a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:00:03 ΠΜ
Υλικά:
1 κουτ .ελαιόλαδο
1/2 κιλό φιλετάκια κοτόπουλου σε κυβάκια
150 γρ.τυρί τριμμένο να λιώνει
2 κουτ.μαιντανός ψιλοκομμένος
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας (450 γρ.)
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε τους κύβους του κοτόπουλου για 10 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές , να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Με σπάτουλα το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτετε το τυρί, τον μαιντανό ,αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας σε φύλλο και τη χωρίζετε σε 4 όμοια κομμάτια.
Μοιράζετε το μίγμα του κοτόπουλου στην άκρη του κάθε κομματιού της ζύμης.
Αλείφετε τις άκρες με λίγο αυγό και διπλώνετε στα δύο, ώστε να σκεπάσετε τη γέμιση,πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν καλά.
Με κοφτερό μαχαίρι κάνετε μερικές χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφετε με το υπόλοιπο αυγό.
Βάζετε τα δεματάκια σε ταψάκι και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσουν.
Σερβίρετε με βρασμένα λαχανικ...