Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Ταξίδι στη Σέριφο...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουλίου 18, 2013, 03:32:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Φιλόξενες ακρογιαλιές, γραφική ύπαιθρος και μια ξεχωριστή Χώρα, που αγναντεύει το πέλαγος. Αυτή είναι η Σέριφος, το νησί του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων όπου το παραδοσιακό και το σύγχρονο συνυπάρχουν αρμονικά.
 
Στη Χώρα, μια από τις ωραιότερες κυκλαδίτικες πρωτεύουσες, οι επισκέπτες περιδιαβάζουν στα στενά λιθόστρωτα, θαυμάζουν το Κάστρο, τυπικό δείγμα αιγαιοπελαγίτικου οχυρωμένου οικισμού, και ανεβαίνουν στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, για να απολαύσουν τη συναρπαστική θέα στο Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού, και το πέλαγος.
 
Ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία είναι και η περιήγηση στην ύπαιθρο της Σερίφου. Ο Κένταρχος (Καλλίτσος), η μονή Ταξιαρχών, το σημαντικότερο εκκλησιαστικό μνημείο του νησιού, η Γαλανή και η Παναγία, με την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, τραβούν την προσοχή των ταξιδιωτών.
 
Μονοπάτια, ξερολιθιές, αγροικίες και ξωκλήσια συνοδεύουν τους φυσιολάτρες έως τη Λιόμαντρα, αγροτική περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, όπου η παράδοση καλά κρατεί.
 
Η αρμονία στη σχέση παράδοσης και ανάπτυξης, οι πολλές όμορφες παραλίες του νησιού και η άψογη φιλοξενία σε τουριστικά καταλύματα όπως το συγκρότημα Indigo Studios, στο Λιβάδι, είναι η καλύτερη εγγύηση για διακοπές χαλάρωσης και ξενοιασιάς το καλοκαίρι του 2013.Πληροφ. από τις ΔΙΑΚΟΠΕΣ του in.gr

saliara

Τόση ομορφιά, είπαν να την κάψουν κι αυτήν!!