a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Κρέμες - Παγωτά => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:42:41 ΜΜ

Τίτλος: Παγωτό Βανίλια
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:42:41 ΜΜ
Παγωτό
Η βάση του καλού παγωτού είναι το γάλα, οι κρόκοι αυγών, η κρέμα και, φυσικά, η ζάχαρη. Εδώ έχουμε συνταγή για παγωτό με γεύση βανίλιας, σοκολάτας, μόκα και μάνγκο. Η βανίλια για πολλούς αιώνες πίστευαν ότι είχε θεϊκή προέλευση λόγω της εξαίσιας γεύσης της, ενώ μελέτες έδειξαν ότι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για το νευρικό μας σύστημα. Για τη σοκολάτα και τον καφέ, επίσης, πολλοί πιστεύουν ότι έχουν εξαιρετικές ιδιότητες για την εγκεφαλική μας λειτουργία, ενώ το μάνγκο είναι μια πολύ χρήσιμη πηγή βιταμίνης Ε, σιδήρου και βιταμίνης C.


Παγωτό βανίλια

 
3 κρόκοι αυγών
300 γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ασπαρταμη
1 κλωναράκι βανίλια ή μια βανίλια


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το κλωναράκι βανίλιας κάθετα χαραγμένο ή με τη βανίλια. Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ασπαρτάμη και προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε όλο αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τους 84-85° C. Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα άλλο κρύο σκεύος. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον 5 φορές. Όσες φορές ανακατεύουμε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε ως προς την υφή του παγωτού, εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή οπότε θ' ακολουθήσουμε τις οδηγίες χρήσης της.
Τίτλος: Παγωτό
Αποστολή από: gon στις Σεπτεμβρίου 24, 2005, 11:45:34 ΜΜ
Παγωτό


3 κρόκοι αυγών
300 γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ασπαρταμη
1 κλωναράκι βανίλια ή μια βανίλια


Παγωτό βανίλια
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το κλωναράκι βανίλιας κάθετα χαραγμένο ή με τη βανίλια. Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ασπαρτάμη και προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε όλο αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τους 84-85° C. Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα άλλο κρύο σκεύος. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον 5 φορές. Όσες φορές ανακατεύουμε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε ως προς την υφή του παγωτού, εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή οπότε θ' ακολουθήσουμε τις οδηγίες χρήσης της.


Παγωτό σοκολάτα
Προσθέτουμε στο γάλα 2 κουταλιές της σούπας κακάο.

Παγωτό μόκα
Προσθέτουμε στο γάλα 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ.

Παγωτό μάνγκο
Προσθέτουμε στο γάλα 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο πολτοποιημένο μαζί με το χυμό
από 1 λεμόνι.
Τίτλος:
Αποστολή από: papi στις Μαΐου 22, 2007, 08:11:58 ΜΜ
Παγωτό Βανίλλια

-Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι

-Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει

-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά

-Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς

-Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα

-Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό

-Αποσύρετε από τη φωτιά

-Αφήνετε να κρυώσει

-Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος

-Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή
Τίτλος:
Αποστολή από: papi στις Μαΐου 22, 2007, 08:19:00 ΜΜ
Παγωτό κρέμα

-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει

-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη

-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς

-Χαμηλώνετε τη φωτιά

-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει

-Αποσύρετε από τη φωτιά

-Προσθέτετε τις βανίλλιες

-Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή