a33.gr

Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Διεθνής Κουζίνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Jezebell στις Σεπτεμβρίου 21, 2006, 06:59:30 ΜΜ

Τίτλος: Ισπανική σκορδαλιά
Αποστολή από: Jezebell στις Σεπτεμβρίου 21, 2006, 06:59:30 ΜΜ
Ισπανική σκορδαλιά

Ισπανική σκορδαλιά
Υλικά για 1-1 1/4 φλιτζάνι

6 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κόβουμε κάθε σκελίδα στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε την πράσινη καρδιά, η οποία πικρίζει. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλάτι στον πάτο ενός γουδιού και προσθέτουμε το σκόρδο. Κοπανάμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, σταγόνα-σταγόνα, και γυρίζουμε το μείγμα με το γουδοχέρι, πάντα στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι να γίνει βελούδινη κρέμα. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το λάδι. Εάν πετύχουμε τη βελούδινη αυτή υφή, σταματάμε αμέσως, αλλιώς η σάλτσα θα κόψει. Σερβίρουμε αμέσως.