Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

ΣAΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ TATTOO-ΤΑΤΟΥΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ PIERCING?

Ξεκίνησε από papi, Σεπτεμβρίου 12, 2005, 08:01:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

papi

Τι πρέπει να ξέρεις πριν το tattoo]

Καταρχήν όταν θα πάρεις την απόφαση να «χτυπήσεις» ένα tattoo πρέπει να το σκεφτείς πάρα πολύ καλά και να είσαι άνω των 18. Το κυριότερο είναι πως μετά δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής …το να μπεις σε διαδικασία πλαστικής επέμβασης μετά, είναι ανοησία. Πρώτον γιατί δεν παύει να είναι μια εγχείρηση και δεύτερον γιατί κοστίζει όσο είκοσι τατουάζ.

Να το σκεφτείς καλά όχι να το κοσκινίζεις ένα χρόνο. Είναι σαν το γάμο ένα πράγμα. Στην βράση κολλάει το σίδερο…αν πείς αύριο θα το κάνω…όχι του χρόνου…θα ρωτήσω το φίλο μου… και άλλα τέτοια, πάει πέταξε το πουλάκι. Θα μείνει μονο στη σκέψη σου

Στη συνέχεια πρέπει να σκεφτείς το σχέδιο, το μέγεθος, το χρώμα αλλά και το σημείο που θα το κάνεις. Αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από τα γούστα του καθενός… Σε αυτό δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας…συνήθως και οι τατουατζήδες δεν λένε ποτέ την γνώμη τους. Είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση!

«Το tattoo είναι ένα προσωπικό κόσμημα.
Πράξη προσωπικής οροθέτησης.
Έκφραση ονείρου, επιθυμίας ή ανάμνησης. ..»

Μπορείς να βρεις πραγματικά πληθώρα από σχέδια που ικανοποιούν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να φέρεις ένα δικό σου σχέδιο,ή κάτι άλλο που σου άρεσε… εκτυπωμένο πάντα, ώστε να μπορέσει αυτός που θα σου κάνει το tattoo να το σχεδιάσει σε ριζόχαρτο και να το αποτυπώσει στο σώμα σου.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι όλα τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι φυτικά ενώ χρησιμοποιούνται πάντα βελόνες μιας χρήσεως. Παλιότερα χρησιμοποιούσανε σινική μελάνη, όπου είναι ότι χειρότερο πραγματικά. Έχει παρατηρηθεί ότι είναι καρκινογόνα ουσία. Με σινική μελάνη κάνουνε τα “henna tattoo” αυτά δηλαδή που είναι προσωρινά και βγαίνουν σε λίγες μέρες και έχω ακούσει ότι θέλουνε να τα καταργήσουνε.

Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή του στούντιο που θα κάνεις το τατουάζ. Πρέπει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής.

Για να γίνει σωστά και κυρίως ακίνδυνα ένα tattoo πρέπει]

- Να αλλάζει πάντα τις αποστειρωμένες λαβές από πελάτη σε πελάτη και μετά οι βελόνες να καταστρέφονται.
- Πριν αρχίσει ο δημιουργός την δουλειά να φοράει πάντα γάντια μιας χρήσης, τα οποία πρέπει να αλλάζει αν ακουμπήσει κάποιο άλλο αντικείμενο.
- Να τοποθετεί τα χρώματα σε κυπελλάκια μιας χρήσης ενώ δίπλα του να υπάρχουν χαρτοπετσέτες από ρολό έτοιμες για χρήση.
- Να καθαρίσει καλά το δέρμα με ξυραφάκι μιας χρήσης από τυχόν τρίχες και να βάλει βαζελίνη.
- Κατά την διάρκεια που κάνει το tattoo πρέπει να καθαρίζει συνέχεια την επιφάνεια του δέρματος, με ένα ψεκαστήρα που για σιγουριά βρίσκεται σε πλαστικό περίβλημα. Το πλαστικό περίβλημα, τα υπολείμματα από τα χρώματα, καθώς και τα κυπελλάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στον επόμενο πελάτη.
- Ο χώρος να είναι καθαρός και να μην μπαίνουν διάφοροι που δεν έχουν δουλειά στο χώρο όπου γίνεται το tattoo.

Κατά την διάρκεια]

- Απλά χαλάρωσε και απόλαυσέ το!
- Μην κουνιέσαι γιατί μπορεί να γίνει κανένα ατύχημα.
- Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τον πόνο…δεν κερδίζεις τίποτα έτσι.
- Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις πιο δύσκολη την διαδικασία.
- Άλλωστε σκέψου πως δεν νοείται να κάνεις tattoo και να μην πονέσεις και καθόλου… είναι και αυτό μέρος στο όλο πακετάκι.

Γενικά πάντως ο πόνος είναι λιγότερος από την αποτρίχωση με κερί. ]

Μετά το tattoo]

- Θέλει λίγο περιποίηση έτσι ώστε η ποιότητά του να μείνει αναλλοίωτη με το πέρασμα των χρόνων.

- Μόλις τελειώσει το tattoo θα σου βάλουνε αλοιφή
bepanthol και θα σου το καλύψουνε με μια γάζα,

- Μόνο τις 2 πρώτες μέρες μπορείς να το πλένεις απαλά με τα δάχτυλά σου
- Για 10 μέρες μετά θα πρέπει να βάζεις αλοιφή ανά 2 ώρες περίπου, έτσι ώστε να είναι πάνταενυδατωμένοκαι να μην το βρέξεις καθόλου
- Προσπάθησε να αποφύγεις την έκθεση του tattoo στον ήλιο και την πισίνα για 1 μήνα περίπου.

...Μπορεί ακόμα κάποιοι στη θέα ενός tattoo να τηλεφωνούν στην αστυνομία.
Μπορεί και κάποιοι να προσπαθούν με αυτά να υποδυθούν ένα ρόλο, αν και δεν βγαίνουν τόσο εύκολα… όσο το υπόλοιπο στιλάκι τους.
Σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι.
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Πάντα θα υπάρχουν ταμπού και ανοιχτά & κλειστά μυαλά.
Άλλωστε οι αντιθέσεις είναι αυτές που δίνουν χρώμα στις σχέσεις των ανθρώπων...

pingo

Υπάρχει κανένας που να διάβασε όλο αυτό το κατεβατό;  :?  :?  :?

papi

[size=18]Οσοι ενδιαφεροντε για την υγεια τους για τα piercing kai tattoo,διαβαζουν.Οσοι παλι δεν ενδιαφεροντε δεν διαβαζουν.Τοσο απλα. 8) [/size]

Bijoux

Παράθεση από: "pingo"Υπάρχει κανένας που να διάβασε όλο αυτό το κατεβατό;  :?  :?  :?

χαχαχαχαχαχα
οχιιιιιιιιιι το πηδησααααααααα
χαχαχαχαχα

Labrokratis

Να σας την χαλάσω λίγο:
Συχαίνομαι τα τατουάζ. Εκτός ότι υποδηλώνουν ευκαιριακό χαρακτήρα, που ζει μονο για το σήμερα και δεν υπολογίζει καθόλου το αύριο, σε κάνουν και άχρηστο ως άνθρωπο.

Γιατί άχρηστο ως άνθρωπο;
Διότι όσοι κάνουν τατουάζ, δεν μπορούν να ξαναδώσουν αίμα... Αρα, είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ άνθρωποι.
Κατ' εμέ πρέπει να τους απαγορευτει η χορηγία αίματος όταν παθαίνουν κάτι. Εφόσον επέλεξαν αυτοι να μην δίνουν αίμα για κανέναν, γιατί να τους δώσουν οι άλλοι; Πως την έχουν δει δηλαδή;

Επιπρόσθετα, θεωρώ ότι όλες οι γυναίκες με τατουάζ, ειναι χασικλούδες και εκδιδόμενες. Η εμπειρία στην ζωή μου έτσι με δίδαξε και δεν μπορεί να μου το αλλάξει κανένας!

Το piercing είναι μια χαζή αστιφυλική μόδα, που μου θυμίζει τα comix του Δικαστή Ντρεντ: Σε μια αστική κοινωνία με φουλ ανεργία, συναισθηματικά και επικοινωνιακά αδιέξοδα, απόλυτο υλισμό και τιμές στα πάντα, η μαλακία ανθεί....

freak

κ ακριβως επειδη η μαλακια ανθει, για τον πνευματικο αυνανισμο οι ειδικοι προτεινουν ηπιοτερες κ ανθεκτικοτερες στον χρονο μεθοδους...
επισης θα προτεινα να μην ξαναδωσουν αιμα οσοι καπνιζουν κ οσοι πινουν. για αυτους που καπνιζουν θα προτεινα να μην τους χορηγηθει καν οξυγονο, για να μην αναφερθω κ στο τι θα επρεπε να παθουν επειδη μολυνουν τους γυρω τους   - οχι μονο χωρις να τους ζητηθει, αλλα υοθετοντας κ την αποψη οτι το εχουμε αναγκη αλλα για καποιον περιεργο τροπο δεν τους το ζηταμε...

οσο για την αστυφυλια του τατουαζ κ του σκουλαρικιου...φευ...μαλλον εισαι βαθια νυχτωμενος.... οι αρχαιοι ελληνες, που μερικοι τους εχουν για θεους, φοραγαν σκουλαρικια... πολλοι μετοχοι αλλων αρχαιων πολιτισμων επισης... οπως κ η δερματοστοιξια το ιδιο...

τελος σχετικα με την συνδεση τατουαζ κ χασικλιδων... τι ψυχοτροπες ουσιες καταναλωνουν ατομα με ψυχοπαθητικη εγωιστικη συμπεριφορα?

συντροφικα.

υγ. δεν υποδεικνυω κανεναν, μιας κ τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται.

Enia

ΚΑΡΑΛΟΛ !!!  :lol:

Στα 22 μου τόλμησα επιτέλους να τρυπήσω τα αυτιά μου. (Δεν νοήτω πια να φτιάχνω σκουλαρίκια και να μην μπορώ να τα δοκιμάσω!). Την ίδια ημέρα έκανα τρύπα και στη μύτη. Πιστεύω πως μου πάει πολύ -κάτι στο οποίο συμφώνησε έως και η γιαγιά μου!- οπότε η γνώμη των άλλων μου είναι αδιάφορη.
Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να έκανα τρύπα και στον αφαλό.
Tattoo δεν νομίζω πως θα τολμούσα ποτέ να κάνω, ίσως προσωπικά δεν βρίσκω να μου ταιριάζει.
Γενικά όμως μπορώ να που πως μου αρέσουν, όταν είναι μικρά, σε στρατηγικά σημεία, και κυρίως όταν έχουν μια προσωπική αξία / λόγο ύπαρξης (και δεν ήταν απλώς παρόρμηση της στιγμής ή της ηλικίας).

Jezebell

freak kale mou kalupses olo to chat nomizw

Labrokratis

Freak, τις απόψεις μου ουδείς μπορεί να τις αλλάξει και έχω κάθε δικαίωμα να της παρουσιάζω εκεί που κρίνω σκόπιμο

όσο για τους καπνιστες, αυτοί μπορούν να δώσουν αίμα. Και οσοι πινουν και δεν ειναι αλκοολικοί, επίσης μπορουν να δώσουν αίμα (αν έχουν περάσει καποιες ώρες από την κατανάλωση των ουσιών).
όσοι όμως κάνουν τατουάζ, δεν μπορουν να δώσουν ΠΟΤΕ αιμα.

ΑΡΑ: Είναι αχρηστοι άνθρωποι

Σχετικα με τα σκουλαρίκια, υπάρχει διαφορά το ένα σκουλαρικι με τα δεκαδες μέταλλα να κρέμονται επάνω στο σώμα σου. Και άλλο ένα σκουλαρίκι στο αυτί και άλλο δέκα στους όρχεις, όπως κάνουν κάποιοι άρρωστοι, που το lifestyle ονομασε "body piercers", ενώ θα έπρεπε να ονομάσει "γκάου"...

Τέλος, πρέπει να δεχτεις το γεγονός, ότι όπως υπάρχουν οι προοδευτικοί σε αυτόν τον κόσμο (εσύ), υπάρχουν και οι συντηριτικοί (εγώ). Και όπως εσύ μας λες τις αποψεις σου, έτσι λέω και εγώ τις δικές μου. Ο τρίτος θα διαβάσει αμφότερες και θα κρίνει με την σκέψη την δική του.
Πάψε λοιπον να εισαι κυνικός μαζί μου, διότι πολύ απλά, δεν υπάρχει λόγος. Κατέθεσε τις σκέψεις σου, όπως κάνω και εγώ. Απλά πράγματα και ...αντρίκια (αν βέβαια μπορείς να καταλάβεις αυτή την έννοια...)

freak

καταρχην δεν ειμαι προοδευτικος, ουτε συντηριτικος ουτε κεντρωος ουτε τπτ..... ειμαι ενας απλος ανθρωπος.
δεν επεδιωξα στο ελαχιστο να αλαξω τις αποψεις σου, κ αν αυτο καταλαβες τοτε κανεις λαθος. οπως επισης δεν επεδιωξα να σου απαγορευσω το δικαιωμα να πιστευεις οτι θες, να το λες κ να το υπερασπιζεσαι.

τωρα οσον αφορα τους αχρηστους κ τους χρησιμους ανθρωπους.... οπως για εσενα ο η η που εχει ενα τατουαζ ειναι αχρηστος γιατι δεν δινει αιμα ετσι κ για εμενα οσοι καπνιζουν απο την στιγμη που αντι για τον εαυτο τους μονο επηρεαζουν κ τους γυρω τους με το ετσι θελω ειναι αχρηστοι.. μηπως αν πω οτι ειμαι ασθματικος σου φανει πιο λογικο? οσοι πινουν κ κατα συνεπεια μπορει να οδηγησουν μεθυσμενοι κ μπορει να βλαψουν καποιο τριτο παλι με το ετσι θελω... δεν ειναι κ αυτοι αχρηστοι? τελικα ποιοι ειναι χρησιμοι... δεν θα σε ρωτησω αν εισαι εθελοντης αιμοδοτης.. θεωρω οτι εισαι απο τους χρησιμους ανθρωπους που λες.

τωρα οσον αφορα τα σκουλαρικια... προσωπικα η αντιρηση μου δεν ηταν στο αν τους θεωρεις εσυ γκαου η οχι. αυτο ειναι προβλημα σου. επειδη ομως τυγχανει να εχω στο αυτι, κ παλιοτερα κ στα δυο ρουθουνια θεωρησα οτι το σχολιο σου περι χαζης αστυφιλικης μοδας κ περι μαλακιας που ανθει καλιστα μπορει να πηγαινε κ σε 'μενα. Κ για αυτο σου απαντησα. οπως ισως να σου απαντησει κ καποιος αλλος/η. κατι αναλογο κ σχετικα με το σχολιο σου για τα τατουαζ... που ξερεις μπορει να εχω καμια φιλη η καμια συγγενη με τατουαζ που δεν ειναι χασικλου κ εκδιδομενη.. να μην το καταθεσω κ εγω? μου το απαγορευεις ενω με εγκαλεις για αυτο?

τελος σεξιστικες εννοεις οπως το ''αντρικια'' δεν μου λενε τιποτα... ποσο μαλλον οταν προερχεται απο καποιον που με τοση ευκολια πεταει οτι κατεβασει το κεφαλι του.. σε αυτο το ''αντρικια'' προτιμω το ''γυναικεια''.

Labrokratis

Αυτό φαινετε, δεν χρειάζετε να μας το τονίζεις......  :lol:

freak

κ θεωρεις οτι με το να με πεις ''γυναικα'' η οτι φερομαι ''γυναικεια'' με εθιξες...τιμη μου κ καμαρι μου στην τελικη... αρκετο θεαμα παντως προσφεραμε...

xhmeia

Παράθεση από: "selene"Πες το ψέματα γαυρινάκι μου!!!! Στο γόνατο θα με σφάξει!! Πάντως ελπίζω να τα κάνω πριν γεράσω!!!  8)  8)

mhn koloneis oi goneis sfazoyn mono sta logia kane to ena kai th ato sinithisei

k ego thelo na kano giati k emena tha me esfaze xaxaxaxa siga ta aimata
thelo sto sththos ,sto podi , k sta opisthia tha do telika poy tha kano  :wink: mporei k ola se poion tha doso logariasmo alloste?

xhmeia

agaphte freek den exeis freekarei akomh ??
"XRHSIMOI" profanos  einai osoi einai poromenoi k apolytoi sta pisteyo toys gia opoiodhpote thema k krinoyn oloys me ta idia metra kai stathma  kai poly perissotero aytoi poy krinoyn epifaneiaka kai poy den dexontai alles apopseis ....akoy .......... xasikloydes kai ekdidomenes ......oses exoyn tatoo ...ELEOSSSSSSSSSS
k an ta elege o papoys moy ayta paei k erxetai

eytyxos einai ligoi aytou toy eidoys oi ..." xrhsimoi "
kai poly perissoteroi oi ....axrhstoi poy den mporoyn na dosoyn aima oxi giati exoyn kanei tatoo alla giati p.x. exoyn provlima me thn piesh ,me ton aimatokrith toys k.l.p.
sta tartaraaaaaaaaa

k ego den goystaro aytoys poy pinoyn k den katalabeno giati pinoyn ARA  einai axrhstoi k ego poy den pino eimai xrhsimh xaxaxxaxaxaxaxa

(mia gynaika poy ekfrazei th gnomh ths ...antrikia xoris na payei na einai gynaika) xaxaxxaxxa
ti allo tha akoyso ?

papi

Στο να προσβαλουμε ανθρωπους γραπτα,ειναι το πιο ευκολο πραγμα.
Απο κοντα ομως,δεν νομιζω να τα ελεγε αυτα περι"όλες οι γυναίκες με τατουάζ,ειναι χασικλούδες και εκδιδόμενες!".
Πιασε καποια/καποιον εξω απο το νετ που εχει τατουαζ και πες :εισαι πρεζακιας,χασικλης/κλου.Μπροστα του/τις ομως.Οχι απο μακρια.

Για φαντασου να εχεις aids η καρκινο η κατι αλλο.Το μονο που θα Τον ενδιαφερει θα ειναι να σε χαρακτηρισει με τον χειροτερο τροπο και να σε πεταξει στα σκουπιδια,γιατι γι αυτον εισαι αχρηστο σκουπιδι.
Παντα υπαρχει ενας που κανει τουμπα τις αποψεις του κοσμου για να περασει το δικο του με ειρωνικο ιβριστικο τροπο.