Παγωτό Πεπόνι- 3 φλυτζάνια γάλα
- 5 αυγά
- 1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια κομμένο πεπόνι
- 2 βανίλλιες
-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τo 1 φλυτζάνι ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλλιες
-Αφήνετε να κρυώσει
-Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και κόβετε το πεπόνι
-Σε ένα μπωλ το ζυμώνετε με τη ζάχαρη να λιώσει
-Το προσθέτετε στην κρύα κρέμα
-Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή