Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ...

Ξεκίνησε από ChocolateMousse, Μαΐου 26, 2008, 10:59:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Crazy

Ό,τι ζήσαμε πια είναι σχήμα κλειστό
Ό,τι χτίζουμε σκορπάει στον άνεμο
Έτσι είναι γραφτό η ευτυχία είναι αυτό
που περιμένουμε να 'ρθει ....

Μανώλης Φάμελος

kataigida

Ευτυχία είναι να νοιώθεις την αγάπη μέσα σου....Μόνο τότε νοιώθεις πληρότητα.. :oops: Γνώμη μου είναι αυτή....

pixie

Η ευτυχία είναι σαν μια πεταλούδα, που όταν την κυνηγάς βρίσκεται πάντα λίγο μακρύτερα από το χέρι σου, ενώ αν σταθείς ακίνητος, μπορεί να ‘ρθει και να καθίσει ανάλαφρα πάνω σου.
ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΧΟΘΟΡΝ [1804 - 1864]

Η ευτυχία από μόνη της είναι ικανή δικαιολογία. Τα όμορφα πράγματα είναι σωστά και αληθινά. Οι σοφοί άνθρωποι από ένστικτο ξεχωρίζουν τι είναι όμορφο και σοφός είναι εκείνος που ακολουθεί και εμπιστεύεται τη διαίσθησή του. Η απάντηση για το τι είναι σωστό βρίσκεται στην καρδιά του καθενός. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου...
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ [384 - 322 Π.Χ.]

black_velvet

Αφού πιάσαμε και τα άσματα:

Σ' είδα στ'όνειρό μου Ευτυχία
κι είπες ψάχνεις χρόνια να με βρεις
να σε βοηθήσω να καρφώσεις
και τις δυο τις πόρτες της ζωής.....

Στίχοι γραμμένοι για μια πολύ συγκεκριμένη Ευτυχία, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Ως εδώ όμως νομίζω πως ταιριάζουν στις αναζητήσεις όλων μας.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

blue_mermaidy

Απορούσα ''Ποιός ο λόγος που τα μαλλία Μου δεν Είχαν λάμψη..δεν Είχαν Υγεία..Δοκίμασα σχεδόν όλων των ειδών τα σαμουάν..τις κρέμες..τις μάσκες..τα ειδίκα λάδια..Όμως κανένα αποτέλεσμα..''
ίσως τελικά να Μου Άρεσε να ψάχνω ίσα-ίσα για να χάνω το χρόνο σε ''Βάσιμες'' δικαιολογίες..
Τελικά αυτό που χρειαζόταν (μετά απο ψάξιμο) ήταν μια συνταγή απο διάφορα Φρούτα..Φρούτα που Είχα στο σπίτι Μου..Φρούτα που Υπάρχουν και δίπλά απο το σπίτι Μου..Στη Φύση..!
Τόσο Απλά..;;
...Τόσο Απλά...Ίσως τελικά το δύσκολο κομμάτι ήταν να Βρώ τα Φρούτα..Είχε όμως χρόνια ανακαλυφεί ο τρόπος που διανέμεται στην αγορά..
Τα Φρούτα εκεί βρίσκονται..Όσο πιο σπάνιο το κομμάτι που Ψάχνεις τόσο πιο κοντά Σου Είναι..
Αρκεί Εσύ να Τα δείς..!!

black_velvet

Φρούτα... λαχανικά... φύση....

Χαρά! Αυτό χρειαζόμαστε για να λάμψουμε. Από την κορφή ως τα νύχια - κυριολεκτικά.

Και πώς να μη νιώθεις χαρά όταν έχεις δίπλα σου τους ανθρώπους που αγαπάς. Και σου ανταποδίδουνε την αγάπη αυτή. Και σ' αγκαλιάζουνε με τόση στοργή... και φροντίδα.... (οκ, και το προδέρμ καλό είναι  :razz: ).

Τι πιο φυσικό από αυτό, ε; Και ναι, έχει τόσο δίκιο η μπλε γοργόνα... είναι δίπλα μας. Και όσο και να προσπαθούμε να το αρνηθούμε - ενίοτε και να πνίξουμε τα ίδια μας τα αισθήματα - έρχεται τελικά η μέρα που όχι απλά τα βλέπουμε (τα κάθε είδους Φρούτα) αλλά μας κατακλύζουν.

Αυτή κι αν είναι ευτυχία!  :grin:  :grin:

blue_mermaidy

''Το μόνο που μας πλήγωνει..είναι Αυτό που Έχουμε ήδη περάσει..Το Παρελθόν...''.
Δηλάδη Απο το Έχουμε Μέχρι Την Ανακάλυψη...Έχει πολύ Δρόμο..
Όταν Συνηδητοποιούμε πως Είχαμε ότι Ψάχναμε...Ξεκινάει και το κυνηγητό..Το Ερώτημα θέτεται όμως αλλού..:      
                     Το κυνηγητό πρός τα πίσω ή πρός τα εμπρός..;;

black_velvet

Δεν έχει νόημα να κοιτάει πίσω κανείς.

ΜΠΡΟΣΤΑ! Μόνο μπροστά. Πάντα μπροστά!
Ο γέγονε, γέγονε. Πάμε γι' άλλα.  ;-)

pixie

Τι όμορφος που είναι ο άνθρωπος, όταν είναι άνθρωπος!

Αυτό θα ήταν ευτυχία για μένα...

blue_mermaidy

Γιατί τώρα Δεν Είναι...;

Είναι Πολλές οι φορές όμως που συναντάμε μια μικρή όαση...Μια αυταπάτη...
Είτε προχωράμε μπροστά είτε όχι...
Για Να Μπερδέψει Τους Μπερδεμένους....
.....Δεν Έχουν Κλείσει Όλοι Τους Λογαριασμούς Τους Με Το Παρελθόν...
..Οφειλεί Κάποιος Να Τους Το Θυμίζει..

rain

είπαν για την  ευτυχία και τον μπακλαβά γωνία  :mrorange:  :mrorange:  :mrorange:

kuria

εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

Οι προσωπικές και επαγγελματικές μου μάχες για την κατάκτηση της ευτυχίας, με έχουν οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα σχετικά με την μονιμότητα της ευτυχίας. Αν θέλουμε λοιπόν να διατηρήσουμε την ευτυχία στην ζωή μας, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που ΔΕΝ κάνουν οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι:

[Οι συμβουλές είναι από την Σοφία Εφραιμίδου, Ψυχολόγο Υγείας, MSc.]

1.- Δεν αγνοούν αγνώστους. Ποτέ δεν ξέρεις ποιους καινούργιους ορίζοντες μπορεί να σου ανοίξουν.

2.- Δεν δίνουν με σκοπό να πάρουν.

3.- Δεν δυσπιστούν απέναντι στους εαυτούς τους.

4.- Δεν σκέφτονται... μόνο αισθάνονται!

5.- Δεν παίρνουν τίποτα προσωπικά. Όλα τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, όχι επειδή εμείς τα προκαλέσαμε.

6.- Δεν πιστεύουν ότι ο φόβος τους είναι πραγματικός. Συνήθως φοβόμαστε για πράγματα που μπορεί να συμβούν. Όταν υπάρχει πραγματική απειλή, δεν προλαβαίνουμε να φοβηθούμε. Απλά κάνουμε αυτό που πρέπει.

7.- Δεν αρνούνται να συγχωρέσουν.

8.- Δεν κατηγορούν τους άλλους, ούτε όμως και τον εαυτό τους!

9.- Δεν νιώθουν υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι που δεν θέλουν.

10.- Δεν αγνοούν το ένστικτό τους.

11.- Δεν αντιστέκονται στις αλλαγές.

12.- Δεν βολεύονται σε μια κατάσταση που δεν τους ικανοποιεί...ποτέ!

13.- Δεν προσπαθούν να αλλάξουν κανέναν. Αποδέχονται όλους έτσι όπως είναι.

14.- Δεν είναι φαινομενικά ευτυχισμένοι.

15.- Δεν αγνοούν τα όνειρα και τις εσωτερικές τους επιθυμίες.

16.- Δεν θεωρούν ότι είναι πληγωμένοι και πρέπει να το διορθώσουν.

17.- Δεν κρίνουν τους άλλους.

18.- Δεν παραπονιούνται.

19.- Δεν αποφεύγουν το ρίσκο.

20.- Δεν κατηγορούν τους άλλους και αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την ζωή τους.

papadia

...κ οπως ειπε κ ο συγγραφεας Δ.Ροδοπουλος -για τους πολλους Μ.Καραγατσης

....η μεγαλυτερη εξυπναδα ειναι αυτη που μας οδηγει στην ευτυχια!
...οσο μπορω...οταν μπορω...

saliara

Ευτυχία ε?? :roll:

Δε ξέρω γιατί, αλλά νομίζω ότι έχω καιρό να νιώσω έτσι... Η να δω κάποιον στα μάτια και να το αισθανθώ, έστω ότι είναι εκείνος.. :cry: Απλά περνάω καλά... :?