a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Ζαχαροπλαστική => Κρέμες - Παγωτά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ChEf στις Φεβρουαρίου 01, 2010, 01:16:17 ΠΜ
ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ
Υλικά
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι βανίλια ή εσάνς πικραμυγδάλου
2 κούπες ζάχαρη άχνη
10 μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές Grand Marnier
8 κροκάδια
5 ασπράδια
100 γρ. κουβερτούρα, σε ψιλά κομματάκια
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1/2 κούπα κερασάκια γλασέ ή μαρασκίνο, κομμένα σε τέταρτα
καραμελωμένα μισά καρύδια και κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Εκτέλεση
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με 4 κουταλιές από τη ζάχαρη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Σπάστε τα μπισκότα σε κομματάκια και ραντίστε τα με το λικέρ. Χτυπήστε χωριστά τα κροκάδια με τη μισή από την υπόλοιπη ζάχαρη, να πήξουν, και χωριστά τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα απαλή. Ανακατέψτε απαλά μέσα στα χτυπημένα κροκάδια τη σαντιγί και κατόπιν τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Ρίξτε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα κερασάκια κι ανακατέψτε απαλά, να πάνε παντού. Αδειάστε το μίγμα σε κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 25 εκ. και βάλτε τη στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρετε το παγωτό, ξεκουμπώστε και αφαιρέστε τη στεφάνη της φόρμας και μεταφέρετε το παγωτό σε πιατέλα. Στολίστε το με λίγη σαντιγί και τα καραμελωμένα καρύδια και τα κερασάκια.