a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σοκολάτα - Τούρτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Φεβρουαρίου 11, 2010, 08:06:28 ΜΜ
(http://www.a33.gr/files/images/1037/dsc06060.jpg)
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 κουτί σαντιγύ μόρφατ
2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια ή Μασκαρπόνε
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, μεσαίο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, άχνη, μεσαίο
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας νεσ καφέ
Σκόνη κακάο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπάμε το μόρφατ, τη ζάχαρη και τα ασπράδια από τα αυγά.
Χτυπάμε χωριστά το τυρί, τη ζάχαρη άχνη και τους κρόκους από τα αυγά.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα να γίνουν ένα. Ρίχνουμε μέσα στο γάλα το νεσ καφέ. Βρέχουμε τα σαβαγιάρ μέσα στο γάλα και στρώνουμε τα μισά σε πυρέξ. Απλώνουμε το μισό μείγμα και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, βουτηγμένα στο γάλα. Απλώνουμε και το υπόλοιπο μείγμα - κρέμα. Τέλος ρίχνουμε με το σουρωτήρι πάνω στο γλυκό σκόνη κακάο. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον