Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 187
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 269
  • Total: 270
  • Leon

Ζιντάν και Συναισθηματική Νοημοσύνη (E.Q)...

Ξεκίνησε από Nikos28, Ιουλίου 10, 2006, 04:30:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

Τελικός παγκοσμίου κυπέλλου 2006... Η Ιταλία κόντρα στη Γαλλία και ο Ζινεντίν Ζιντάν επιθυμεί διακαώς να σηκώσει το κύπελλο για λογαριασμό των τρικολόρ, καθότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει...
Ο αγώνας είναι 1-1. Αμφίρροπος. Το παιχνίδι τελειώνει. Η παρουσία του ''Ζιζού'' είναι κάτι παραπάνω απο αναγκαία, και για τεχνικούς και για ψυχολογικούς λόγους...

Και ω, του θαύματος! Ο παίκτης μας δίνει μια εν ψυχρώ κουτουλιά σε αντίπαλο του και τον ξαπλώνει ανάσκελα, παρόλο που γνωρίζει οτι αυτό επισύρει κόκκινη κάρτα και αποπομπή του απο τον αγωνιστικό χώρο!
Ποιός θα περίμενε μια τόσο παράλογη ενέργεια σε μια τόσο ακατάλληλη στιγμή; Κανείς. Κι όμως, έγινε...

Και διδάσκει οτι, τελικά, τόσο η κατάρτιση όσο και το ταλέντο δε σημαίνουν απολύτως τίποτα αν δε συνοδεύονται απο συναισθηματική σταθερότητα και έλεγχο των παρορμήσεων...

Με άλλα λόγια, αν δε συνοδεύονται απο τη λεγόμενη ''συναισθηματική νοημοσύνη'' (E.Q), η οποία είναι και σπουδαιότερη απο το δείκτη νοημοσύνης (I.Q)-και τα συναφή, ταλέντο, αναγνώριση, ευφυία, μόρφωση κλπ... Απλούστατα, επειδή η δυσλειτουργία ή η έλλειψή της μπορεί, ανα πάσα ώρα και στιγμή, να τα ακυρώσει!

Γνωρίζετε άλλες περιπτώσεις παρόμοιες με αυτή του ''Ζιζού'';
Είτε απο επώνυμους είτε απο την προσωπική σας ζωή...

Enia

Με πολύ απλά λογάκια (είναι και οι ώρες δύσκολες, μην έχετε απαιτήσεις!), είναι αυτό που έχω ξαναπεί και λέει η μανούλα μου:

[size=18]"Όποιος φωνάζει χάνει το δίκιο του."[/size]

Κάτσε βρε συ άνθρωπε και συζήτησέ το ήρεμα, ή -αν δεν μπορείς- σκάσε μέχρι να ηρεμήσεις...!
Αν δεν μπορείς να βάλεις σε μία τάξη τα συναισθήματά σου, πως περιμένεις να έχεις σε τάξη τη σκέψη σου!? (πόσο μάλλον τις πράξεις σου!)

Shadowlord

Στο κατω κατω ρε παληκαρι αν σου εβρισε τη μανα,τη γυναικα,τα παιδια, οτιδηποτε,βάλε το μυαλουδακι σου να δουλεψει..Και αν δεν μπορεις να κρατησεις τα νευρα σου τουλαχιστον συγκρατησου για λιγο και κανε του ενα δυνατο τακλιν στην επομενη φαση..Εστω και αν φας κιτρινη..Οχι εν ψυχρω κουτουλια οπου ΣΙΓΟΥΡΑ θα παρεις την αγουσα για τα αποδυτηρια..

isabella

Αμείλικτα ερωτήματα για το «θλιβερό τέλος» του Ζιντάν στο γαλλικό Τύπο

Γύρισε την πλάτη του στο τρόπαιο ο Ζινταν...Βερολίνο
Κορυφαίος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναδείχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν μετά από ψηφοφορία ανάμεσα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της διοργάνωσης.

Η εικόνα του ωστόσο «αμαυρώθηκε» από την... κεφαλιά που έριξε στον Μάρκο Ματεράτσι και την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε, λίγο πριν τη λήξη της παράτασης του μεγάλου τελικού.

Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου μιλούν για «θλιβερό τέλος», ενώ η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι υπάρχουν υπόνοιες πως ο Ματεράτσι προκάλεσε την αποβολή, αποκαλώντας τον αλγερινής καταγωγής Ζιντάν, «τρομοκράτη». Από την άλλη, ιταλικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι η «έκρηξη» του Γάλλου άσου προήλθε, όταν ο αμυντικός της Ίντερ τον αποκάλεσε «βρώμικο μουσουλμάνο».

Ο «Ζιζού» συγκέντρωσε 2.012 ψήφους από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της διοργάνωσης, που είχαν δικαίωμα να επιλέξουν τον MVP του Μουντιάλ έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο Γάλλος μέσος, ο οποίος δίκαια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, άφησε στις δύο επόμενες θέσεις της ψηφοφορίας τον αρχηγό της εθνικής Ιταλίας, Φάμπιο Καναβάρο (1.977 ψήφοι) και το συμπαίκτη του στη «σκουάντρα ατζούρα» Αντρέα Πίρλο (715).

Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί ίσως τον καλύτερο «επίλογο» στην καριέρα του Γαλλοαλγερινού άσου, ο οποίος «μάγεψε» στη διάρκεια της καριέρας του με τις ικανότητές του, αλλά «έγραψε» με άσχημο τρόπο το ποδοσφαιρικό τέλος του, όταν έριξε κεφαλιά στο στήθος του Μάρκο Ματεράτσι, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του Αργεντινού Οράσιο Ελιζόντο.

Ο παλαίμαχος πλέον άσος βραβεύθηκε με τη «Χρυσή Μπάλα» το 1998, ενώ αναδείχθηκε τρις (1998, 2000, 2003) κορυφαίος παίκτης στον κόσμο από τη FIFA. Στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν το τρόπαιο του Μουντιάλ, το οποίο κατέκτησε το 1998, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000 με την Εθνική Γαλλίας και το Champions League του 2002 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ένα τέλειο και ασυνήθιστο κοντράστ συναισθημάτων όμως, η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει πιο έντονα χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων. Και ο Ζιντάν, όσο μεγάλος παίκτης και αν είναι, βρίσκεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα όλων των γαλλικών εφημερίδων, αλλά για άσχημο λόγο. Η είδηση δε, της αποβολής του στον τελικό με την Ιταλία, και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο χτύπησε τον Ματεράτσι εκτός φάσης, έκανε το γύρο του κόσμου.

Με μία λέξη (CRUEL, δηλαδή «σκληρό») πάνω από τη φωτογραφία του Ζιντάν, ο οποίος εικονίζεται να πιάνει το κεφάλι του, η Liberation θέλει να δείξει τη δυστυχία του μεγάλου άσου και μαζί του τη θλίψη μιας ολόκληρης χώρας.

«Το τσακισμένο όνειρο της ομάδας των μπλε, η Ιταλία άρπαξε το Παγκόσμιο Κύπελλο» εξηγεί ο Figaro, με πρωτοσέλιδη φωτογραφία της πλάτης του αποχωρούντος Ζιντάν. «Για το τελευταίο ματς της καριέρας του» σημειώνει στη λεζάντα, «και ενώ σφράγισε το Μουντιάλ με όλο το μεγαλείο του ταλέντου του, ο Ζινεντίν Ζιντάν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα για την επίθεσή του στον Ιταλό παίκτη. Ένα θλιβερό τέλος».

«Ο τελικός ενός θρύλου - Η διαδρομή ενός ειδώλου» τιτλοφορεί στις εσωτερικές σελίδες του ο Figaro, περιγράφοντας τη μοναδική πορεία του πιτσιρικά από την περιοχή Καμπιλί της Αλγερίας, που έφθασε να γίνει «ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, σκόνταψε όμως στο Βερολίνο, με μια αποβολή».

Η εφημερίδα Le France Soir προτιμά στο πρωτοσέλιδό της ένα φωτομοντάζ, που τα λέει όλα χωρίς κανένα τίτλο, καμία λέξη]

news.in με πληροφορίες: ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό, ΑΠΕ

Bijoux

μ αρέσει που γίνεσαι δικαστής κριτής

εν ψυχρώ αχμμμ

Bijoux

Παράθεση από: "Shadowlord"Στο κατω κατω ρε παληκαρι αν σου εβρισε τη μανα,τη γυναικα,τα παιδια, οτιδηποτε,βάλε το μυαλουδακι σου να δουλεψει..Και αν δεν μπορεις να κρατησεις τα νευρα σου τουλαχιστον συγκρατησου για λιγο και κανε του ενα δυνατο τακλιν στην επομενη φαση..Εστω και αν φας κιτρινη..Οχι εν ψυχρω κουτουλια οπου ΣΙΓΟΥΡΑ θα παρεις την αγουσα για τα αποδυτηρια..

μικρούλη μου και εγώ αν μου έβριζαν την οικογένεια θα έσπαζα τα @@

Nikos28

Παράθεση από: "Bijoux"μ αρέσει που γίνεσαι δικαστής κριτής

εν ψυχρώ αχμμμ

Κι εμένα μ' αρέσει...

Και εν ψυχρώ και εν θερμώ, όπως να' ναι.

Shadowlord

Παράθεση από: "Bijoux"μικρούλη μου και εγώ αν μου έβριζαν την οικογένεια θα έσπαζα τα @@

Δε διαφωνω..Αλλα καντο εξυπνα τουλαχιστον..

heinrich

μμμμ....λοιπόν το ποδόσφαιρο είναι ένα αθλημα για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Aπό πότε ένα παιδί πρέπει να κουβαλάει το βάρος του «ειδώλου»?
Γιατί όλος αυτό ο ντόρος για το «είδωλο»?
Mήπως επειδή το θέαμα του συγκεκριμένου μουντιάλ ήταν συναρπαστικό για τους νυσταγμένους? Για να έχουν να γράφουν οι εφημερίδες?
Για μένα ο ζινταν και οποιοσδήποτε ζινταν ενέργησε οπως ένα παιδί τη στιγμή που του βρίζουν κάτι που αυτός θεωρεί ιερό. Eβγαλε το παιδί από μέσα του. Aποτίναξε όλο αυτό το βάρος που του έχουν φορτώσει οι καλαμαράδες για να βγάζουν λεφτά με το χαρτοπολτό τους.

Oποιος είχε την τύχη να τον δει μέσα στο γήπεδο, ξέρει πολύ καλά γιατί ήταν μεγάλος παίχτης. Aν άφησε την ομάδα του με 10 σε τελικό? Oκ λάθος. Oι γάλλοι είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν τι κληρονομιά τους άφησε.
Kαι οι ιταλοί ξέρουν πολύ καλά τι όμαδα έχουνε και τι μπάλα παίξανε. Oπως και εμείς ξέραμε τι ομάδα έίχαμε και τι θέαμα προσφέραμε στο Γιουρο.
O ζιζού από την άλλη δεν είναι διάτοντας αστερας. Aυτή είναι η διαφορά.

και να έρθω να ρωτησω:
γιατί αυτοί που τον κρίνουν τώρα γουστάρανε τον αλητάμπουρα τον μαραντόνα?

Bijoux

Παράθεση από: "Nikos28"
Παράθεση από: "Bijoux"μ αρέσει που γίνεσαι δικαστής κριτής
εν ψυχρώ αχμμμ
Κι εμένα μ' αρέσει...
Και εν ψυχρώ και εν θερμώ, όπως να' ναι.

aπό συναισθηματική νοημοσύνη πως πάς; :wink:

black_velvet

Πες τα heinrich!
Έξω απ'το χορό ξέρουμε πάντα να λέμε πολλά. Και να κρίνουμε και να κατακρίνουμε με περισσή ευκολία.

Είναι αυτή η γνωστή ψυχολογία της μάζας που κρέμεται από τα "αστέρια"-"είδωλά" της. Μόνο που, αυτό που περιμένει στην πραγματικότητα είναι ένα στραβοπάτημα, ένα παραστράτημα για να αναφωνήσει]

Παράθεση από: "Shadowlord"Δε διαφωνω..Αλλα καντο εξυπνα τουλαχιστον..

Αχ, Shadowlord, είναι προφανές πως ποτέ σου δεν έχεις βρεθεί κάτω από συνθήκες πραγματικής, ουσιαστικής πίεσης και καταπόνησης... Αλήθεια, όμως, έχεις (προσπαθήσει, έστω να) φανταστεί(ς) ποτέ σου πώς θα μπορούσες εσύ να αντιδράσεις και πόση από την εξυπνάδα σου θα μπορούσες να επιστρατεύσεις κάτω από παρόμοιες συνθήκες, με έντονη την ψυχολογική πίεση και τη σωματική εξασθένηση των τελευταίων ημερών - αλλά και με τον σωματικό πόνο ενός τραυματισμού και την πίεση που αυτό συνεπάγεται;;;

Αχ! Έξω απ'το χορό, πόσα τραγούδια ξέρουμε!!!

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Nikos28

Παιδιά συγγνώμη λίγο...

Το θέμα δεν είναι ο Ζιντάν και ο χαρακτήρας του, το αν είναι καλός άνθρωπος ή όχι κλπ κλπ...

Χρησιμοποίησα την πράξη που έκανε (όχι αυτόν καθεαυτόν, που στο φινάλε μου είναι αδιάφορος) σαν παράδειγμα: Πρώτον, γιατί είναι επίκαιρη και δεύτερον γιατί είναι διαφωτιστική και χαρακτηριστική των θεμάτων που αφορούν τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Το θέμα μας είναι το E.Q και όχι ο Ζιντάν- καθεαυτός τουλάχιστον...

Αν ήταν ο Ζιντάν, τότε θα έβαζα αυτό το θέμα στον Αθλητικό Καφενέ και όχι στην Ψυχολογία!

Thanks

black_velvet

Η συναισθηματική νοημοσύνη όμως είναι άμεση συνάρτηση της κατάστασης που βιώνουμε κάθε στιγμή, όπως ο Ζιντάν την συγκεκριμένη εκείνη στιγμή, αλλά και κάθε Ζιντάν σε μια παρόμοια...

Shadowlord

Velvet,πρωτον,μην παραβλεπουμε το γεγονος οτι αυτη ειναι η δουλεια του για την οποια χρυσοπληρωνεται..Εσυ θα βαραγες κουτουλια σε συναδελφο σου..???
Kαι δευτερον εγω στα 5*5 που παιζω μπαλα(και εννοειται οτι εχει πεσει ξυλο..Σχεδον ολοι οσοι εχουν παιξει καποιο αθλημα εχουν εκνευριστει και διαπληκτιστει πιστευω..)δεν εκπροσωπω μια ολοκληρη χωρα..

black_velvet

Το πώς έχω φερθεί εγώ και με τι τρόπο έχω ξεσπάσει στη δική μου δουλειά έχει να κάνει περισσότερο με τη δική μου ιδιοσυγκρασία και το προσωπικό μου ταμπεραμέντο (Κώστα μη γελάς! ]

269 Επισκέπτες, 1 Χρήστης