a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Θαλασσινά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Ιουλίου 02, 2006, 12:52:35 ΠΜ

Τίτλος: Πεσκανδρίτσα
Αποστολή από: Jezebell στις Ιουλίου 02, 2006, 12:52:35 ΠΜ
ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ

Υλικά

1 1/2 κιλό πεσκανδρίτσα ή ροφό

1/2 κιλό σέλινο

1/3 κούπας λάδι

1/3 κούπας χυμό λεμονιού

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 κρόκο αυγού

κόκκους πιπεριού
 
 
Εκτέλεση
 
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το λάδι και το πιπέρι. Αφού βράσουν, τα βάζουμε στραγγισμένα μέσα σ' ένα πυρέξ. Στο ίδιο ζουμί που έβρασαν τα κρεμμύδια, βάζουμε να βράσουν τα σέλινα. Τα βγάζουμε κι αυτά στραγγισμένα και τα τοποθετούμε στο πυρέξ, πάνω από τα κρεμμύδια. Στο ίδιο ζουμί, βάζουμε να βράσει η πεσκανδρίτσα. Θέλει περίπου 20 λεπτά βράσιμο. Αφού βράσει το ψάρι, το τοποθετούμε μέσα σε μια πιατέλα. Σ' ένα πιάτο, βάζουμε τον κρόκο του αυγού, το λεμόνι και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε να γίνουν αυγολέμονο. Περιχύνουμε μ' αυτό, το ψάρι.