ο Μάστορας

O Μάκης μπορεί να βρεί την IP σου, ακόμα και αν δεν έχεις PC

O Mάκης ξέρει πότε θα γινει όμορφη η Μαρία η Άσχημη.

Ο Μάκης εχει σε DVD τη φοράδα που χέστηκε στ΄ αλώνι.

Ο δρομος ειχε τη δικη του ιστορια...καποιος την εγραψε στον τοιχο με μπογια...Μονο ο Μακης ξερει ποιος...!

Όταν η Κιμ ήταν έγκυος ο Μάκης ενημέρωσε τον γιατρό για το φύλο του παιδιού.

Ο μακης ειναι ο πρωτος ανθρωπος που πατησε στο φεγγαρι.....τραβουσε βιντεο τους αστροναυτες οταν κατεβαιναν απ το διαστημοπλοιο......

Ο μακης ξερει που βρισκεται η τρυπα του οζοντος και δεν περναει ποτε απο κατω

Ο Μάκης ξέρει τον 30ο κατασκευαστή πλυντηρίων που δεν συνιστα skip

Ο Μακης εχει dvd με τον Νταλαρα να παιζει support σε συναυλια του Πανουση.

ο Μάκης έχει σε DVD το βουνό να πηγαίνει στον Μωάμεθ

Ο Μάκης δεν ξυρίζεται γιατί πουλάει μούσι.

Ο Μάκης ξέρει γιατί λέμε το @ παπάκι!

Ο Μάκης ξέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει κάθε 10 δευτερόλεπτα από το κάπνισμα.

Ο Μάκης έβαλε κάμερες στα κινητά

Ο Μάκης έχει σε DVD την Ανάσταση του Χριστού..

Ο Μάκης ξέρει το επόμενο fact που θα γράψω.. Με έχει σε DVD να το κάνω!

O Μάκης κατέγραψε με το κινητό του τον Χάρο να βγαίνει παγανιά.

Ο Μάκης κάρφωσε τον Εωσφόρο στο Θεό κι αυτός για αντάλλαγμα του χάρισε την πρώτη ψηφιακή μηχανή, πριν καν δημιουργηθεί ο άνθρωπος..

Ο Μάκης ξέρει πότε η Καθαρή Δευτέρα θα πέσει Πέμπτη.

Άν πάρεις το Μάκη τηλέφωνο με απόκρυψη, σε 5 λεπτά θα σε πάρει εκείνος.

Ο Μάκης έχει σε βίντεο τον Μαραντόνα να βάζει το γνωστό γκολ 'χέρι του Θεού' χωρίς να χρησιμοποιεί το χέρι του.

Ο Μάκης βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να σκοράρει από τη μέση του γηπέδου κάνοντας κεφαλιά-ψαράκι με τα πόδια, μετά από ψηλοκρεμαστή σέντρα του Μάκη. Ο άτυχος τερματοφύλακας Μάκης δεν πρόλαβε να αφήσει την κάμερα και να αποκρούσει.

Ο Μακης ειδε τον Χριστο φανταρο.

Ο Μακης εδειξε στο καλο το παληκαρι το μονοπατι.

Ο Μακης ξερει που φυτρωνουν αλλου πορτοκαλιες που κανουν ποροτκαλια.

Ο Μακης εχει σε dvd το κατακλυσμο και το Νωε να ασελγει στα ζωα της Κιβωτου.

Ο Θεος σταματησε την 7η μερα οχι για να ξεκουραστει αλλα επειδη τελειωσε το φιλμ του Μακη.( η η μπαταρια του)

Ο Μάκης ξερει τι θα πει ο ποιητης.

Ο Μάκης ξερει την μανα των παιδιων του Ζεβεδαιου.

Ο Μακης μπορει να αποδειξει οτι τα παιδια του Ζεβεδαιου ειχαν αλλο πατερα.

Ο Μάκης ξερει το σημειο G καθε γυναικας.

Το σημείο G κάθε γυναίκας ξέρει τον Μάκη......

O Mάκης ξερει πότε ακριβως θα χτυπησει ο ταχυδρομος.Και τις 2 φορες...

Ο Μάκης βιντεοσκοπεί πιο γρήγορα και απο τη σκιά του...

Ο Μάκης αποκάλυψε τον κομιστή των δέκα εντολών.

Ο Μάκης ξέρει πότε θα πεθάνει ο Μητσοτάκης.

Όταν δεν πάει ο Μάκης στο βουνό πάει το βουνό στον Μάκη.

Όταν, όμως, δεν πάει ούτε ο Μάκης στο βουνό αλλά ούτε το βουνό στον Μάκη, ο Μάκης τραβάει το βουνό με την κάμερά του.

Ο Μακης ξερει...

Ο Μάκης στα μαλλιά του έχει κοριούς που του λένε πότε πιάνει ψείρες.

Οι σκηνές που κόπηκαν απο το [δωδ] δείχνουν τον Μάκη να εξομολογείται οτι είναι πατέρας του Τσακ Νόρις.

Η κότα έκανε τ' αυγό η το αυγό την κότα; Ο Μάκης ξέρει αλλά κάνειτην πάπια.

Ο Μακης μπορει να αποδειξει οτι στο τελος δε θα μεινει μονο ενας.

Ο Μάκης ένα ξέρει, ότι ξέρει τα πάντα.

Ο Μάκης κερδίζει στην αγάπη ακόμα και όταν κερδίζει στα χαρτιά.

Ο Μάκης κερδίζει πάντα στην αγάπη, γιατί κερδίζει πάντα στα χαρτιά.

Ο Μακης ηταν ο μονος που ηξερε οτι ο superman ειναι ο Clark Kent.

Ο Μακης πινει Mythos γιατι ετσι του αρεσει.

Ο Μακης ξερει απο που κλανει το μπαρμπουνι.

Ο Μακης ειναι ο μοναδικος που ξερει ποσα χρωσταει ο ΠΑΟΚ.

Ο Μακης ειναι ο μονος που μπορει να αποδειξει οτι ο Τσακ Νορρις δακρυσε Ο Μάκης έχει μετήσει 3 φορές μέχρι το άπειρο και αντίστροφα

Ο Μάκης έχει σε dvd τον Μάκη να τρώει μόνο ένα...(Lays)

Ο Μάκης ήξερε τι θα πεί καφές,πολύ πριν πιεί Bravo

Ο Θεός σηκώθηκε στο λεωφορείο για να κάτσει ο Μάκης

Ο Μάκης ψαρεύει χταπόδια με δεκαέξι πόδια

Ο Κόπερφιλντ εξαφανίστηκε,ο ΜΑΚΗΣ τον είδε

Ο Μάκης πήγε εκκλησία.Ο παπάς του φίλησε το χέρι. Το ίδιο έκανε και ο Δον Κορλεόνε.

Ο Μάκης ξέρει πόσες σφαίρες έχει ο Κλίντ Ίστγουντ στο μάγκνουμ του

Ο Μάκης αποκάλυψε στο Χριστό ότι θα τον προδώσει ο Ιούδας

Ο Μάκης ξέρει πότε θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος!

Ο Μάκης έχει dvd με το Μωάμεθ να κάνει το Σταυρό του

Ο Μάκης ξέρει πότε θα πάρει ελληνική ομάδα το CHAMPIONS' LEAGUE.

Ο Μάκης έχει ανακαλύψει τη χαμένη Ατλαντίδα και θα το αποκαλύψει ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!

Ο Μάκης έχει ανακαλύψει την 4η διάσταση

Ο Μάκης έχει dvd με την Άννα Φρανκ

Η χελώνα ΠΟΤΕ δεν νίκησε το λαγό. Ο Μάκης έχει ντοκουμέντα.

Ο Μάκης ξέρει πόσα βλέπει η πεθερά.

Να ζει κανείς ή να μη ζει? Μόνο ο Μάκης γνωρίζει!!

Ο Μάκης έχει αντίγραφο με τη φορολογική δήλωση της Μιχαλούς!!

Ο Βούδδας ΠΟΤΕ δεν νήστεψε! Ο Μάκης τον είδε σε γυράδικο και έχει αποκλειστικό dvd!!

Αν ο Μαραντόνα είχε το χέρι του Θεού ο Μάκης είναι το μάτι του

Ο Μάκης αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Α' και μετέφρασε τον κώδικα του Χαμουραμπί σε 5 γλώσσες(συμπεριλαμβανομένης της σουαχίλι)

Ο Μάκης ξέρει από που καταγόταν ο Όμηρος

Ο Μάκης ξέρει με τι σαπούνι έπλυνε τα χέρια του ο Πόντιος Πιλάτος

Όταν ο Μάκης ήταν μικρός τα άλλα παιδάκια δεν τον άφηναν να τα φυλάει στο κρυφτό!!

Ο Μάκης γνωρίζει τι συμβολίζει το STONEHEDGE αλλα δεν το αποκαλύπτει για να διατηρήσει το μύθο.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον Μάκη

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα γινει δικιά μας αφού το αποκαλύψει ο Μάκης!

Ο Μάκης ξέρει ποιο ποτάμι γυρνάει πίσω.

O Μακης ξερει αυτο που <<ενας Θεος ξερει>>.

Ο Μακης ξερει και τα σαραντα παλικαρια απο τη Λειβαδια.

Ο Μάκης ΞΕΡΕΙ το secret combination....

O Mακης ξερει τι ακριβως γινοταν στο Hotel California...

Ο Μάκης ξέρει τι θέση θα πάρει η Καλομοίρα στη Γιουροβύζιον. Ξέρει και τη θέση της Κύπρου, αλλά ok, αυτό το ξέρει κι ο Τοτός.

O Μακης ξερει αν και ποτε θα γυρισει ο Φραν στη Ρουλα

Για να βγει αδεια ανεγερσης οικιας,η πολεοδομια πρεπει να παρει εγκριση απο τον Μακη..

Ο Μακης ξερει ποια ειναι του δρομου η ιστορια και ποιος την εγραψε στο τοιχο με μπογια

Ο Μακης ξερει ποιος ειναι ο άγνωστος x

Ο Μάκης ξέρει ποιος έγραψε τα δημοτικά τραγούδια...

Ο Μάκης έχει σε βίντεο τα 3 γκολ του Ολυμπιακού με την Καλαμαριά!

Ο Μάκης μπορεί να γράψει με το Arcobat Reader.

Ο Μάκης ξέρει τι θέλει να πει ο ποιητής!

Όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική, ο Μάκης τον φιλοξένησε σπίτι του.

Ο Μάκης ξέρει τους γονείς του Χιουι,του Λιουι και του Ντιουι.

Ο Μάκης έχει βιντεοσκοπήσει πραγματικό πέναλτυ του Ολυμπιακού...

Το κουδούνι σας γράφει το όνομά σας. Το κουδούνι του Μάκη γράφει ●REC

Ο Μακης ξερει ποτε λειπει η γατα και ποτε χορευουν τα ποντικια
#13
Radio.a33 /
Φεβρουαρίου 19, 2008, 02:33:38 ΜΜ
θα σας κανω συντροφιά κι εγω,απο τώρα, με μια επιλογή απο rock μουσικές επιλογές
#14
Cafe /
Ιουλίου 19, 2007, 12:44:53 ΜΜ
Θετικα πραγματα...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!  :D  :D
#15
Καλλιτεχνικός καφενές /
Ιουλίου 10, 2007, 11:54:31 ΠΜ
Paradise Lost - Gothic

 :bowdown: