Αντιγράφω από γνωστή Ελληνική Ιστοσελίδα,
Νέα Υόρκη
Την -μοναδική στον κόσμο- εισπνεόμενη ινσουλίνη με την επωνυμία Exubera αποσύρει, [size=18]όχι για λόγους ασφάλειας, αλλά ως ασύμφορη [/size]η παρασκευάστρια εταιρία Pfizer, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Η εισπνεόμενη ινσουλίνη που κυκλοφόρησε στη χώρα μας τον Ιούνιο απαλλάσσει ομάδα διαβητικών από τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης.
Η Pfizer έκρινε ως ασύμφορη την παρασκευή της εισπνεόμενης ινσουλίνης, καθώς είχε περισσότερα έξοδα παρά έσοδα από τη διάθεσή της. Κι αυτό γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία διεθνώς δίσταζαν να συνταγογραφήσουν τη συγκεκριμένη μορφή θεραπείας ιδίως σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό διαβητικών όπως η Βρετανία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.
Οι μοναδικές χώρες που το είχαν πετύχει ήταν η Ελλάδα και η Ιρλανδία, εντούτοις αυτές οι αγορές δεν ήταν αρκετές για να φέρουν κέρδη στην εταιρεία, η οποία αποφάσισε να αποσύρει το προϊόν από την παγκόσμια αγορά.
Για τους Έλληνες διαβητικούς που είχαν μπει σε θεραπεία με εισπνεόμενη ινσουλίνη, η εταιρεία διευκρινίζει ότι θα διαθέτει το προϊόν για τους επόμενους τρεις μήνες, ώστε να μπορέσουν και πάλι να περάσουν με ασφάλεια στη θεραπεία με ενέσεις ινσουλίνης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ... ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ 4 ΕΝΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ, ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑ' ΟΥΜ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ...
ΕΡΕ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....
[size=24]ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ [/size]
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΤΙ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟΣ
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Παναθηναικός είσαι εσύ,και είσαι τόσο γλύκας; ]
xairomai poli pou epitelous 8a uparxei gia tous an8ropous pou to xreiazondai i ispneomeni insoulini!
oloi exoume dikaioma na zoume apla kai omorfa :D
nasia...ase ta glikoulis ston michael dikos mou einai .. :roll:
μακαρι..να ερθει το ευχομαι..γιατι το ζω μεσα στο σπιτι μου το προβλημα...
Soti kai Lila,
Η εισπνεόμενη ινσουλίνη έχει έρθει.. αλλά το πρόβλημα είναι ότι κρίνεται ασύμφορη και έτσι καταργείται από την εταιρία παραγωγής της.
Αυτά
Με εκτίμηση,
Μιχάλης.
Παράθεση από: "Pappas10"Soti kai Lila,
Η εισπνεόμενη ινσουλίνη έχει έρθει.. αλλά το πρόβλημα είναι ότι κρίνεται ασύμφορη και έτσι καταργείται από την εταιρία παραγωγής της.
Αυτά
Με εκτίμηση,
Μιχάλης.
to xero kardia mou edo kai peripou ena mhna...kati legane oti 8a to kaliptoun ta tameia alla os suni8os ta tameia dne kaliptoun tipota...les kai den parakratoun arketa xrimata stous asfalismenous!!!! :D
βρε παιδια δεν εχει να κανει με τα ελληνικα ασφαλιστικα ταμεια... εδω κυκλοφορει τουλαχιστον 3 μηνες...
αποφαση της κατασκευαστριας εταιρειας ειναι η αποσυρση, για καθαρα οικονομικους λογους οπως προς το παρον ισχυριζεται...
μη νομιζετε βεβαια οτι η εισπνεομενη υποκαθιστα ολους τους τυπους ινσουλινης, ουτε και οτι μπορει να χρησιμοποιηθει απο ολους τους διαβητικους (ηλικιας κατω των 18, διανοητικα αναπηρους, καπνιστες, ασθματικους, με διαφορες πνευμονοπαθειες, κλπ... )
σημασια ομως εχει οτι μπορουσε να απαλλαξει καποιες χιλιαδες ανθρωπων απο τουλαχιστον δυο τρυπηματα επιπλεον, καθως και να προσφερει ελπιδες σε χιλιαδες αλλους...
Με... Ναι
Παράθεση από: "Pappas10"Soti kai Lila,
Η εισπνεόμενη ινσουλίνη έχει έρθει.. αλλά το πρόβλημα είναι ότι κρίνεται ασύμφορη και έτσι καταργείται από την εταιρία παραγωγής της.
Αυτά
Με εκτίμηση,
Μιχάλης.
Οι επενδυσεις για την ερευνα νεων φαρμακων ειναι μερικες φορες δις δολλάρια. Απλα οι κρατικοι φορεις (που δεν δινουν δεκαρα για ερευνα) δεν δεχονται να πληρωνουν την κοστολογημενη τιμη του εισπνεομενου φαρμακου με την λογικη οτι υπαρχει φθηνοτερο ενεσιμο.
Αυτα για να αποδοθουν τα του καισαρος τω καισαρι ............
αλήθεια, ποια η διαφορά τιμής?
αρε Μιχαλη..χτες το ακουσα στο ραδιοφωνο και το μυαλο μου πηγε κατευθιαν σε σενα.. Αλλος ενας λογος που επρεπε να ψηφισεις Παπαρηγα.. λενε πως εχει τριχες απο το μουστακι του Σταλιν παντα πανω της.. :D
Κριμα παντως..
Παράθεση από: "heinrich"αλήθεια, ποια η διαφορά τιμής?
Εϊναι, νομίζω, καμμία 30άρα ευρώ στο πακέτο... είναι μεγάλη η διαφορά η αλήθεια είναι. Αλλά ρε μαμώτο, τόσα χρόνια (εγώ μόνο 31) περιμέναμε ένα υποκατάστατο της ένεσης και με το που βγαίνει και λες "επιτέλους" τρως το ξενέρωμα.
Αν και πιστεύω ότι είναι και ψιλο-εκβιαστικό παιχνίδι. Ή θα κάνει την τσατσιά η Νόβο-Νόρντισκ (Νο1 κατασκευάστρια και πάροχος ισοφανικής ενέσιμης ινσουλίνης και φαρμακευτικών προϊόντων για τον ζακχαρώδη διαβήτη στον κόσμο) η οποία εφόσον την εισπνεόμενη ινσουλίνη την έβγαλε άλλη εταιρία με παγκόσμια αποκλειστικότητα, θα έχανε τα κέρατα της.
Ελπίζω να καταφέρει η Νόβο να πάρει τα δικαιώματα. Τότε κάτι μπορεί να γίνει. Συνομοσιολογικό σενάριο αλλά... τέλος πάντων.
Με εκτίμηση
Μιχάλης.
ειναι πολλά τα λεφτά άρη...
δυστηχως για ακομα μια φορα διαπιστωνεις οτι απλα η υγεια των αλλων για μερικους ειναι αδιαφορη
κ ετσι κ εγω οπως κ πολλοι αλλοι θα μεινουμε με τις ενεσεις
κ κανεις αλλος αν δεν το περναει δεν μπορει να τα καταλαβει ποσο ψυχοφθωρο κ οχι μονο ειναι να εισαι αναγκασμενος καθε μερα να τρυπιεσαι.........
Αρκετά είναι αδιάφορα, αυτό είναι το θέμα, και συνήθως ένας από τους λόγους κλειδί είναι η κινητήριος δύναμις Στην πορεία νομίζω πως θα βρεθεί λύση και ως τότε ακόμη ένα σενάριο από παιχνίδια με τον πόνο
einai krima pandos gia ta dollaria tous na min kanoun auto pou prepi diladi dorean ispneomeni insoulini gia tous diavitikous les kai einai gia paixnidi pou thn xreiazondai
Εγω παλι ως μελαχροινη που την εχουν "πειραξει" οι μελιες ανταυγειες θα ελεγα οτι δε χανουμε τιποτα να κανουμε μια διαμαρτυρια με υπογραφες αληθινες (οχι νικς μη τρελλαθουμε κιολας).
Ισως να βρεθει καποιος υπευθυνος που εχει προβλημα (οχι στις τσεπες μονον) και κανει κατι.... χλωμο μεν .... αλλα λεμε τωρα.... ]
8a symfoniso me thn kuria. h eispeomenh insoylinh den einai gia oloys toys diabhtikoys katalhlh.to akousa sto radiofono.
Έστω και για τους μισούς να είναι βρε Κούβα, έστω και για το ένα τέταρτο, έστω και για 100 ανθρώπους, αξίζει τον κόπο να γλιτώσουν την ένεση.
ΤΟ θέμα είναι ότι για τα φράγκα χάνεται η ελπίδα ορισμένων ανθρώπων... και όντας διαβητικός που ΔΕΝ θα χρησιμοποιούσε ΜΟΝΟ την εισπνεόμενη, το θεωρώ άδικο.
Δεν εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα της αλλά το κάτα πόσο αυτή η αποτελεσματικότητα είναι διαθέσιμη και εξετάζεται.
Αυτά.
Με εκτίμηση
Μιχάλης.
Ως προς τις υπογραφές, είναι καλή ιδέα αν και - προς τιμήν του - το Ελληνικό Κράτος είναι το ένα από τα δύο παγκοσμίως που συμπεριέλαβε ΑΜΕΣΩΣ την εισπνεόμενη ινσουλίνη στο συνταγολόγιο του.
ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕεεεεεε...