a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Σοκολάτα - Τούρτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Νοεμβρίου 11, 2006, 03:35:53 ΜΜ

Τίτλος: Ατομικά Μους Αμαρέττο με σάλτσα Σοκολάτας
Αποστολή από: Jezebell στις Νοεμβρίου 11, 2006, 03:35:53 ΜΜ
Παράθεση από: "Ntama"ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΟΥΣ ΑΜΑΡΕΤΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  



115 γρ. έτοιμα μπισκοτάκια Αμαρέττο
4 κουτ. της σούπας λικέρ Αμαρέττο
350 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένη σε 3 κουτ. της σούπας κρύο νερό
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος




ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


225 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα μπίτερ (πικρή), σπασμένη σε κομμάτια
1¼ φλιτζανιού ελαφριά κρέμα γάλακτος
4 κουτ. της σούπας ζάχαρη





1. Βουτυρώνουμε ελαφρά 8 μικρά, ατομικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ ή σουφλέ. Στρώνουμε στο καθένα από ένα μικρό στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας, βουτυρωμένο και αυτό. Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με ένα γουδοχέρι μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Εναλλακτικά τα περνάμε από το μπλέντερ.
2. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα και το λικέρ Αμαρέττο σε μπεν μαρί και λιώνουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ετοιμάσουμε βελούδινο μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
3. Λιώνουμε τη ζελατίνη πάνω από καυτό νερό και την προσθέτουμε στο μίγμα της λευκής σοκολάτας. Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από τα ψίχουλα των μπισκότων και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.
4. Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας από τα ψίχουλα που έχουν απομείνει σε κάθε φορμάκι και μοιράζουμε σε αυτά το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει. Χτυπάμε ελαφρά πάνω σε μία επιφάνεια τα φορμάκια, για να φύγει όλος ο αέρας, και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Πασπαλίζουμε κάθε μίγμα με τα υπόλοιπα ψίχουλα και πιέζουμε ελαφρά. Τοποθετούμε στο ψυγείο τα φορμάκια για 4 ώρες.
5. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρόλι και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τότε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει τελείως.
6. Για να σερβίρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από το μίγμα σε κάθε φορμάκι και το αναποδογυρίζουμε σε ατομικό πιάτο. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και περιχύνουμε με σοκολάτα γύρω από το μους.