Κεμπάπ με σάλτσα Γιαουρτιού και Πέστο

Ξεκίνησε από ChEf, Ιανουαρίου 10, 2011, 11:39:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

1 κ. κιμά
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
4-5 κ.σ. σάλτσα πέστο
3 σκ. σκόρδο
2κ.γλ.κύμινο
2 ασπράδια ή ένα αυγό ολόκληρο
λίγο ψωμί ή φρυγανιά τριμμένη
ξύσμα 2 λεμονιών
αλατοπίπερο
2κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά)

 
Σάλτσα:
 
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. πέστο
2κ.σ. λάδι
πίτες για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Ζυμώνουμε τον κιμά ,πλάθουμε τα κεμπάπ, τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια και ψήνουμε στην ψηστιέρα, γκριλ στους 250β. ή στα κάρβουνα να ροδίσουν.
Κόβουμε τις πίτες στα τέσσερα και τις ψήνουμε κι αυτές 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, πέστο και λάδι καλά και περιχύνουμε το κεμπάπ.