a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Επιδόρπια Φρούτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ntama στις Ιουλίου 16, 2005, 06:07:03 ΠΜ

Τίτλος: Κυδώνια με καρύδα γκρατινέ
Αποστολή από: Ntama στις Ιουλίου 16, 2005, 06:07:03 ΠΜ
ΚΥΔΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΓΚΡΑΝΤΙΝΕ  



-3 κυδώνια
-60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
-χυμό από 1 λεμόνι
-2 κρόκοι αυγών
-300 ml κρέμα γάλακτος
-150 γρ. ζάχαρη
-3 κουτ. της σούπας τριμμένη καρύδα




1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 °C. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα περιχύνουμε με το χυμό 1 λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
2. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για γκρατινέ και μοιράζουμε σ' αυτά τις φετούλες των κυδωνιών, φροντίζοντας σε κάθε στρώση να τοποθετήσουμε κομματάκια βουτύρου. Τοποθετούμε τα σκεύη στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
3. Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσουμε αφράτο και ανοιχτόχρωμο μίγμα, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
4. Βγάζουμε τα σκεύη με τα κυδώνια από το φούρνο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα. Περιχύνουμε με το μίγμα των κρόκων και ξαναψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι το γλύκισμα να γκρατιναριστεί.
5. Σερβίρουμε τα κυδώνια από το ίδιο το σκεύος τους, ζεστά.