Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Ηδύποτα

Ξεκίνησε από pixie, Μάρτιος 12, 2011, 01:09:17 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Στην ιστορία τα ηδύποτα εμφανίζονται ως φαρμακευτικά προϊόντα ανάμειξης βοτάνων σε οινόπνευμα, για την αντιμετώπιση ασθενειών και παθήσεων του οργανισμού. Αποκαλούνται και τα καλύτερα χωνευτικά.

Τα περισσότερα από αυτά φτιάχτηκαν από μοναχούς και περιέχουν βότανα ξακουστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες.Δεν είναι τυχαίο πως οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη λέξη cordial, που σημαίνει τονωτικό, ενώ οι Ευρωπαίοι τη λέξη digestive, δηλαδή χωνευτικό. Είναι μια κατηγορία ποτών που ενώ θεωρoύνται λικέρ στην πραγματικότητα δεν είναι, γιατί δεν έχουν ως βασικό συστατικό τους τη ζάχαρη. Συχνά καταναλώνονται σε κοκτέιλ.


Ο καλύτερος τρόπος να τα σερβίρετε είναι μετά το φαγητό σε μικρά ποτήρια που μοιάζουν με εκείνα του κονιάκ, με τριμμένο πάγο ή παγωμένα από το ψυγείο.


   

Βασικά ποτά της κατηγορίας είναι το Chartreuse, το Fernet Branca που παράγεται στην Ιταλία από μείγμα 27 βότανων, το Underberg που είναι μείγμα από βότανα από 43 χώρες, το Jagermeister, η Averna που φτιάχνεται στη Σικελία και το Bitter Heering Cherry που παράγεται από κεράσια Δανίας.


Πληροφ. Ethnos

rain

Άμα τα λέγανε Οιδίποδα θα ήταν  τα κοκτέιλ μεταξύ μάνας και γιού? :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

pixie

Όχι βέβαια! Αυτό δεν υπάρχει!!! :razz: