Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 179
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 184
  • Total: 185
  • Leon

Αντιγραφή θρησκευτικών στοιχείων ή όχι???

Ξεκίνησε από pixie, Ιανουαρίου 03, 2010, 10:30:19 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Durothil

Εσύ μπορεί να την έχεις γραμμένη στα υποδήματά σου όπως και πολλοί άλλοι, αλλά η ιστορία όχι.

Και δεν μιλάω για "ιστορία των χριστιανών" αλλά για όλης της ανθρωπότητας. Σε κάθε εποχή, σε κάθε θρησκεία και σε κάθε κουλτούρα ο διαχωρισμός της προ και μετα χριστου εποχής είναι φανερός και ατράνταχτος.

Το άν και το πόσο απασχολεί τον καθέναν προσωπικά η γέννηση του Χριστού, είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί το παρών.

Οι μοναδικοί που δεν γνωρίζουν είναι οι προφανώς απολίτιστοι λαοί ή αυτοί που δεν άκουσαν για τον χριστιανισμό. Προφανώς δεν θα εμπλέκεις αυτή τη μερίδα στα ποσοστά των πληθυσμών που-προφανώς ορθώς-αναγράφεις.


[quote user="KostasD33" post="345957"]
Για αυτό είναι και θρησκεία και στα ζόρικα θα αντιτάξει το ακαταμάχητο επιχείρημα πίστευε και μη ερεύνα
[/quote] Δεν γνωρίζω απο που έχει βγεί αυτό το "πίστευε και μη ερεύνα". Δεν είναι θέση της Εκκλησίας και ουδέποτε υπήρξε υπέρμαχος αυτής της ιδεολογίας (δεν είπα ότι δεν κάνει λόγο για την πίστη γενικά μη ξεφύγει το θέμα).

 Μέχρι και το ότι αναγράφεται στην Καινή Διαθήκη έχω ακούσει.

Έγώ γνωρίζω το "πίστευε μετ ερεύνης".

Durothil

σορρυ για τα διπλοποστ ψιλοχανω τη μπαλα με το φορουμ (δεν το χω συνηθίσει) και άθελα μου δημιουργώ καινούργιο post (και απ ότι βλέπω δεν υπάρχει "διαγραφή")
 :oops:  :razz:

KostasD33

Μην ανησυχείς για το φόρουμ συμμαζεύεται εύκολα ....


Όσο για το πίστευε και ερεύνα σωστά κάνεις κατά την προσωπική μου γνώμη… όταν βγάλεις άκρη πες και σε εμένα το μυστικό ....

KostasD33

Όχι εγώ δεν την γράφω καθόλου μα καθόλου στα υποδήματα μου. Πιθανά δεν έγινα αντιληπτός τι είπα.
Είπα ότι 5.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στην Γη δεν είναι Χριστιανοί. Οπότε το συμπέρασμα είναι προφανέστατο !! ή όχι?
Στα 5.5 δις δεν είναι εξ ορισμού απολίτιστοι επειδή δεν είναι χριστιανοί. Θα ήταν ρατσισμός αν νομίζαμε αυτό. Μη ξεχνάς ότι αρκετοί από αυτούς τους «απολίτιστους» έχουν στείλει εκατοντάδες δορυφόρους στο διάστημα, φτιάχνουν το 70% των αυτοκίνητων με δική τους τεχνογνωσία που βλέπεις γύρο σου, φτιάχνουν το PC και την οθόνη που κάθεσαι τώρα και γράφεις μη σου πω και τις περισσότερες τηλεοράσεις και όλα τα ηλεκτρονικά που έχεις γύρο σου

Και βεβαία άκουσαν και ακούν για τον Χριστιανισμό στην καθημερινότητα τους, όσο ακούς εσύ για τον Μωαμεθανισμό. Δεν είναι όμως στην κουλτούρα τους, στην παιδία τους και στην σκέψη τους η γέννηση του Ιησουλη μας ούτε τι είπε και έκανε…
Εκεί ήταν η αναφορά μου στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους. (όχι μου)

Αλήθεια … εσένα σε ενδιαφέρει η γέννηση του Βούδα? (τυχαίο παράδειγμα φυσικά)
Αν όχι (διότι προσωπικά εμένα δεν με ενδιαφέρει και το έχω γραμμένο αυτό στα παλιά μου τα παπούτσια) τότε,  οι «απολίτιστοι» μη χριστιανοί γιατί να τους ενδιαφέρει η γέννηση του Ιησού?

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="345957"]

Πλανήτης Γη. Πληθυσμός 2011 – 7.000.000.000 άνθρωποι περίπου
Χριστιανοί (όλων των δογμάτων) max 1,500,000,000 (Αμερική Βόρεια και Νότια, Ευρώπη, Ρωσία)
Μη χριστιανοί περίπου 5,500,000 άνθρωποι
[/quote]

Τα 'μπλεξες λίγο με τα νουμεράκια, αλλού τελεία αλλού κόμμα, σου φύγανε και κάτι μηδενικά που όμως αλλάζουνε μια τάξη μεγέθους αλλά... οκ.... νομίζω πως κάτι καταλάβαμε.  :razz:


[quote user="KostasD33" post="345957"]
η συρραφή πολλών μικρών αποσπασματικών αληθειών δεν δημιουργεί μια αλήθεια, αλλά ένα καλοστημένο ψέμα
[/quote]
Από τις πιο σοφές κουβέντες που έχεις πει ποτέ!!!!
(Δεν ξέρω αν πρέπει ν' ανησυχήσω τώρα για σένα  :roll: ).

Το γεγονός πάντως είναι ένα κατά την ταπεινή μου άποψη: ο άνθρωπος πολεμάει πάντα αυτό που φοβάται περισσότερο απ' όλα. Και συνήθως φοβάται ό,τι δεν γνωρίζει. Τώρα πώς το πολεμάει; ο καθένας με ό,τι τρόπο βρει. Αρνητική προπαγάνδα, διαστρέβλωση κ.ο.κ.


Απορώ όμως πού θυμηθήκανε αυτή την σύγκριση χριστιανισμού-κομμουνισμού. Κυκλοφορούσε ευρέως ως ανέκδοτο, την εποχή της πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ. Ακόμη και τώρα, μετά από τόσα χρόνια, εξακολουθεί να μου φαίνεται εξίσου γελοία όσο μας φαινόταν και τότε.  :lol:  :lol:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

[quote user="black_velvet"]
[quote user="KostasD33" post="345957"]
η συρραφή πολλών μικρών αποσπασματικών αληθειών δεν δημιουργεί μια αλήθεια, αλλά ένα καλοστημένο ψέμα
[/quote]
Από τις πιο σοφές κουβέντες που έχεις πει ποτέ!!!!
(Δεν ξέρω αν πρέπει ν' ανησυχήσω τώρα για σένα  :roll: ).

Το γεγονός πάντως είναι ένα κατά την ταπεινή μου άποψη: ο άνθρωπος πολεμάει πάντα αυτό που φοβάται περισσότερο απ' όλα. Και συνήθως φοβάται ό,τι δεν γνωρίζει. Τώρα πώς το πολεμάει; ο καθένας με ό,τι τρόπο βρει. Αρνητική προπαγάνδα, διαστρέβλωση κ.ο.κ.[/quote]

Ακριβώς ο φόβος του αγνώστου είναι και η κινητήρια δύναμη για την απόκτηση γνώσης

[size=8](να σου πω κι αλλά σοφά? LoL)[/size]

Ναι το κομουνιστικοχριστιανικό μαζί με κάτι άλλα εβραϊκά και λοιπά συνωμοτικά ήταν και παραμένει τοπ… αλλά χρησιμότατο διότι ξύπνησαν τα αίματα λίγο

pixie

Δεν θα καταλάβω ποτέ ένα πράγμα... Ο Χριστός γεννήθηκε, λέει, για την σωτηρία ημών ή αλλιώς ο θεός έγινε άνθρωπος για να μας σώσει! Από τι να μας σώσει? Από τις εκφάνσεις της ζωής μας, την ανθρώπινη προσπάθεια ή και το σώμα μας το ίδιο? Στην τελική με ποιό δικαίωμα γεννιόμαστε? Για να πρεσαριστούμε στο ανοραμάτιστο ενός συστήματος που μας θέλει στρατιωτάκια - ηθικούς μαζοχιστές του ίδιου μας του εαυτού?

Και γιατί η ελευθερία βούλησης όπως και κάθε ευχαρίστηση και ηδονή θα πρέπει να σημαίνει απαραίτητα απώλεια ψυχής? Με ποιά λογική κρίνεται απαραίτητο να απαρνιέται κάποιος τον εαυτό του, τα θέλω του, την ατομική του συνείδηση και κάθε προσωπική του γνώση και ανάπτυξη  προκειμένου να θεωρείται καλός άνθρωπος και χριστιανός ζώντας μιμούμενος τον Χριστό?

Και θα μου πει ενδεχόμενα εδώ κάποιος... Μα ο Χριστός μας άφησε ελεύθερους στην επιλογή μας: ''Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν''... αφήνοντας ωστόσο την απειλή της απώλειας και την επίκριση της αμαρτίας ή ένα ενοχικό καθεστώς για όποιον δεν ακολουθεί. Σικέ ελευθερία εν ολίγοις!


Δεν την δέχομαι αυτή την γλώσσα καρτούν των διδαχών ή της προπαγάνδας, ουδόλως με πείθει.

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="345963"]
Ακριβώς ο φόβος του αγνώστου είναι και η κινητήρια δύναμη για την απόκτηση γνώσης

[size=8](να σου πω κι αλλά σοφά? LoL)[/size]

Ναι το κομουνιστικοχριστιανικό μαζί με κάτι άλλα εβραϊκά και λοιπά συνωμοτικά ήταν και παραμένει τοπ… αλλά χρησιμότατο διότι ξύπνησαν τα αίματα λίγο[/quote]

Σωστό και αυτό. Όταν δεν υπάρχουνε παρωπίδες, υπάρχει η αναζήτηση της γνώαης.
Οι φοβίες όμως, αυτές είναι που φέρνουνε τα αντίθετα αποτελέσματα.


(Ναι, έχει κυκλοφορήσει κατά καιρούς σε διάφορες εκδόσεις, αναλόγως τις κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις. Γι' αυτό και με εντυπωσίασε η αναφορά ενός site σε κάτι τόσο παλιό.... έως και παρωχημένο! Μάλλον δεν μπορούσανε να βρούνε μια κατάλληλη έκδοση για τα σημερινά ζητήματα;  :lol: ).
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Durothil

[quote user="KostasD33" post="345961"]
Μη ξεχνάς ότι αρκετοί από αυτούς τους «απολίτιστους» έχουν στείλει εκατοντάδες δορυφόρους στο διάστημα, φτιάχνουν το 70% των αυτοκίνητων με δική τους τεχνογνωσία που βλέπεις γύρο σου, φτιάχνουν το PC και την οθόνη που κάθεσαι τώρα και γράφεις μη σου πω και τις περισσότερες τηλεοράσεις και όλα τα ηλεκτρονικά που έχεις γύρο σου
[/quote]

Κάτσε γιατί παρεξηγήθηκα...

Όταν λέω "απολίτιστοι" εννοώ τους ανθρώπους που δεν έχουν αναπτύξει πολιτισμό, τους ανθρώπους που ζούν πρωτόγονα!

[quote user="KostasD33" post="345961"]Και βεβαία άκουσαν και ακούν για τον Χριστιανισμό στην καθημερινότητα τους, όσο ακούς εσύ για τον Μωαμεθανισμό. Δεν είναι όμως στην κουλτούρα τους, στην παιδία τους και στην σκέψη τους η γέννηση του Ιησουλη μας ούτε τι είπε και έκανε… [/quote]

Επίσης δεν έχεις καταλάβει και αυτό το νόημα μου.

Θα στο εξηγήσω αλλιώς:

Τα βιβλία (κάθε λογής βιβλία) είτε είναι επιστημονικά, είτε είναι λαικά, είτε είναι εφημερίδες, καθώς και: είτε τυπώνονται και αναγιγνώσκονται απο χριστιανούς/μωαμεθανους/βουδιστες/αθεους κτλ κτλ, η ημερομηνία που γράφει είναι Μ.Χ. Παντού και πάντα ανεξαιρέτως θρησκευτικής πεποίθησης (και ενδιαφερόντων θρησκευτικών) αυτών που συντάσσουν και διαβάζουν εννίοτε το συγκεκριμένο ανάγνωσμα.

Δεν αποτελεί προσωπική μου άποψη, είναι γεγονός! Και το ξέρεις και εσύ ο ίδιος. Ή μήπως έχεις διαβάσει εσύ ποτέ κάποιο ανάγνωσμα και να γράφει ημερομηνία... Μ.Μ (Μετά Μωάμεθ; ) Αναφέρω τυχαία τον Μωάμεθ ώς αντιπαραβολή στο παράδειγμα που ανέφερες.

KostasD33

[quote user="pixie"]Δεν θα καταλάβω ποτέ ένα πράγμα... Ο Χριστός γεννήθηκε,
Το ότι γεννήθηκε είναι καρατσεκαρισμένο. Για την μαμά του αν ήταν παρθένα η επιστήμη σηκώνει ακόμα ψηλά τα χέρια
Και για την ανάσταση είναι ο μεγάλος ο καβγάς αν έγινε. Σε αυτό νομίζω ότι ο Χριστιανισμός έχει και το κόπι ράϊτ


λέει, για την σωτηρία ημών ή αλλιώς ο θεός έγινε άνθρωπος για να μας σώσει! Από τι να μας σώσει? Από τις εκφάνσεις της ζωής μας, την ανθρώπινη προσπάθεια ή και το σώμα μας το ίδιο?


Στην τελική με ποιό δικαίωμα γεννιόμαστε?
Όταν γεννιέσαι γεννιέσαι με μηδενικά δικαιώματα. Στην τελική γεννήθηκες από μια απλή ενστικτώδη ορμή σεξουαλικής συνεύρεσης της μάμας σου και του μπαμπά σου χωρίς άλλους μυστικούς λόγους.
Όταν γεννήθηκες ήσουν σαν άδειος τραπεζικός λογαριασμός. Από εσένα κι από τον περίγυρο σου εξαρτάται τι θα βάλεις μέσα.


Για να πρεσαριστούμε στο ανοραμάτιστο ενός συστήματος που μας θέλει στρατιωτάκια? Και γιατί η ελευθερία βούλησης όπως και κάθε ευχαρίστηση και ηδονή θα πρέπει να σημαίνει απαραίτητα απώλεια ψυχής?
Για να απολέσεις κάτι θα πρέπει πρώτα να το έχεις βρει  

Με ποιά λογική κρίνεται απαραίτητο να απαρνιέται κάποιος τον εαυτό του, τα θέλω του, την ατομική του συνείδηση και κάθε προσωπική του γνώση και ανάπτυξη  προκειμένου να θεωρείται καλός άνθρωπος και χριστιανός ζώντας μιμούμενος τον Χριστό?

Και θα μου πει ενδεχόμενα εδώ κάποιος...
Μα ο Χριστός μας άφησε ελεύθερους στην επιλογή μας]Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν[/b]''...
Άστο , αυτό μπορεί να έχει πολλαπλές ερμηνείες...

αφήνοντας ωστόσο την απειλή της απώλειας και την επίκριση της αμαρτίας ή ένα ενοχικό καθεστώς για όποιον δεν ακολουθεί. Σικέ ελευθερία εν ολίγοις!
Εδώ έχουμε σικέ πρωτάθλημα το σικέ ελευθερία θα μας τρομάξει



Δεν την δέχομαι αυτή την γλώσσα καρτούν των διδαχών ή της προπαγάνδας, ουδόλως με πείθει.
Μάγια μη κατηγορείς τόσο την γλώσσα διδαχων διότι συχνά κι εσύ (κατά την γνώμη μου φυσικά) έχεις γλώσσα διδαχων.. ίσως παρασυρόμενη με την τόση βιβλιογραφία που έχεις καταναλώσει στου βγαίνει το δασκαλίστικο άθελα σου


[/quote]

Durothil

[quote user="pixie" post="345964"]Δεν θα καταλάβω ποτέ ένα πράγμα... Ο Χριστός γεννήθηκε, λέει, για την σωτηρία ημών ή αλλιώς ο θεός έγινε άνθρωπος για να μας σώσει! Από τι να μας σώσει? Από τις εκφάνσεις της ζωής μας, την ανθρώπινη προσπάθεια ή και το σώμα μας το ίδιο?[/quote] Ο άνθρωπος (διδάσκει η γραφή) έχασε τον πατέρα του (τον θεό) και πλέον περιπλανιόταν μακριά του μέσα στην αμαρτία. Γι΄αυτό ο χριστός διδάσκει η γραφή έγινε άνθρωπος γιατί πρώτα απ όλα έκανε το "βήμα" ώστε να γνωρίσει ο άνθρωπος τον χαμένο του πατέρα ξανά. Και γνωρίζοντας τον Θεό, ο άνθρωπος πλέον παύει να είναι δυστυχής.

[quote user="pixie" post="345964"]Και γιατί η ελευθερία βούλησης όπως και κάθε ευχαρίστηση και ηδονή θα πρέπει να σημαίνει απαραίτητα απώλεια ψυχής?'... αφήνοντας ωστόσο την απειλή της απώλειας και την επίκριση της αμαρτίας ή ένα ενοχικό καθεστώς για όποιον δεν ακολουθεί. Σικέ ελευθερία εν ολίγοις!

Δεν την δέχομαι αυτή την γλώσσα καρτούν των διδαχών ή της προπαγάνδας, ουδόλως με πείθει.[/quote] Όταν είσαι άρρωστη και ο γιατρός σου προτείνει ένα φάρμακο εσύ θα το δεχτείς ή όχι; Θα το δεχτείς γιατί ξέρεις τις συνέπειες της αρνήσεως αυτού του φαρμάκου. Και άν αρνηθείς το φάρμακο συνειδητά (κάνοντας δηλαδή χρήση της ελευθερίας σου), η "τιμωρία" είναι γνωστή...θα σε καταβάλει η αρρώστια. Μήπως φταίει ο..γιατρός γι΄αυτό; Όχι βέβαια.

Έτσι είναι και η σχέση του ανθρώπου με το Θεό. Ο Θεός δεν απειλεί τον άνθρωπο ούτε τον καλεί να απαρνηθεί κάθε ευχαρίστηση που παρεπιπτόντως διαπιστώνω πως την ευχαρίστηση την έχεις κόψει σε δικά σου μέτρα και της δίνεις το δικό σου ορισμό (κάτι σεβαστό εννοείται).

Ο Θεός προειδοποιεί πως άν ο ανθρωπος κάνει χρήση της ελευθερίας του και τον αρνηθεί, θα υπάρξει όντως απώλεια της ψυχής. Αυτό όμως δεν προκύπτει απο την αμείλικτη τιμωρία του Θεού, αλλά γιατί η άρνηση του ανθρώπου απο το Θεό, ισοδυναμεί με θάνατο. Ο άνθρωπος είναι "φτιαγμένος" να ζεί με το Θεό και όχι χωριστά. Ο κάθε λοιπόν χωρισμός απο το Θεό επιφέρει θάνατο όχι γιατί ο Θεός το θέλει, αλλά γιατί πρόκειται για "φυσική" κατάληξη.

Άμα εσύ πχ αγοράσεις μια καινούργια συσκευή (πχ τηλεόραση) θα συμμορφωθείς με το manual για την βέλτιστη κατάσταση του. Θα φροντίζεις να είναι στις συνθήκες τις οποίες φτιάχτηκε για να είναι και για να "ζεί". Δεν θα ρίξεις πχ νερό για να μη χαλάσει.

Έτσι και η Αγ. Γραφή ώς ένα άλλο "manual" μας γνωστοποιεί τις ενέργεις που πρέπει να κάνουμε για να μην "χαλάσουμε" και να είμαστε πάντα στη βέλτιστη κατάσταση..προειδοποιεί το δημιούργημα για τις συνέπειες της αποκοπής που θα έχει απο τον δημιουργό του τον Θεό. Δεν απειλεί, λέει τα πράγματα ώς έχουν. Γι΄αυτό ήρθε λοιπόν στη γή για να τον γνωρίσουμε και να μάθουμε τελικά τι είναι αυτό για το οποίο πλαστήκαμε. Η άρνηση του εαυτού που κάνει λόγο ο Χριστός, στην αρχή φαντάζει ώς "αγγαρεία" γιατί τα πάθη δένουν τον άνθρωπο. Αλλά μόλις απελευθερωθεί απο αυτά, τότε διαπιστώνει πως η ματιά του διευρύνεται πέρα απο τις μυωπικές προοπτικές που ο ίδιος ο άνθρωπος είχε θέσει (συνειδητά και μη).

ΥΓ: Τα παραπάνω δεν είναι δικές μου απόψεις φυσικά αλλά αποτελούν διδαχή της Εκκλησίας.

black_velvet

Το φόρουμ έχει "Ευχαριστώ" για τα θέματα.

Μήπως μπορούμε να έχουμε "Ευχαριστώ" και για τις ξεχωριστές απαντήσεις;



Όπως και να 'χει, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Durothil για την παραπάνω απάντησή σου.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Durothil, καλημέρα!  :grin:


Διάβασα με προσοχή τα γραφόμενά σου, θα απαντήσω βέβαια, αλλά έχω αρχικά κάποιες απορίες. Αν κατάλαβα σωστά, φτάνοντας στο τέλος, αναφέρεις πως δεν είναι δικές σου οι απόψεις αυτές? :roll:
Να υποθέσω πως τις υπερασπίζεσαι ωστόσο για να παίρνεις τη συγκεκριμένη θέση...


Λες εδώ...

[quote user="Durothil" post="345970"]Ο άνθρωπος (διδάσκει η γραφή) έχασε τον πατέρα του (τον θεό) και πλέον περιπλανιόταν μακριά του μέσα στην αμαρτία. Γι΄αυτό ο χριστός διδάσκει η γραφή έγινε άνθρωπος γιατί πρώτα απ όλα έκανε το "βήμα" ώστε να γνωρίσει ο άνθρωπος τον χαμένο του πατέρα ξανά. Και γνωρίζοντας τον Θεό, ο άνθρωπος πλέον παύει να είναι δυστυχής..[/quote]

Με τον όρο ''Θεός'', τί ακριβώς εννοείς? Και τί θεωρείς ότι κρύβεται πίσω από την έννοια ''αμαρτία''?
Το ότι ''ο άνθρωπος έχασε τον πατέρα του'', έναν θεό που θα έπρεπε να του αποδοθούμε ακέραια ώστε να νιώσουμε τη ζεστή πληρότητα της ευτυχίας... μάλλον αγγίζει τα όρια της αθωότητας, εκτός αν το δεχτούμε ως ένα καλοπροαίρετο αφελές παραμύθι.

 
[quote user="Durothil" post="345970"]Ο Θεός προειδοποιεί πως άν ο ανθρωπος κάνει χρήση της ελευθερίας του και τον αρνηθεί, θα υπάρξει όντως απώλεια της ψυχής. Αυτό όμως δεν προκύπτει απο την αμείλικτη τιμωρία του Θεού, αλλά γιατί η άρνηση του ανθρώπου απο το Θεό, ισοδυναμεί με θάνατο. Ο άνθρωπος είναι "φτιαγμένος" να ζεί με το Θεό και όχι χωριστά. Ο κάθε λοιπόν χωρισμός απο το Θεό επιφέρει θάνατο όχι γιατί ο Θεός το θέλει, αλλά γιατί πρόκειται για "φυσική" κατάληξη.[/quote]

Να τα ξεμπερδέψουμε λίγο εδώ?

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αρχικά φυσικά όντα και μετέπειτα στην πορεία της ανέλιξης πολυαισθητήρια όντα, αυτό που ονομάζουμε ψυχή όμως ή αστρικό σώμα, είναι ενέργεια και ούτως ή άλλως αθάνατη άσχετα αν έχουμε διεγείρει ή όχι την πνευματική μας εξέλιξη αξιολογώντας δλδ.το πνεύμα περισσότερο από τον υλικό κόσμο.
Και η πνευματική μας ολοκλήρωση δεν συντελείται απαραίτητα μέσα από το θρησκευτικό μας συναίσθημα! Ο άνθρωπος είναι ελευθέρα βούληση και σπλάγχνο της φύσης, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός θεού που του ορίζει το επίπεδο ύπαρξης. Εκτός αν δεχτούμε πως ο θεός είναι μέσα του εννοώντας την ίδια την ''θεϊκή'' του φύση δλδ. την απόλυτη συνειδητότητα.

Κι αυτό που ''ισοδυναμεί με θάνατο'' - αλληγορικά - είναι όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε στερεότυπα κρυμμένος πίσω από τους περιοριστικούς μηχανισμούς συστήματος και εκκλησίας και δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα καθορίζοντας ο ίδιος τις στιγμές που θα ζήσει, ακόμα κι αν μιλάμε για την ομορφιά της ''αμαρτίας''!

Durothil

[quote user="pixie" post="345977"] Αν κατάλαβα σωστά, φτάνοντας στο τέλος, αναφέρεις πως δεν είναι δικές σου οι απόψεις αυτές? :roll:
Να υποθέσω πως τις υπερασπίζεσαι ωστόσο για να παίρνεις τη συγκεκριμένη θέση...
[/quote]
Ήθελα να πώ πως το παραπάνω δεν ήταν δική μου σκέψη απλώς εγώ την εστερνίζομαι την άποψη αυτή και την μεταφέρω. :-)

KostasD33

αν έχεις πηγή για το "manual" θα με ενδιέφερε ....
μεγάλη πατέντα.. πολύ μεγάλη
του Άνθιμου είναι?

184 Επισκέπτες, 1 Χρήστης