a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Cakes - Cookies => Μήνυμα ξεκίνησε από: gon στις Νοεμβρίου 12, 2005, 02:50:22 ΜΜ
Χιονισμένο κέικ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
--------------------------------------------------------------------------------
Υλικά:
--------------------------------------------------------------------------------
-300 γρ. (βερίκοκα, κουμ - κουάτ, δαμάσκηνα, ανανάς, σταφίδες) Φρούτα αποξηραμένα
-350 γρ. σκούρο Ρούμι
-250 γρ. μαλακό Βούτυρο
-225 γρ. καστανή Ζάχαρη
-250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-4 Αυγά
-4 κουτ. σκόνη Κανελογαρίφαλα
--------------------------------------------------------------------------------
Διακόσμηση χιόνι:
--------------------------------------------------------------------------------
-1 Ασπράδια αυγών
-200 -220 γρ. Αχνη ζάχαρη
-200 γρ. διάφορα Φρούτα γλασέ (κερασάκια,ανανάς,παπάγια)
-25 γρ. άψητα ολόκληρα Αμύγδαλα
-25 γρ. Φιστίκια κάσιους
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. -Βάζετε τα αποξηραμένα φρούτα σε γυάλινο βάζο και τα περιχύνετε με το ρούμι.
2. -Σκεπάζετε κάλα με αεροστεγές καπάκι και αφήνετε να μουλιάσουν για 1-2 ημέρες.
3. -Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
4. -Ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα μαζί με 1 κουτ. αλεύρι την κάθε φορά ανακατεύοντας συνέχεια.
5. -Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και τα κανελογαρίφαλα και ανακατεύετε καλά.
6. -Βάζετε σε μπλέντερ τα μισά φρούτα που έχετε μουσκέψει στο ρούμι και χτυπάτε να γίνουν πουρές.
7. -Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα.
8. -Ρίχνετε στον χυλό του κέικ τον πουρέ φρούτων και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύετε καλά.
9. -Αδειάζετε σε μακρόστενη φόρμα και ψήνετε στους 150 βαθμούς για 1 1/4 - 1 1/2 ώρα.
--------------------------------------------------------------------------------
Χιόνι
--------------------------------------------------------------------------------
1. -Χτυπάτε σε σφικτή μαρέγκα το ασπράδι και προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά - σιγά, να γίνει ομοιογενές μίγμα.
2. -Ξεφορμάρετε το κέικ και απλώνετε επάνω το χιόνι - μαρέγκα.
3. -Ισιώνετε την επιφάνεια και αφήνετε το υπόλοιπο να τρέξει στα πλαϊνά.
4. -Σκορπάτε επάνω τα φρούτα, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.