a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Αρτοσκευάσματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:05:46 ΠΜ
Υλικά
500 γρμ ίσως και λίγο παραπάνω αλεύρι ολικής άλεσης
30 γρμ μαγιά
100 γρμ λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι
δυόσμο, κολιανδρο ,άνηθο
200 γρμ ελιές χωρις κουκούτσι
λίγο σουσάμι
αλάτι
Εκτέλεση
Γυαλίζουμε λίγο το κρεμμύδι στο τηγάνι, αφού το ψιλοκοψουμε. Δεν το τσιγαρίζουμε.
Βάζουμε σε λεκάνη, το νερό χλιαρό, το αλάτι τη μαγιά, το λάδι και τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε, προσθέτοντας το αλεύρι. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τις ελιές και τα μυρωδικά.
Βάζουμε τη ζύμη σε μέτριο ταψί, πασπαλίζουμε με σησάμι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 β.
Η ζύμη που θα πάρετε δεν θα είναι σαν του ψωμιού. Θα είναι πιο σφιχτή, από του κεικ τη ζύμη.