a33.gr
Αθλητικά - Σπορ - Υγεία => Υγεία => Μήνυμα ξεκίνησε από: Teo στις Ιουλίου 07, 2004, 04:34:45 ΜΜ
Αγαπάτε το ποτό δεν αντέχετε όμως με τίποτα την επόμενη μέρα; Μην πτοείστε, υπάρχει λύση και μάλιστα φυτική. Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι αν φάτε φύλλα φραγκοσυκιάς, πριν αρχίσετε να κατεβάζετε τα αγαπημένα σας σφηνάκια, μπορείτε να αποφύγετε κάποια από τα συμπτώματα της επόμενης μέρας όπως τον πονοκέφαλο, τη ξηρότητα του στόματος, τη ναυτία και την κακή διάθεση. Και αυτό γιατί ένα ένζυμο που υπάρχει στα φύλλα φραγκοσυκιάς ( Opuntia ficus-indica - Πολύκλαδος κακτόμορφος θάμνος της οικογένειας των Κακτοειδών ) παράγει μία πρωτεΐνη, η οποία είναι σε θέση να «επισκευάσει» τα κύτταρα που καταστρέφονται από την υπερβολική κατανάλωση αλκόολ.
Τα μυστικά συστατικά της φραγκοσυκιάς
Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση, οι επιστήμονες, δεν προχώρησαν στη συγκεκριμένη έρευνα για να προτείνουν μία θεραπεία για τα συμπτώματα από το μεθύσι.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Δρ Τζέφρι Γουιζ, η συγκεκριμένη μελέτη ανοίγει νέους δρόμους θεραπείας άλλων ασθενειών με παρεμφερή συμπτώματα , όπως για παράδειγμα τη ναυτία που προκαλεί σε κάποιους το ταξίδι με το πλοίο αλλά και σε κάποιους ιούς.
«Σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται στον κόσμο να τρώει φύλλα φραγκοσυκιάς για να αποφύγει τις συνέπειες από το μεθύσι» τονίζει χαρακτηριστικά.
Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι τα φύλλα της φραγκοσυκιάς δεν είναι καθόλου επιζήμια για τον άνθρωπο.
Όπως ο Αμερικανός βιολόγος Τζιμ Κορνετ ο οποίος αναφέρει ότι ο καρπός και τα φύλλα του φραγκόσκυκου, είναι ένα ωραίο σνακ , το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει πολλές ουσίες στον άνθρωπο.
Σαλάτα από φύλλα φραγκοσυκιάς
Στο Μεξικό, τα φύλλα του φραγκόσυκου, (nopal), είναι ένα αγαπημένο σνακ και τρώγονται ευχάριστα ως σαλάτα, με κομματάκια τομάτας, ελαιόλαδο μάραθο και λεμόνι.
Πωλούνται μάλιστα σε όλα τα σούπερ μάρκετ, με το κιλό.
Ο Αμερικανός βιολόγος ξεκαθαρίζει, ότι το συγκεκριμένο είδος κάκτου, δεν έχει καμία σχέση με τον κάκτο Agave από τα φύλλα του οποίου παράγεται η γνωστή σε όλους τεκίλα
Στη Μάνη τα φραγκόσυκα, αποτελούν εύγεστο και αγαπημένο φρούτο για ντόπιους και ξένους. Οι περισσότεροι όμως τρώνε μόνο τους καρπούς ενώ κάποιοι βράζουν τα φύλλα του και πίνουν το ζωμό τους.