Παγωτό σοκολάτα - 3 φλυτζάνια γάλα
- 5 αυγά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τριμμένη σοκολάτα ή κομμένη σε κομμάτια
- 2 βανίλλιες
-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Διαλύετε στο γάλα την σοκολάτα
-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλλιες
-Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή