Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 192
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 225
  • Total: 226
  • Leon

σχολια

Ξεκίνησε από sevenseas, Φεβρουαρίου 15, 2014, 11:49:46 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

[size=24]σημερα αργω λογω γενεθλιων[/size]

larus audouinii

Και εγώ σήμερα πήρα άδεια από την σημαία. Ζέστη και κομφούζιο παντού. Για εφορία αδιαπραγμάτευτο, 7.30  και ξεμπερδεύεις σε μια ώρα. Δεν δούλευαν τα ΑΤΜ σε δυο τράπεζες, στο  τρίτο τελείωσαν οι φάκελοι, κόλησε το μηχάνημα μέσα στην άλλη τράπεζα , κόλησε το σύστημα (πάλι). Και να θέλουν να βοηθήσουν δεν γίνεται τίποτε. Στην κλασσική μέθοδο της ουράς κάτι τέτοιες αποφράδες μέρες οφείλεις να περιμένεις με χαρτάκι από μέσο καμιά 30αρια νούμερα. Ουρά στο ταχυδρομείο, 30 άτομα για να πληρώσουν την ΔΕΗ.
Τέλος του μήνα γαρ.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως στην εποχή της αυτοματοποίησης που τουλάχιστον οι πληρωμές γίνονται , σχεδόν όλες, με εξαίρεση κάποιες ακόμη (ήμαρτον) απαρχαιωμένες υπηρεσίες κυρίως ασφαλιστικές όπως ο ΟΓΑ, να περιμένει ο κόσμος σε ουρές για ώρες.
Χαλαρά και στην χειρότερη πας σε μια άνετη ώρα καταθέτεις τα χρήματα στο ατμ και την επόμενη που περνάνε στο σύστημα πληρώνεις λογαριασμούς ηλεκτρονικά όποτε θες, πανεύκολα,  Εφορίας, δεη, σχεδόν όλους. Άκοπα και το κυριότερο δεν ταλαιπωρείς και τους λίγους πια υπαλλήλους στις υπηρησίες που έχουν να διεκπεραιώσουν και άλλες υπηρεσίες. Τέλος. Οι πληρωμές έχουν γίνει παιχνιδάκι εδώ και χρόνια, όπως και οι αναλήψεις όχι σε ώρες αιχμής. Ενημερώνεσαι ακόμη ηλεκτρονικά και για τις νέες εκδόσεις λογαρισμών της ΔΕΗ.

Ο Έλληνας απλά δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες. Εκτός και αν το διαφημίσουν ή γίνει κάτι της μόδας ή το κάνει ο γείτονας.  Απογοήτευση.
Ούτε καταλαβαίνει τι του γίνεται, δεν αλλάζει.

Αντιγράφω από άρθρο.
Κυβέρνηση και τρόικα μας «ξετινάζουν» κανονικά, αφού μέσα στους επόμενους μήνες οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν για φόρους περίπου 7,9 δις ευρώ. Κι αυτό, τη στιγμή που ακολουθούν νέα μέτρα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο προωθείται για ψήφιση και που υπουργοί και εκπρόσωποι των δανειστών θα ετοιμάζουν το νέο μνημόνιο στο Παρίσι πίνοντας γαλλική σαμπάνια στην υγεία των κοροΐδων.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, έως το τέλος Ιουλίου, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση των οφειλών στην Εφορία που τους έχουν έρθει με το εκκαθαριστικό. Επίσης θα πρέπει σε δύο ημέρες να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Αμέσως μετά και με την 31η Αυγούστου θα πρέπει να έχει πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, τέλη Οκτωβρίου την τρίτη δόση του φόρου ακινήτων, ενώ μια ακόμη διπλή δόση έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου με τον κύκλο να κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου, μαζί με τον χρόνο, με την πέμπτη δόση του νέου φόρου ακινήτων.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ενδιάμεσα θα πρέπει να και τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα, τα οποία μένουν παρκαρισμένα αφού κανείς δεν έχει χρήματα να πληρώσει για τη συντήρηση τους ή για τα καύσιμα τους.

Ποιο είναι το συνολικό μπουγιουρντί; Συνολικά θα πληρωθούν 3,7 δισ. ευρώ για τον φόρο εισοδήματος, άλλα 2,6 δισ. ευρώ για τα ακίνητα και 1,5 δισ. ευρώ  για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι φόροι μέσα στο επόμενο εξάμηνο ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνουν τα 7,9 δισ. ευρώ.

Και βέβαια η φορολογική καταιγίδα δεν τελειώνει εδώ. Η κυβέρνηση που «βλέπει» την ανάπτυξη να έρχεται προχωρά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την αποδέσμευση της δόσης από την τρόικα.

Στα προαπαιτούμενα αυτά εντάσσονται, μεταξύ άλλων η απενεργοποίηση του ΑΦΜ για φορολογούμενο που έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα (κλείσιμο επιχειρήσεων λέγεται αυτό), η ένταξη στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών Ταμείων–Ν.Π.Δ.Δ, ανάμεσα τους και του επικουρικού των ενστόλων, ο καθορισμός του αιγιαλού για να χτίζουν οι ξενοδόχοι και οι ξένοι επενδυτές όπου θέλουν και η ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων.

Προσλαμβάνουν δηλαδή υπαλλήλους όχι στην υγεία, η οποία έχει... πεθάνει, ούτε στην παιδεία που είναι ανύπαρκτη, αλλά στους μηχανισμούς είσπραξης φόρων από τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τους «μεγαλοκαρχαρίες» δεν τους πειράζει κανείς.

Nikos Apomakros

Δεν αντιλέγω. Έχω όμως μπερδευτεί. Ειλικρινώς. Τον αντιλαμβάνομαι τον οικονομικό χαμό που συμβαίνει. Πως θα μπορούσε κανείς άλλωστε να μην; Η πληροφόρηση για την όλη φορολογική και γενικότερη "μαυρίλα" έρχεται από κάθε κατεύθυνση, από κάθε ΜΜΕ, από κάθε πρόσωπο που γνωρίζω, από κάθε πρόσωπο που μου απευθύνει το λόγο ή που τυγχάνει να ακούω τη συζήτησή του. Και αυτό ξέρεις με προβληματίζει.

Δεν είναι μόνο το ότι όπως η υπερβολική προβολή σεξ και βίας μέσω τιβι και άλλων τρόπων μας κατέστησε αδιάφορους απέναντι σε τέτοιες εικόνες έτσι αναπόφευκτα θα συμβεί αυτό και με την "φορολογική βία" και την κάθε είδους μαυρίλα. Δεν είναι μόνο ο όλος τους και όλος μας ο συντονισμός. Περισσότερο απ' όλα με προβληματίζει η εικόνα που κανείς δεν προβάλλει ή δεν αναφέρει μα συναντώ καθημερινά, η εικόνα πίσω από τη γκρίνια, πίσω από την μεμψιμοιρία, πίσω από την μαυρίλα.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει διαφωνία σε αυτό που θα πω. Και καλοδεχούμενη είναι. Ωστόσο αυτό που θα αναφέρω είναι αυτό που εγώ συναντώ και όσο και να διαφωνήσει κάποιος μαζί μου δεν μπορεί να το αλλάξει. Ίσως να μπορέσει όμως να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το αντιλαμβάνομαι.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια πηγαινοέρχομαι στη δουλειά που είναι πάντα στο ίδιο φυσικά σημείο. Πηγαίνω ΠΟΛΛΕΣ φορές τον μήνα για καφέ, διάφορες ώρες της μέρας, βολτάρω με το αμάξι λόγω δουλειάς και ασχολιών επίσης πάρα πολλές φορές ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες. Έχω λοιπόν τις απορίες μου γιατί γενικά κάτι δεν μου κολάει, κάτι μου χαλάει την συνταγή του ορθολογισμού.

Οι καφετέριες γεμάτες κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Ο φρέντο πάει σύννεφο. Κλαμπ σάντουιτς, μιλσέιγ, μπίρες. Ο φτηνιάρικος φραπές κι ελληνικός κυριολεκτικά σπανίζει στα τραπέζια. Δεν αναφέρομαι σε χλιδάτες περιοχές ή χλιδάτα καφέ, κάθε άλλο. Οι ταβέρνες παρομοίως. Για να μην μιλήσω για μαγαζιά κοντά σε πανεπιστήμια. Ας πούμε ότι οι φοιτητές που σε καθημερινό επίπεδο βλέπω να είναι στο καφέ και το εστιατόριο τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από γονείς, θείες, γιαγιάδες κτλ. Οι δρόμοι πάντως της Αθήνας, εδώ και αρκετούς μήνες, επανήλθαν στο ανυπόφορο σημείο που ήταν Προ της Κρίσεως. Κόσμος χαζεύει στα μαγαζιά που την τελευταία εργάσιμη Κυριακή τζιράρισαν περισσότερο κι από το Σάββατο, πληροφορίες λένε. Ποιά αυτοκίνητα έμειναν ακίνητα, ποιά βενζίνη δεν ξοδεύτηκε; Ιούνιο και Ιούλιο μήνα απήυδησα φέτος, όπως πριν 3-4 χρόνια και πίσω, τόσο εντός όσο και εκτός Αττικής, από το Άργος τουλάχιστον ως την Εύβοια και από τη Σαλαμίνα μέχρι και τη Χίο. Ένας χαμός παντού. Ελληνικές πινακίδες. Τα διόδια φίσκα κι όμως η τιμή τους στο διπλάσιο.

Δε λέω ότι δεν συνέβησε τίποτε. Ο κόσμος σαφώς είδε τις οικονομίες του να χάνονται, τα δανεικά του να υπερδιπλασιάζονται, την δουλειά του να χάνεται, το αφεντικό του να αφηνιάζει ελεύθερα, το ωράριό του να αυξάνεται, την εργασία του να μένει απλήρωτη, την εφορία να του χτυπάει κάθε φορά και με έναν καινούριο τρόπο την πόρτα και τον γείτονά του να πέφτει από το μπαλκόνι. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω. Ειλικρινά και με όλο το σεβασμό: "ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ;" Το όλο φαινόμενο που παρακολουθώ καθημερινά, αυτό της Εξόδου και των Εξόδων αυτής, δε συμφωνεί με τα δεδομένα, με την όλη κατάσταση όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ και από εμάς τους ίδιους. Και το "κλειδί" της αποκρυπτογράφησης αυτού του παράταιρου νιώθω πολύ μικρός και ιδιαίτερα ανόητος να το αντιληφθώ.

Δεν ξέρω πλέον. Και το χειρότερο είναι ότι αρχίζει και να μη με νοιάζει πλέον. Αρχίζω και συνηθίζω την κατάσταση; Δεν ξέρω. Όλοι τριγύρω μου (και δεν είναι μικρός ο κύκλος μου), ασχέτως με το τι λένε όταν ανοίγουν το στόμα τους, ενεργούν τελικά λες και τίποτε δεν άλλαξε. Πως να καταφέρω να μη συνηθίσω;

Σα να μη πέρασε... ένα "μέτρο".
Έτσι έπρεπε να λέει το τραγούδι.

Καλό βράδι

pixie

Καλησπέρα...

Βολευτήκαμε στα λιγότερα και αρκούμαστε στα ελάχιστα, αυτό συνέβη, Νίκο. Αναθεωρούμε τον τρόπο μας καθημερινά. Δεν υπάρχει άνθρωπος της μεσαίας τάξης που να μην έχει βιώσει την οικονομική απώλεια ή μικροσυνταξιούχος που να μην έχει εξοργιστεί για την αυθαίρετη κλοπή μιας σύνταξης που έγινε παροχή ελεημοσύνης ενώ θα έπρεπε να είναι δίκαια ανταπόδοση σκληρής δουλειάς χρόνων.

Και όσον αφορά στους νέους, αλοίμονο σε όσους δεν εργάζονται νιώθοντας πως έχουν στήσει σε πεδίο βολής τα όνειρά τους. Πιστεύω ότι μπορεί να πίνουν καφέδες αλλά μέσα τους τους τρώει το σαράκι και η αγωνία για το τι θα γίνει καθώς κι αυτοί βιώνουν ίσως και περισσότερο από όλους τις αρνητικές συνέπειες.

larus audouinii

Την κρίση , κατά την ταπεινή γνώμη μου πάντα, την έχουν βιώσει στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες και σχεδόν όλες οι κοινωνικές ομάδες. Το μεγαλύτερο αντίκτυπο όμως, το μάρμαρο πληρώνει πάλι το ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας που δεν έχει και την δυνατότητα να προστατευτεί και οι νοικοκύρηδες. Συνήθως κάτι τέτοιο γίνεται σε ένα πόλεμο.
Το πως διαχειρίζεται την κατάσταση ο καθένας και στην οικογένεια του είναι άλλο θέμα. Και όντως είχαμε κακομάθει.
Οι επιλογές ειναι πολλές, πιθανά να χρωστάς αλλά να μην κόβεις εξόδους από την άλλη να έχεις, να μην στερείσαι, αλλά να προστατεύεσαι λαμβάνοντας μέτρα. Η κρίση και βρήκε αρκετούς που γνώριζαν τι θα συμβεί εκ των έσω και ήταν προετοιμασμένοι.
Νίκο όντως οι καφετερίες είναι γεμάτες, αν είσαι Αθήνα σφίζει από ζωή, όντως επανήλθε. Το ίδιο και εδώ τις τελευταίες μέρες ειδικά.
Ειδικά η προτελευταία σου παράγραφος και μεγάλη μου άρεσε ιδιαίτερα και η τελευταία με αποτελείωσε.

Δεν βλέπω τηλεόραση, διαβάζω λίγο κάποιες εφημερίδες στο ιντερνέτ. Ίσως, δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχε, να έχω μια άποψη εκ του ασφαλούς, όμως σίγουρα θα ένοιωθα καλά επιτέλους για λίγο έστω αν ήμουν σήμερα Αργεντίνα. Μπορεί να παρεξηγηθω αλλά δεν έχει να κάνει με κάποιο κόμμα.
Τολμησανε και τα βάλανε με τους κόρακες, και ενωμένοι. Επαναστάτησαν.
Εμείς ταίζαμε τους εγχώριους και καθόμαστε στους ξένους. Σαν να μην πέρασε ένα μέτρο.

kuria

οπου σταθω κι οπου βρεθω βλεπω, ακουω, διαβαζω για κριση και με πιανει...

μανα θα φυγω... θα παω στα καραβια!!!
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

saliara

[quote user="kuria" post="375620"]μανα θα φυγω... θα παω στα καραβια!!![/quote]

Μπαααα άσε... Κι εκεί κρίση έχει!!!  :P

larus audouinii

[quote user="kuria" post="375620"]οπου σταθω κι οπου βρεθω βλεπω, ακουω, διαβαζω για κριση και με πιανει...

μανα θα φυγω... θα παω στα καραβια!!![/quote]

Όχι τώρα που πέρασε η δικιά μου, μπάστα, τώρα που άρχισε και στρώνει. Απορώ και εγώ μα την αλήθεια πως τα καταφέρνω.

Κατά καιρούς παίρνω διάφορα μέιλ με ψηφίσματα αν και δεν μπαίνω καθόλου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά καιρούς ψηφίζω κιόλας, όταν αντιλαμβάνομαι ότι αξίζει τον κόπο και συνήθως αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Υπάρχουν όμως και κάποιες κινήσεις που τις αντιλαμβάνομαι ως γελοίες. Όπως ¨το δεν πληρώνω την εφορία".
Έχω μάθει και κάνω μαζικές διαγραφές πριν ανοίξουν. Απλά κάνει εντύπωση που τα προωθούν και σοβαροί άνθρωποι.
Από την άλλη υπάρχουν νόμοι σε ισχύ, τρόποι, όπως για παράδειγμα η αμφισβήτηση του ποσού που βγάζει ηλεκτρονικά η φόρμα της Εφορίας. Φοιτητικά επιδόματα όπως  της Ζωής Κωνσταντοπούλου (πάνω από τα 40) της γνωστής βουλευτίνας που η μητέρα της το εισέπρατε μέχρι και πέρυσι μαζί με την σύνταξή της! (μαλώνετε για τα κόμματα κορόιδα)
Το ζήτημα είναι πως επιλέγει στην πραγματικότητα να αγωνίζεται ο καθένας στην καθημερινότητά του.

sevenseas

εδώ προεδρος εκει προδρος που ναναι ο προεδρος ?
από ονόματα σκιζουμε , δημοκρατια μας λειπει

katinaki

ήξερα ότι οι κακοποιημένες γυναίκες λένε ψέματα για τα χτυπήματα που έχουν πάνω τους! δεν ήξερα ότι το ίδιο κάνουν κι οι άντρες! όσο ζούμε μαθαίνουμε  :evil:

kuria

παρε τον ενα και χτυπα τον αλλο καταντησαμε...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

sevenseas

εκλογαί !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! έστε έτοιμοι[size=24] [/size]

jcdenton

Μ' αυτούς τους πολιτικούς που ψηφίζουμε (και μη μου πείτε "δεν τους ψηφίσαμε, ψηφίσαμε Ουράνιο τόξο, ανταρσύα και λοιπές μαλακίτσες") και μας γα**νε καθημερινά...

πρέπει να είμαστε πολύ ερωτικός λαός! :oops:
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

sevenseas

:mrorange: πως κουρδιζονται οι Κούρδοι ?

225 Επισκέπτες, 1 Χρήστης