Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 187
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 124
  • Total: 125
  • Leon

Γαρίδες Βενετσιάνικες

Ξεκίνησε από ChEf, Ιανουαρίου 28, 2010, 07:49:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

 

1/2 φλιτζ. (125 ml) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
675 γρ. μεγάλες γαρίδες με τα κελύφη τους
4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια (10 ml) φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες ή κατά τη γεύση
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
μαϊντανός τεμαχισμένος για γαρνίρισμα


 Οδηγίες

Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, το θυμάρι και τις καυτερές νιφάδες, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν οι γαρίδες, περίπου για 4 λεπτά (προσοχή να μην παραβράσουν).

Βάζουμε αλατοπίπερo και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με τον μαϊντανό.

124 Επισκέπτες, 1 Χρήστης