a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Μαρμελάδες - Κουταλιού => Μήνυμα ξεκίνησε από: KiSSeS στις Ιουλίου 13, 2005, 04:38:15 ΜΜ
Υλικά
6-7 περγαμόντα
1 κ. ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα περγαμόντα στον τρίφτη να φύγει η εξωτερική επιδερμίδα, τα χαράζουμε στα 4 ή 5 κομμάτια και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κάνουμε ρολάκι και τα στερεώνουμε με 2-3 οδοντογλυφίδες. Βάζουμε σε δυο μεγάλες κατσαρόλες νερό να βράσει. Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε στη μια τα περγαμόντα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην άλλη κατσαρόλα με το βραστό νερό και εκεί τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά ώστε να μαλακώσουν (πέφτουν όταν καρφώνονται με οδοντογλυφίδα). Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε 24 ώρες και τα ξαναβράζουμε ώστε να δέσουν κανονικά. Στο τέλος του βρασίματος στύβουμε και 1-2 λεμόνια.