a33.gr

Αθλητικά - Σπορ - Υγεία => Υγεία => Μήνυμα ξεκίνησε από: pixie στις Σεπτεμβρίου 21, 2009, 01:35:04 ΜΜ

Τίτλος: REIKI...
Αποστολή από: pixie στις Σεπτεμβρίου 21, 2009, 01:35:04 ΜΜ
'Εχω ελάχιστες πληροφορίες για το Reiki εκτός του ότι θεωρείται σημαντικό μέσο αυτο-θεραπείας και ευρέως διαδεδομένο εδώ στον a33...  ;-)  :mrgreen:

Πολλά έχουν γραφεί και πιο πολλά έχουν ειπωθεί για τις ενέργειες Reiki. Αλλοι θεωρούν, λοιπόν, ότι είναι σύστημα θεραπείας και το αποδέχονται έτσι, γιατί σε κάποιες συνεδρίες έχουν αισθανθεί τα ευεργετικά του οφέλη, χωρίς όμως να το ψάξουν παραπέρα.

'Αλλοι πάλι, έχοντας αισθανθεί τα ευεργετικά του αποτελέσματα, έχουν μπει στην διαδικασία να πάρουν τις μυήσεις του Reiki, για να μπορούν να ωφελήσουν τον εαυτό τους και ίσως και το κοντινό τους περιβάλλον, χωρίς όμως να προσπαθήσουν να μπουν πιο βαθιά στην ενέργεια αυτή.

Και άλλοι, αισθανόμενοι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο "σάρκα και οστά", αλλά υπάρχει και "κάτι άλλο" πέρα από αυτό που βλέπουν, με το Reiki άνοιξαν την πόρτα της πνευματικής τους εξέλιξης, αναζητώντας το ενοποιό στοιχείο που θα τους έφερνε σε εκδήλωση ολόκληρης της ύπαρξης τους.
Κάθε φορά που γειώνουμε τις ανώτερες ενέργειες του Εαυτού μας, θεραπεύουμε και ένα κομμάτι του φυσικού κόσμου, την Γη μας και ότι ζει και υπάρχει πάνω της.

Μ' αυτήν την έννοια της θεραπείας, λοιπόν, το Reiki προφανώς θεραπεύει τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, έτσι ώστε να είμαστε συνολικά υγιείς.


Ας με πληροφορήσουν σαφέστερα οι καλώς επιστάμενοι! ;-)
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: KostasD33 στις Σεπτεμβρίου 21, 2009, 01:50:59 ΜΜ
Τι μου θύμισες τώρα......
Ένα από τα πιο σουξεδιάρικα θέματα στο φόρουμ αφορούσε το Ρείκι  .....
εδώ >> καλημερα απο φρεσκο αιμα! (//http)
μέσα σε λίγες ώρες περίπου 300 απαντήσεις.....
Εξαντλήθηκαν τα πάντα....
και ρέικι φυσικά αμφιβάλλω αν μάθαμε τι είναι
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: pixie στις Σεπτεμβρίου 21, 2009, 06:15:51 ΜΜ
:mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Ας είναι... Να, κάτι βρήκα στο διαδίκτυο cλopy, έτσι για να λύσουμε την απορία μας τέλος πάντων...


TO REIKI είναι μία Ιαπωνική λέξη.
Η συλλαβή REI αναφέρεται στην παγκόσμια απεριόριστη ενέργεια..
Ειναι η ζωτική δύναμη της ζωής, η ενέργεια που ρέει μέσα σε όλα τα ζωντανά πλάσματα.


TO REIKI είναι μία μέθοδος εναρμόνισης, ένα σύστημα επαναφοράς και ενεργοποίησης της κοσμικής ενέργειας της ζωής. Ένα τέλειο σύστημα αυτοθεραπείας που προσαρμόζεται σ' αυτόν που το χρειάζεται. Ενεργοποιεί ποιότητες της ανθρώπινης ύπαρξης. Έρχεσαι σε ενότητα με τον εαυτό σου για την προσωπική σου ανάπτυξη και ολοκλήρωση.
Μέσω της μύησης του RΕΙΚΙ αποκτάς την επαφή σου και αφυπνίζεσαι ως προς την ήδη υπάρχουσα ενέργεια της ζωής και τα θεραπευτικά σου κανάλια καθαρίζουν.


Το REIKI ενεργοποιεί την βασική ενέργεια του ανθρώπου, την ενέργεια κουνταλίνη, όπως είναι γνωστή. Είναι η σεξουαλική ενέργεια που βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής στήλης, στην λεκάνη, στο πρώτο ενεργειακό κέντρο.
Αυτή η ενέργεια καθώς παίρνει τον δρόμο προς τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα κινείται σε αυτά σαν τροχός και τα κέντρα καθαρίζουν από τυχόν μπλοκαρίσματα που έχουν, και γίνονται τσάκρας, τσάκρα είναι τροχός που γυρίζει.
Καθώς τώρα η ενέργεια κινείται στα τσάκρας, τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται στην καθημερινότητα σου, συναισθήματα και καταστάσεις που πρέπει να συνειδητοποιήσεις ξεκαθαρίζουν και παίρνουν τον δρόμο της συνειδητότητας.
Καθώς η ενέργεια των τσάκρας ανεβαίνει και στο έβδομο κέντρο, εκεί ενώνεται με την ζωτική, την συμπαντική, την πνευματική ενέργεια. Η θεραπευτική μύηση της μεθόδου REIKI έχει σαν αποτέλεσμα την ένωση με την ζωτική-πνευματική ενέργεια.

Αυτο δεν είναι κάτι καινούργιο, συμβαίνει απο τα πανάρχαια χρόνια στον άνθρωπο, ο άνθρωπος είναι μέρος αυτής της συμπαντικής ενέργειας και είναι στην φύση του να ανήκει και να ενώνεται μ'αυτήν.
Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα συναντήσουμε τα Ελληνικά μυητικά μυστήρια, που είχαν ως αποτέλεσμα την ένωση με το θεικό.
Και αν πάμε πιο πίσω, θα δούμε ότι ο τρόπος που ο άνθρωπος ηρεμούσε και μετέδιδε θεραπευτική θερμότητα, ήταν μέσω των χεριών του. Στην ιστορία υπήρξαν οι θεραπαινίδες που ήταν έμπιστες γυναίκες που έκαναν θεραπεία με τα χέρια στον Οδυσσέα.
Εξάλλου το ρήμα θέρω σημαίνει ζεσταίνω, θερμαίνω, και από εκεί βγαίνει και η θεραπεία.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που το REIKI το παρουσιάζουν κάποιοι που έχουν εμπειρία από αυτό, σαν ζέστη, είναι αυτή η ενέργεια που μεταφέρεται σαν θεραπευτική θερμότητα και βιώνεται σαν θεραπεία. Σκέψου απλά τι κάνεις όταν χτυπάς ή πονάς κάπου στο σώμα σου. Αμέσως αγγίζεις με τα χέρια!!!
Η μέθοδος REIKI δεν είναι λοιπόν από παρθενογένεση, απλώς την αναβίωσε ο Μικαόμι Ουσούι στο τέλος του 19ου αιώνα.
Eίναι παγκοσμίως γνωστή πάνω απο έναν αιώνα, σαν μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος. Αγγίζει σε όλα τα επίπεδα τον άνθρωπο - σωματικά, νοητικά, ψυχικά, πνευματικά.
Ο Ουσούι ονόμασε αυτήν την θεραπευτική μέθοδος REIKI που είναι μια Iαπωνική λέξη και σημαίνει ζωτική,συμπαντική ενέργεια.

Oποιος μυηθεί στο REIKI ή κάνει θεραπείες REIKI δεν σημαίνει οτι ασχολείται με κάποια (ανατολική) θρησκεία.
Το REIKI δεν είναι θρησκεία, ούτε αίρεση.

Επίσης το REIKI σαν θεραπευτική μέθοδος δεν αντικαθιστά την ιατρική περίθαλψη.
Το REIKI δεν είναι φάρμακο. Είναι μία καθαρά προσωπική εμπειρία.
Είναι το άνοιγμα της συνειδητότητας σου και η ποιότητα που μπορείς να φέρεις στην ζωή σου.

Είναι ένας τρόπος με τον οποίο η αρμονία, η ισορροπία, η ηρεμία, η επίγνωση, η χαρά, η ανθρωπιά και πολλές άλλες αλλαγές εμφανίζονται στην ζωή του ανθρώπου, που ποικίλουν, ανάλογα με τις ανάγκες του. Αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες να συμβούν γιατί συμβάλλουν στη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία...


 ;-)  :roll:
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: rain στις Σεπτεμβρίου 21, 2009, 08:06:55 ΜΜ
γμτο όταν βλέπω ολόκληρο κατεβατό δεν καταλαβαίνω το απλό.
Με συνοπτικά λόγια πως το κάνουν το ρείκι?
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: cna στις Σεπτεμβρίου 21, 2009, 09:24:15 ΜΜ
Θεωρητικά με μετάδοση ενέργειας μέσω των χεριών και εν μέσω αυτοσυγκέντρωσης από τον θεραπευτή προς τον ασθενή. Το θεωρητικά αναφέρεται στις αμφιβολίες που εγείρονται από τέτοιου είδους διαδικασίες.
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: black_velvet στις Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:51:20 ΜΜ
[quote user="KostasD33" post="325136"]Τι μου θύμισες τώρα......
Ένα από τα πιο σουξεδιάρικα θέματα στο φόρουμ αφορούσε το Ρείκι  .....
εδώ >> καλημερα απο φρεσκο αιμα! (//http)
μέσα σε λίγες ώρες περίπου 300 απαντήσεις.....
Εξαντλήθηκαν τα πάντα....
και ρέικι φυσικά αμφιβάλλω αν μάθαμε τι είναι[/quote]


[size=24]κέιτι ζεις, εσύ μας οδηγείς!!!! (//http)[/size]

Μπήκα μόνο και μόνο για να βάλω το λινκ. Είναι η μοναδική φορά που με πρόλαβε κάποιος άλλος.  :mryellow:

Υ.Γ. Ανοίχτηκαν άλλα 2-3 σχετικά θέματα από τότε. Κι υπήρχε, νομίζω, κι άλλο ένα πριν την κέιτι. (Μια αναζήτηση θα βοηθήσει  ;-) ).
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: kuria στις Σεπτεμβρίου 22, 2009, 08:30:32 ΜΜ
[quote user="rain" post="325179"]γμτο όταν βλέπω ολόκληρο κατεβατό δεν καταλαβαίνω το απλό.
Με συνοπτικά λόγια πως το κάνουν το ρείκι?[/quote]

[albumimg]12096[/albumimg]

επειδή το ρείκι ανήκει στην κατηγορία των τονοειδών και είναι ακανθοπτερύγιο ψάρι της οικογενείας των σκομβροειδών, συνήθως το κάνουν σε κομμάτια στο τηγάνι ή στο φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδια, σκόρδο και  μπόλικο μαϊντανό...
 :lol:
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: pixie στις Σεπτεμβρίου 22, 2009, 08:39:47 ΜΜ
Ααααααααα! Έτσι... έτσι... :shock:  ;-)

Δεν βάζουν δενδρολίβανο? :evil:  :evil:

'Ακουσα και για ένα ξυνόμηλο με καρφωμένα κανελλογαρύφαλα που το χώνεις απευθείας στο στόμα του Reiki! :oops:  :mrorange:
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: kuria στις Σεπτεμβρίου 22, 2009, 08:48:43 ΜΜ
οχι βρε pixie μου... αλλο reiki κι αλλο rain...  :lol:
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: pixie στις Σεπτεμβρίου 22, 2009, 08:54:35 ΜΜ
[quote user="kuria" post="325294"]οχι βρε pixie μου... αλλο reiki κι αλλο rain...  :lol: [/quote]

Ααααα! Εγώ είδα ορθάνοιχτη τη μπουκαπόρτα της κιβωτού κι είπα να την κλείσω να σαλπάρουμε... ;-)  :mryellow:

Στο φινάλε ας πάρουμε και το Reiki μαζί να μην θεωρηθούμε εκτός θέματος... καταλαβαίνεις... :mrgreen:


ΥΓ. Το σφουγγαρόπανο να μην ξεχάσουμε! :evil:
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: kuria στις Σεπτεμβρίου 22, 2009, 09:04:27 ΜΜ
προβλεπεται παλι σφουγγαροπανο παρτυ στα διασπαρτα...  :lol:
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: black_velvet στις Σεπτεμβρίου 22, 2009, 10:19:50 ΜΜ
Γιατί; δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

Το γέλιο κάνει καλό στην Υγεία.  ;-)  :mryellow:
Τίτλος: Re: REIKI...
Αποστολή από: rain στις Σεπτεμβρίου 22, 2009, 10:40:23 ΜΜ
[quote user="kuria" post="325291"][quote user="rain" post="325179"]γμτο όταν βλέπω ολόκληρο κατεβατό δεν καταλαβαίνω το απλό.
Με συνοπτικά λόγια πως το κάνουν το ρείκι?[/quote]

[albumimg]12096[/albumimg]

επειδή το ρείκι ανήκει στην κατηγορία των τονοειδών και είναι ακανθοπτερύγιο ψάρι της οικογενείας των σκομβροειδών, συνήθως το κάνουν σε κομμάτια στο τηγάνι ή στο φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδια, σκόρδο και  μπόλικο μαϊντανό...
 :lol:[/quote]
ρεεεε με δουλεύεις εσύ αλλα δεν μπορώ να το αποδείξω  :razz:  :razz:

[quote user="cna" post="325194"]Θεωρητικά με μετάδοση ενέργειας μέσω των χεριών και εν μέσω αυτοσυγκέντρωσης από τον θεραπευτή προς τον ασθενή. Το θεωρητικά αναφέρεται στις αμφιβολίες που εγείρονται από τέτοιου είδους διαδικασίες.[/quote]
το 'πιασα μεγάλε. Μασάζ με αυτοσυγκέντρωση???