a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Evitaki στις Νοεμβρίου 07, 2007, 12:45:30 ΜΜ

Τίτλος: Μπακαλιάρος Γιαχνί
Αποστολή από: Evitaki στις Νοεμβρίου 07, 2007, 12:45:30 ΜΜ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
1/2 κιλό πατάτες
1 κιλό κρεμμύδια
1/2 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια,τον ξύνουμε απο τα λέπια χωρίς να βγάλουμε το δέρμα,κόβουμε με μαχαίρι κ αφαιρούμε τα κόκαλα της ραχοκοκαλιάς του κ τον βάζουμε σε νερό,για να ξαρμυρίσει.Τον αφήνουμε όλη την νύχτα,αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό του.

2.Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε πολύ καλά κ βάζουμε τον μπακαλιάρο σε σουρωτήρι να στραγγίσει.

3.Καθαρίζουμε τις πατάτες κ τα κρεμμύδια κ τα κόβουμε σε ροδέλες.Αλείβουμε με λίγο λάδι ένα ταψί κ στρώνουμε τις πατάτες.Πάνω στις πατάτες βάζουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα ψιλοκομμένα κ πιπέρι.

4.Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου κ τα στρώνουμε πάνω στις πατάτες.Ρίχνουμε το λάδι,ραντίζουμε με ξύδι κ προσθέτουμε νερό σχεδόν να σκεπάζει το φαγητό.

5.Ψήνουμε το μπακαλιάρο σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα
Τίτλος:
Αποστολή από: κώστας στις Νοεμβρίου 07, 2007, 01:11:07 ΜΜ
Παράκληση]ένα φλυτζάνι[/i]";
τι σημαίνει "μέτριος φούρνος";
τι σημαίνει "περίπου μία ώρα";
Τίτλος:
Αποστολή από: Evitaki στις Νοεμβρίου 07, 2007, 01:56:50 ΜΜ
ένα φλιτζάνι του τσαγιού
180 C
μπορεί να χρειαστεί μία ώρα ακριβώς μπορεί κ 55 λεπτά
όλοι οι φούρνοι δεν είναι ίδιοι
Τίτλος:
Αποστολή από: κώστας στις Νοεμβρίου 07, 2007, 02:40:20 ΜΜ
Εντάξει, ευχαριστώ.