a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Κρεατικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:08:21 ΠΜ
Υλικά
1 πακέτο μαριναρισμένο αγριογούρουνο του ½ κιλού.
¼ Φλυτζάνας λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
2 φλυτζάνες μαύρο κρασί μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί απλό με 1 κουταλια ζάχαρη.
3 μεγάλα πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
λίγο μοσχοκάρυδο,
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακόμη,
1 ποτήρι νερό ζεστό (προαιρετικά),
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζω το κρέας από την μαρινάτα και το κόβω σε λεπτές φέτες.
Το σοτάρω σε βαθύ τηγάνι και κατόπιν προσθέτω τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάροντάς τα ελαφρά.
Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα πορτοκάλια, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την ζάχαρη, εκτός από το κρασί και το κορν φλάουρ.
Το αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Σε λίγο, το δοκιμάζω αν έχει βράσει και το αλατίζω να νοστιμίσει.
Διαλύω κατόπιν σε ½ ποτηρι νερό το κορν φλάουρ και περιχύνω το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να μην κολλήσει η σάλτσα.