a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ποτά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 28, 2007, 04:37:46 ΜΜ
Κρασί είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Τα κρασιά τα οποία παρασκευάζονται από άλλα φρούτα πάντα φέρουν την αντίστοιχη ονομασία. Η χημική σύσταση του κρασιού είναι περίπου 87.7% νερό, 11% αλκοόλ, 1% οξέα, and 0.2% τανίνες.
Για να γίνει το κρασί, χρησιμοποιούνται σταφύλια.
Υπάρχουν διάφορα βήματα επεξεργασίας κατά την παραγωγή του κρασιού . Αρχικά, τα σταφύλια αφήνονται να ωριμάσουν στον αμπελώνα έως ότου επιτύχουν την κατάλληλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία είναι περίπου 18% ή περισσότερο, καθώς και το κατάλληλο επίπεδο οξύτητας.
Όταν άλλα φρούτα ζυμώνονται για να παράγουν ένα είδος κρασιού, το όνομα των φρούτων συμπεριλαμβάνεται, όπως στο κρασί ροδάκινων και το κρασί βατόμουρων.
(http://www.food-info.net/images/winemakingold.jpg)