a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:04:36 ΠΜ

Τίτλος: Κολοκυθοτυρόπιτα
Αποστολή από: ChEf στις Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:04:36 ΠΜ
(http://www.a33.gr/files/images/6331/pita2_400.jpg)



Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ή φύλλο κουρού
4 κολοκυθάκια μέτρια
4 φέτες μπέικον
¼ τυρί φέτα
Μισή κούπα ρεγκάτο
Άνηθο
Δυόσμο
1 μικρό κρεμμύδι
Πιπέρι
150 ml κρέμα γάλακτος light
Λίγο λάδι
 
Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελάχιστο λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο μπέικον. Αφού τα΄αφήσουμε για λίγο , ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τ΄ αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους΄. Μόλις μείνουν με το λάδι τους σβήνουμε τη φωτιά και τα΄αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ακακατεύουμε ελαφρά. Σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω τη γέμιση. Τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε μ΄ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά

Παρατηρήσεις


Τα κολοκυθάκια με το ανακάτεμα στην κατσαρόλα θα λιώσουν αρκετά και έτσι γλιτώνουμε το τρίψιμο.
Προσοχή τα φετάκια  να είναι λεπτά.
Αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος αντικαταστήστε με ένα αυγό και μισή κούπα γάλα, αλλά η κρέμα του πάει πολύ!
Δοκιμάστε πριν βάλετε αλάτι γιατί τα τυριά και το μπεικον  αρκούν.