a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Επιδόρπια Φρούτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 02:49:04 ΜΜ
Αχλάδια με σοκολάτα και φρέσκο βούτυρο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-4 αχλάδια
-160 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
-50 γραμ. φρέσκο βούτυρο
--------------------------------------------------------------------------------
-Για το σιρόπι:
--------------------------------------------------------------------------------
-750 ml. γλυκό κρασί
-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. -Καθαρίζετε τις φλούδες από τα αχλάδια και τα βράζετε 20 λεπτά στο σιρόπι που θα φτιάξετε βράζοντας το κρασί με τη ζάχαρη.
2. -Τα στραγγίζετε καλά και κρατάτε ½ φλιτζάνι απ` το σιρόπι και προσθέτετε σ` αυτό την κουβερτούρα σε κομμάτια και το φρέσκο βούτυρο.
3. -Δένετε σε ελαφριά σάλτσα.
4. -Περιχύνετε τα αχλάδια με τη σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά