Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 178
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 183
  • Total: 184
  • Leon

Βαρκελωνη & Καταλονία

Ξεκίνησε από isabella, Φεβρουαρίου 05, 2008, 09:20:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

isabella

See_Me

Σου κάνει επίσκεψη το έτος 2003  ]

heinrich

για πες... υπάρχουν και άλλοι που ενδιαφέρονται

isabella

σιμιδακι, ειμαστε ολοι αυτια ]

Rakendytos

Εγω γλυκια μου θα σου πω μια πληροφορια.. και ισως την πιο σημαντικη..

Τερμα του δρομου κατω στις Ραμπλες και αριστερα απο το αγαλμα του Κολομβου στα 500 μετρα ειναι τα 2 καλυτερα εστιατορια της πολης..
Προτεινω πατσα κοκκινιστη..δεν θυμαμαι πως το ζητας στα Ισπανικα αλλα ειναι παντα στα προτεινομενα πιατα.. και παγωμενη Σαν Μιγκουελ..
Μιλω για την Βαρκελωνη.. :drunken:

για ψαρι πανω στις Ραμπλες δεξια στην αγορα.. (εντος)
εκει πινεις Σαγκρε ντε Τορο η αν εχεις τα φραγκα Κορονας..

isabella

Ludwig

Παράθεση από: "Rakendytos"Εγω γλυκια μου θα σου πω μια πληροφορια.. και ισως την πιο σημαντικη...
ειναι τα 2 καλυτερα εστιατορια της πολης..
Προτεινω πατσα κοκκινιστη...

για ψαρι πανω στις Ραμπλες δεξια στην αγορα.. (εντος)....

οι κομμουνισταί όταν δεν έχουν πορείες κάνουν ταξίδια για να μην χάσουν τη φόρμα τους

See_Me

Αρχικά πρέπει να μάθεις ότι η Βαρκελώνη είναι χωρισμένη σε 2 "φυλές"], μουσείο πικάσο[πάρε αφίσες από το μαγαζί του ισογείου καθώς και αν θέλεις μοναδικά επιστολόχαρτα χειροποίητα], μουσείο μιρό[θα λατρέψεις το γλυπτό με τη λίμνη ψευδαργύρου], στάδιο ολυμπιακών αγώνων [με υπέροχη θέα σε όλη την πόλη από ψηλά], στάδιο/μουσείο μπαρτσελόνα, ένα υπέροχο ενυδρείο!!![πάρε πετσέτες που είναι μικρές σε συσκευασία και όταν τις βάλεις σε νερό γίνονται σε κανονικό μέγεθος, εγώ ακόμα τις έχω..και απόλαυσε το σώου στον υπόγειο διάδρομο της κεντρικής δεξαμενής] ..είναι μερικά από αυτά που αξίζει να δεις)
     Για φαγητό στο κέντρο θα επέλεγα στη πεζοδρομημένη Rabla (αν τη γράφω σωστά) που πρέπει να δοκιμάσεις τορτίγια, παέλια και ένα περίεργο πιάτο με κρέας μοσχαρίσιο (ή και ταύρου αν έχουν καλό) αρκετά πικάντικο!! Υπάρχουν και οι κλασσικές επιλογές των fast food διάσπαρτα πλησίον μεγάλων εμπορικών κέντρων.
    Πολύ καλές αγορές θα κάνεις χαμηλά στο μεγάλο εμπορικό, απέναντι από εκεί που ξεκινούν οι άμαξες και τα τουριστικά λεωφορεία...σκέψου ότι το Mall μπροστά του φαίνεται... μικρό!! (επισκέψου το ισόγειο με φοβερές τσάντες και πέρνα από τον τελευταίο όροφο για καφέ με θέα όλη την πλατεία με το ιστορικό κτίριο της τράπεζας και τον κόσμο που κυκλοφορεί).
     Αν πας στο μουσείο του Πικάσο, θα βρεις ενδιαφέροντα μαγαζάκια (όχι μόνο με τουριστικά), όπως φοβερούς παραδοσιακούς φούρνους. Καλό θα ήταν να προσέχεις πολύ την τσάντα σου γιατί κυκλοφορούν πολλοί επιτήδειοι σε εκείνο το κομμάτι της πόλης. Και να μην κυκλοφορείς μόνη σου το βράδυ εκεί...δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές.
    Άμα έχεις εξασφαλίσει όχημα, δοκίμασε να επισκεφθείς το Pueblo Espaniol, ένα παραδοσιακό οικισμό, λίγο έξω από την πόλη, που έχει φρούριο, σπίτια ευγενών, μουσεία χειροποίητου κοσμήματος και ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΣΠΑΘΙΩΝ (πάρε οπωσδήποτε σπαθί, θα το μετανιώσεις αν δεν αγοράσεις!!! ), όπου αν είσαι τυχερή θα πετύχεις φεστιβάλ με χορούς από όλο τον κόσμο (εγώ πέτυχα με ελληνικούς χορούς) και να γευματίσεις στο μοναδικά παραδοσιακό εστιατόριο που ήταν παλαιά οικεία...θα δεις ολόκληρο κυκλικό ταψί με παέλια [ακαταμάχητα γευστική] και σπιτική Σαγκρία...με ζωντανή μουσική από κιθάρες. Πραγματικά φοβερή εμπειρία.

Για λοιπές λεπτομέρειες (αν θυμάμαι να σου πω) ρώτησέ με.

:D

See_Me

Ξέχασα να σου πω, ότι πρέπει να δεις το μουσείο Κολόμβου και αν αξίωσαν να ανεσύρουν το ρημαδοπλοίο του, να το επισκεφθείς!!

Για νυχτερινή διασκέδαση επέλεξε τα μαγαζιά στη μεγάλη μαρίνα, αλλά να προσέχεις το ποτό σου  ]

isabella

see-me εισαι ταλεντο! θενκς!

οταν με το καλο τελειωσουν οι αναρτησεις, θα δωσω τα ποστ για βιβλιοδεσια ]

See_Me

Ένα ένα τα θυμάμαι με τα ρημαδογονίδια της ξανθιάς  ]

Enia

Συμφωνώ με τη Χαρά κι επαυξάνω:

Η θέα από το κάστρο είναι όντως υπέροχη! Αν και το 2005 που πήγα εγώ δεν δούλευε το τελεφερίκ λόγω ανακαίνισης (ελπίζω να έχει φτιαχτεί πια!) ήμαστε τυχεροί που περίμενε ένας ταξιτζής να 'ψαρέψει' πελάτες. Το ίδιο το κάστρο βέβαια δεν είναι τπτ το εντυπωσιακό.

Εγώ είμαι φαν του Gaudi, οπότε θα πρότεινα στα must την Casa Batlo (με έμφαση στο πλυσταριό και την ταράτσα) - μου άρεσε πιο πολύ κι από την Casa Mila, παρότι η δεύτερη είναι πιο 'τουριστική'- και το Park Guell. Ολόκληρο το πάρκο είναι υπέροχο, και το ηλιοβασίλεμα που είχα πετύχει αξέχαστο. Επίσης πολύ εδιαφέρον βρήκα το σπίτι του Gaudi μέσα στο πάρκο - εκεί κατάλαβα πολλά για τον τρόπο σκέψης του.
Σε ότι αφόρα την Sagrada Familia, ομολογώ πως ψιλοαπογοητεύτηκα. Το εισιτήριο είναι πολύ υψηλό, χωρίς να σου προσφέρει τίποτα εφόσον όλο το ενδιαφέρον είναι στις προσόψεις του ναού τις οποίες βλέπει κανείς τσάμπα από το δρόμο :lol:  - ο ναός είναι ημιτελής, ήτοι χωρίς οροφή  :P . Μπορεί όμως να έχει πολύ ενδιαφέρον αν μπεις με ξεναγό. Μέσα στο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για την ιστορία του και μακέτες που μπορεί να πάρει κανείς μια ιδέα για το πως θα είναι όταν με το καλό τελειώσει σε κανα-δυο-τρεις δεκαετίες...!  :shock:

Αξέχαστη, επίσης, εμπειρία η παραλία...! Είχα πετύχει καύσωνα - αλλά ήμουν από τον παλιόκαιρο του Λονδίνου και μου φάνηκε βάλσαμο! Pina colada δίπλα στο κύμα και μουσική reggae... Πανικός από κόσμο και πλανόδιοι μασέρ... :lol:

Α, και το κυριότερο: Μάθε ισπανικά πριν πας!!! Ή πάρε μαζί σου έναν ισπανό, όπως έκανα εγώ 8)  :lol: Ακόμα και στα μουσεία τα αγγλικά είναι περιορισμένα. Ο κόσμος είναι πολύ φιλόξενος και εξυπηρετικός, αλλά δυστυχώς αν δεν μιλάς ισπανικά με τη νοηματική (ή τη γλώσσα του σώματος :lol: ) θα τα βγάλεις πέρα.

Enia

ΥΓ: Τις συγκοινωνίες μια χαρά τις βρήκα. Εξάλλου η Βαρκελώνη είναι ιδιαίτερα μικρή τελικά για τα τόσα της αξιοθέατα και περπατιέται πολύ εύκολα.

isabella

αυτο με τον ισπανο μια χαρα το βρισκω!!! 8)  8)

]

sunnefoula

Ενδιαφερουσες πληροφοριες...Ετοιμαζομαι και εγω να παω σε δυο βδομαδες με το ετερον ημιση για ταξιδακι που κλεισαμε με την WorldVentures..Θελαμε να παμε την ανοιξη αλλα τελικα δεν τα καταφεραμε και θα παμε τωρα.Ελπιζω ο καιρος να μην μας τα χαλασει και να μπορεσουμε να δουμε ολα αυτα που λετε!

183 Επισκέπτες, 1 Χρήστης