a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σιροπιαστά - Παραδοσιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 25, 2005, 09:59:34 ΠΜ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Για τη ζύμη
2 αυγά
1/2 φλιτζανιού γιαούρτι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι baking soda
Για το σιρόπι
1.5 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι κανέλα
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά ώστε να έχουμε έτοιμο το σιρόπι.
Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και τη σόδα, χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πολύ ζεστό. Ρίχνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε ένα χαρτομάντιλο. Βουτάμε το καθένα στο σιρόπι και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Σερβίρονται ζεστοί.
Παράθεση από: "Ntama"Λουκουμάδες
2 αυγά
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι baking soda
--Για το σιρόπι--
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι κανέλα
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί του σιροπιού για 5 λεπτά ώστε να έχουμε έτοιμο το σιρόπι.
Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και τη σόδα, χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πολύ ζεστό. Ρίχνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε ένα χαρτομάντιλο. Βουτάμε το καθένα στο σιρόπι και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Σερβίρονται ζεστοί.