Fondue μαύρης σοκολάτας
Υλικά
300 γρ. μαύρης σοκολάτας κατά προτίμηση με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.
100 ml κρέμας γάλακτος
150 ml γάλα πλήρες
50 γρ. βουτυράκι (για γυαλάδα και έξτρα λιπαρά)
Αρωμα βανίλιας
4 - 6 τσουρεκάκια ατομικά
1 κουτί ανανά σε φυσικό χυμό (όχι σιρόπι)
3 μπανάνες
Το χυμό μισού λεμονιού
και πορτοκαλια κομματακια
Διεθνής κουζίνα
Αφροδισιακό
Ετοιμασία
Τρίβουμε τη σοκολάτα σε πολύ λεπτά τρίμματα (εγώ, την κόβω σε μικρά κομμάτια και την ψιλοκόβω στη moulinette).
Φέρνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία βρασμού.
Αδειάζουμε τα τρίμματα της σοκολάτας στο σκεύος της fondue.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα κρέμας-γάλακτος μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με αναδευτήρι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί στο υγρό.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε και το υπόλοιπο υγρό και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το άρωμα και τοποθετούμε το σκεύος στη συσκευή της fondue σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σουρώνουμε τις ροδέλες του ανανά και τις κόβουμε σε κύβους.
Κόβουμε την μπανάνα σε κύβους και τους ραντίζουμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Κόβουμε και τα τσουρεκάκια σε κύβους, και το πορτοκαλι σε μικρα κομματια ονειρο!
ειναι αυθεντικα γαλλικα?
Παράθεση από: "_MAIRA_"ειναι αυθεντικα γαλλικα?
αν για να κανουν τη κρεμα γαλακτος
αρμεξαν αγελαδα απο το αμστερνταμ,
σε κουμπωνει????
Παράθεση από: "_MAIRA_"ειναι αυθεντικα γαλλικα?
η fondue εσενα σε τι σου κανει? :twisted: ιταλικη?
ειναι ελβετικια κατα βασει..αλλα στην Γαλλια και στη Ελβετια ειναι σπεσιαλιτε οπως και των τυριων βασικα!! :?
εννοω αν οι συνταγες ειναι αυθεντικες...γαλλικες ή ελβετικες ..οτι ειναι τελοςπαντων
εδώ δεν έχει 'ποινή' άμα χάσει κάποιος την μπανάνα του μέσα στη σοκολάτα? :roll:
Παράθεση από: "plus_"Παράθεση από: "_MAIRA_"ειναι αυθεντικα γαλλικα?
αν για να κανουν τη κρεμα γαλακτος
αρμεξαν αγελαδα απο το αμστερνταμ,
σε κουμπωνει????
εννοείς την μικρή ολλανδέζα που ταχει με-γάλα
Παράθεση από: "heinrich"Παράθεση από: "plus_"Παράθεση από: "_MAIRA_"ειναι αυθεντικα γαλλικα?
αν για να κανουν τη κρεμα γαλακτος
αρμεξαν αγελαδα απο το αμστερνταμ,
σε κουμπωνει????
εννοείς την μικρή ολλανδέζα που ταχει με-γάλα
και αν εφαγε τριφυλλι απο πολωνια???
παλι αμφισβητειται η ονομασια προελευσης???
γιατί, μήπως ξέρουμε πούθε κρατάει η σκούφια των λιπασμάτων που έβαλαν στο τριφύλλι..!?
άσε Μάιρα, μην το ψάχνεις, 'πολίτες του κόσμου' είμαστε όλοι! :lol:
να μου το θυμηθεις.
θα αποδειχτει οτι φταει η παγκοσμιοποιηση..
Όόόόόχι! Είπαμε, μία είναι η συνήθης ύποπτη αυτού του σάιτ]
μου χαλασατε την συνταγη.. :twisted:
.ποτε θα φαμε???μιαμ μιαμ..και μετα οταν τελειωσουν τα φρουτα βγαζουμε τα κουταλακια για την σοκολατα μιαμ μιαμ :roll:
α, εγώ το κομμάτι μου το έκανα! 8) σειρά σου τώρα! :D :lol: