a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Επιδόρπια Φρούτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Ιουνίου 18, 2006, 01:24:37 ΠΜ

Τίτλος: Σοκολατένιες θήκες με Αχλάδι
Αποστολή από: Jezebell στις Ιουνίου 18, 2006, 01:24:37 ΠΜ
Σοκολατένιες θήκες με αχλάδι
Προετ.: 30' (+10' αναμονή), Ψήσιμο: 30' (Μέτριας δυσκολίας)

Υλικά για 6 άτομα






•   150 γρ. βούτυρο
•   240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•   2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
•   1 κρόκο αυγού
•   1 κουταλιά της σούπας ρούμι
•   1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
•   200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
•   2 γιαούρτια με φρούτα
•   2 αχλάδια κομπόστας κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση


1.  Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2.  Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
3.  Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο, τον κρόκο του αυγού και το ρούμι.
4.  Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι ν' αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη.
5.  Την αφήνετε λίγο να σταθεί και, κατόπιν, την ανοίγετε με τα χέρια σε χοντρό φύλλο.
6.  Στρώνετε το φύλλο σε στρογγυλά φορμάκια.
7.  Τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία και ψήνετε 25'-30' (βάζοντας αλουμινόχαρτο και όσπρια, για να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα).
8.  Κατόπιν, βουτάτε τα άδεια ταρτάκια σε λιωμένη σοκολάτα, ώστε να καλυφθούν εξωτερικά και εσωτερικά.
9.  Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γαρνίρετε με το γιαούρτι και τα αχλάδια.

Στην αγορά θα βρείτε πολλά γιαούρτια με γεύση φρούτων. Για την τάρτα αυτή, όμως, είναι ιδανικά το αχλάδι και το μήλο.