Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Απολογισμός...

Ξεκίνησε από pixie, Αυγούστου 05, 2009, 11:17:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Κάθε απολογισμός εμπεριέχει, συνείδηση, αμεσότητα και ειλικρίνεια!

Μέσα από ταλαντεύσεις και άπειρα μικρά καθρεφτίσματα, φτάνουμε σε έναν εαυτό βαθύτερα βιωμένο.
Και όντως, μετά από μια τέτοια προσπάθεια η προσέγγιση είναι ουσιαστική και το ''Εγώ'' εκλαμβάνεται ως καθαρό...

pixie

[quote user="pixie" post="322313"]Μήπως ήρθε η στιγμή για κάποια παραδοχή λαθών και αναθεώρηση πορείας? Μήπως τίποτα δεν καταγράφεται τυχαία και είναι καιρός να ξεκινήσουμε το δύσκολο ταξίδι μέσα μας, αυτό που θα μας οδηγήσει πρώτα στον εαυτό μας και μετά στους άλλους?

Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να εσωστραφούμε, να προβληματιστούμε βαθύτερα, να αναζητήσουμε όχι την επιφάνεια πλέον αλλά την ψυχή των πραγμάτων?[/quote]
Δεν ξέρω άκριβώς τον λόγο, αλλά τις μέρες γύρω από την Πρωτοχρονιά επανέρχομαι στα συγκεκριμένα ερωτήματα. 'Εχουν στενέψει τα περιθώρια δράσης, η ελπίδα όμως - έστω και αυτοδιαψευδόμενη συνεχώς - παραμένει.

Είθε κάθε δύσκολη πορεία να μας οδηγήσει σε ένα ξέφωτο που θα καθορίζεται από εμάς τους ίδιους!
Είθε να καταργηθούν τα σύνορα... να εκλείψει κάθε εμπόδιο προς την ευαισθησία και τα σκιρτήματα του νου.

KostasD33

ότι πιο καλό για απολογισμό θα ήταν αυτό ....

"Την επόμενη ζωή μου θέλω να τη ζήσω ανάποδα.
Ξεκινάς από νεκρός κι έτσι το γλιτώνεις αυτό.
Μετά ξυπνάς σε ένα γηροκομείο κι αισθάνεσαι κάθε μέρα και καλύτερα.
Σε πετάνε έξω από το γηροκομείο, γιατί δεν είσαι πλέον τόσο γέρος.
Πηγαίνεις και εισπράττεις τη σύνταξή σου και μετά όταν αρχίζεις να δουλεύεις
σου δίνουν δώρο ένα χρυσό ρολόι και κάνουν πάρτι για σένα την πρώτη μέρα στη δουλειά.
Δουλεύεις τα επόμενα 40 χρόνια μέχρι να γίνεις αρκετά νέος για να χαρείς την ζωή.
Κάνεις πάρτι, πίνεις αλκοόλ και γενικά είσαι 'ατακτούλης'.
Μετά είσαι έτοιμος για το γυμνάσιο.
Στη συνέχεια πας στο δημοτικό, γίνεσαι παιδί, παίζεις.
Δεν έχεις ευθύνες, γίνεσαι βρέφος μέχρι την στιγμή που γεννιέσαι.
Μετά περνάς 9 μήνες κολυμπώντας σε ένα πολυτελές σπα με όλα τα κομφόρ,
κεντρική θέρμανση και πλήρη εξυπηρέτηση, κάθε μέρα και μεγαλύτερο χώρο και νάτο !!! Τελειώνεις σαν...ένας οργασμός..."

[align=right].... από τον Γούντυ Άλλεν[/align]

larus audouinii

καλημέρα  :smile:
Μπέρδεμα. Σε μια ταινία, (που δεν είχα δει το τέλος) ο Μπραντ Πίτ ( από τις ωραίες ταινίες) λόγω κάποιας ασθένειας γεννιέται παππούς, ζαρωμένος με άσπρα μαλλιά, ρυτίδες και καμπούρης. Δυσκολεύεται να περπατήσει, να απαλλαγεί από τα μπαστούνια ως το θαύμα. περπάτησε αλλά πέθανε ο ιερέας- γιατρός. Έμαθε τον ζωοδότη έρωτα σε ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι και συνομίλη του πνευματικά αλλά η φύση ήταν εκτός χρόνου, δεν λειτουργούσε.
Τελικά και έτσι να ήταν, όπως τα λέει ο Γούντι, ζωή χωρίς έρωτα ..υπάρχει ;

pixie

[quote user="larus audouinii" post="372905"]Τελικά και έτσι να ήταν, όπως τα λέει ο Γούντι, ζωή χωρίς έρωτα ..υπάρχει ;[/quote]
Πώς δεν υπάρχει! Μια χαρά... ησύχασε το κεφαλάκι μου! :lol:

Άλλο αν μιλάμε για υποθέσεις εσωτερικές... εκεί όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη μας η γύμνια... όπου τίποτα δεν είναι δικό σου γιατί σε όλα ανήκεις και όλα τα δίνεις...

papadia

[quote user="pixie" post="373412"][quote user="larus audouinii" post="372905"]Τελικά και έτσι να ήταν, όπως τα λέει ο Γούντι, ζωή χωρίς έρωτα ..υπάρχει ;[/quote]
Πώς δεν υπάρχει! Μια χαρά... ησύχασε το κεφαλάκι μου! :lol:

Άλλο αν μιλάμε για υποθέσεις εσωτερικές... εκεί όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη μας η γύμνια... όπου τίποτα δεν είναι δικό σου γιατί σε όλα ανήκεις και όλα τα δίνεις...[/quote]

...εξαρταται τι ορισμο δινει ο καθενας μας στον ερωτα..

αν ορισουμε σαν ερωτα το σεξ...τοτε συμφωνω με την pixie :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

αλλα επειδη εγω σαν ερωτα οριζω το καθε μου αυθορμητο συναισθημα σε καθε τι τριγυρω μου

που μου αρεσει πολυ ...τοτε οχι ζωη χωρις ερωτα δεν υπαρχει..

κ πως οριζω εγω τον ερωτα?

ενα κοκκινο τριανταφυλλο, μια κουοα αχνιστο καφε,

ενα ηλιοβασιλεμα, ενα στιχο, ενα τραγουδι,

μια φετα παγωμενο καρπουζι μεσα στο κατακαλοκαιρο,

μια καλη συντροφια διπλα σου, ενα καλο βιβλιο κ ενα σωρο αλλα

πραματα...

ετσι οπως οριζω κ βιωνω εγω τον ερωτα

σας διαβεβαιω πως καθε μερα ειμαι πολυ ερωτευμενη

παθιασμενα ερωτευμενη...

γενικα ερωτευμενη με τη ζωη κ οτι

εμπεριεχεται σε αυτην...χωρις αυτο να σημαινει βεβαια

οτι αποκλεω τον ερωτα σαν σεξ ...οχι βεβαια