a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Κρέμες - Παγωτά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Ιουνίου 18, 2006, 01:23:05 ΠΜ
Τάρτα σοκολάτα με κουαντρό
Προετ.: 30' (+40' αναμονή), Ψήσιμο: 20' (Μέτριας δυσκολίας)
Υλικά για 8 άτομα
Για την τάρτα
• 100 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γρ. αλεύρι
• 50 γρ. σκόνη από λευκή αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο μπλέντερ
Για την κρέμα σοκολάτας
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος
• 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 60 γρ. βούτυρο
• 10 γρ. μέλι
• 50 γρ. κουαντρό
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε την τάρτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη, που την αφήνετε να ξεκουραστεί 30' στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνετε το βούτυρο, το μέλι και το κουαντρό.
3. Στο τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, που έχετε ζεστάνει στους 60° C περίπου.
4. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανοίγετε τη ζύμη σε 8 ατομικές φόρμες τάρτας και ψήνετε στους 170° C, ώσπου να ροδίσουν πολύ καλά οι τάρτες.
5. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις γεμίζετε με την κρέμα σοκολάτας.
Το κουαντρό, όπως και το Γκραν Μαρνιέ, είναι λικέρ πορτοκαλιού και ταιριάζει πολύ με την κουβερτούρα.